ПОДАРЪК: МЕЧТАНАТА АБИТУРИЕНТСКА РОКЛЯ

Ние от Empty Your Wardrobe се вдъхновихме от идеята на три прекрасни млади момичета и решихме да застанем зад тяхната благородна инициатива. Целта на групата Абитуриентска рокля е да помогне на млади момичета, които нямат финансовата възможност да закупят мечтаната рокля за абитуриентския бал. Момичетата от групата се събират и споделят убеждението, че всяка от нас има поне една рокля, която вече не носи или дори пази своята абитуриентска, която е имала еднократна употреба. А с една рокля може да зарадваме толкова много деца…

Здравей, Плами. Моля те да ни се представиш и да ни разкажеш как се роди идеята за ФБ групата Абитуриентска рокля?

Здравейте, момичета! Благодаря ви, че се присъединихте така ентусиазирано към нашия проект. Подарък: Абитуриентска рокля, започна на по чаша вино и женски разговори. Всъщност зад този проект седят три млади дами – Павлина, Мария и аз, Пламена. Идеята ни стартира от разчистването на личните ни гардероби…колко много рокли имаме, които слагаме еднократно за официален повод и изоставяме завинаги в гардероба ни.

Какво точно представлява тази кауза?

Подарък: Абитуриентска рокля е кауза с благотворителна цел – да помогнем на млади момичета, които нямат финансовата възможност да си купят мечтаната рокля за абитуриентския бал. А знаете дори вие самите, всички сме минали по този път, в който вярваме, че нощта на бала е най-голямото ни събитие и искаме да изпъкнем с целия си блясък и красота. И да, на 18 години, всъщност си е най-значимото ни събитие и го заслужаваме. Заслужаваме да имаме красива рокля и ние искаме да направим това възможно за всяка млада дама, този ден да бъде възможен без голяма финансова инвестиция.

Пред какви трудности се изправихте, за да реализирате тази идея?

Както знаеш всяко начало е трудно, но по-трудно е да изкараш една идея до реализирана крайна цел. За нас най-трудната част към момента е да открием правилните момичета, които ще се радват на тези рокли.

Бързо ли доби популярност групата във ФБ?

Направихме група и само за няколко часа, нямаше дори цял ден, се присъединиха около 800 жени. Това си беше уау. Каузата наистина докосва доста хора и всъщност започнахме с най-близкия ни кръг приятелки, а самата инициатива сама доби популярност. Вече имаме събрани около 100 рокли и съм сигурна, че ще стават още повече. Дойде моментът да достигнат и до новите им притежателки.

Какви хора членуват в нея? 

В групата присъстваме само жени – шарени по интереси и професия. Както казах по-горе, стартирахме с най-близките ни приятелки и кръгът сам разширяваше своя периметър. Това ни радва, защото няма значение с какво се занимаваш или дали си известен, а важното е, че имаме общи ценности – да усмихваме деца.

Предполагаме, че всяка рокля, която вече е дарена, има интересна история… 

Със сигурност! Това са рокли от много специални поводи – сватби, абитуриентски балове, тържества. Има един емоционален заряд, който едно такова събитие пренася върху самата дреха. Това са щастливи рокли от щастливи поводи и ги прави още по-скъпи и специални.

От какви мотиви според теб са ръковедени участничките в групата, за да дарят тези прекрасни рокли?

Да носиш сърце под една скъпа рокля е достатъчно голям мотив да се разделиш с нея.

Имате ли вече успех с осъществяване на контакт и намиране на млади момичета, които се нуждаят и биха искрено се зарадвали да се сдобият с красива рокля, която да носят през този специален ден?

Няколко момичета се свързаха с нас индивидуално и дори получиха своите рокли. Но ние искаме посланието да досигне до повече млади дами и то в цялата страна. Сигурни сме, че във всеки град има кой да се зарадва на нова рокля безплатно.

Тази идея ще има ли друго продължение… например за млади мъже абитуриенти?

Със сигурност го обмисляхме! Но ни се иска да реализираме до край първоначалната ни идея с роклите, и защо не догодина да добавим и господата с техните костюми.

Каузата е насочена към домовете с изоставени деца в нужда или към всяко едно младо момиче, което завършва средно училище в България?

Каузата този път е насочена изцяло към младите момичета, които завършват средно образование и имат свое семейство. И тайничко мечтаят за много красива и скъпа рокля.

Имате ли някакви допълнителни изисквания или условия, на които трябва да отговаря получателят на тези рокли?

Каузата е изцяло благотворителна, имаме рокли от най-различни модели, цветове и размери – т.е. за всеки. Единствено се надяваме, че и насреща ще имаме коректни хора, които реално имат нужда от тази рокля. Защото вече имахме и няколко опита за измама с някои от най-скъпите ни рокли.

Empty Your Wardrobe подкрепяме добрата кауза Подари Абитуриентска рокля, защото я вижда близка с темата за Устойчива мода и начин на живот. По този начин още веднъж ще покажем, че дадена дреха може да намери своя нов собственик и да бъде неговото скъпоценно малко съкровище. Ще отвори въпроса и за стойността на артикулите, които притежаваме, за тяхното предназначение и колко често всъщност ги употребяваме. Ще затвърди убеждението ни, че трябва да бъдем осъзнати и да консумираме с мярка, с инвестиция в бъдещето.

Три амбициозни дами са решили да зарадват тазгодишните абитуриенти с красива рокля за бала. Помогнете на тези рокли да стигнат до точните момичета. Очакваме вашите идеи в коментари във ФБ страницата ни или във ФБ групата Подарък: Абитуриентска Рокля .

 

No Comments Yet.

Leave a comment