В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА – АДЕЛИНА КАСПАРЯНОВА

Аделина на 30 плюс или 40 минус. Любим мъж, дете, джак ръсел в центъра на града и високо в планината. Занимавам се с мебелиране и декорация. Интересувам се от организация на дома и минимализиране на вещите. Дрехите са страст, винаги с надеждата, че ще имам достатъчно поводи да изглеждам по един или друг начин и след 20 години. По себе си и в дома си харесвам неща на ръба на грозното, но този ми вкус пазя само за себе си (и семейството ми). На клиентите си предлагам премислени решения, които не винаги очакват, но с цел да ги оставя щастливи. В готов дом или завършено облекло махам, рядко прибавям. Защото … по-малко е повече. Изтъркано, но вярно.

Здравей, Ади! Радваме се, че се включи в #greenpeople. Действаме straight to the point: cподели, моля те, последните си находки.

В последно време рядко се впускам в търсене на нови дрехи. Цялата ми енергия е насочена в мебелиране и декорация на моя и още няколко клиентски домове. От година живеем в ново жилище и буквално не заспивам преди 3, 4, 5, защото премислям как да направя апартамента ни перфектен. През останалата част от денонощието, мисля за чуждите. Това не ми попречи, когато се зарибих по карето в интериора, да си купя няколко рокли и един панталон в черно-бяло каре. Малко преди това Puma RS-X, която тича в пистата „dad shoes”, а в началото на лятото, bucket hat с по-широка периферия (разбирай, нищо не виждаш), която беше доста актуална последните месеци. В момента се вълнувам повече от декинг, отколкото от… обувки.

Copyright: София Крачанова

Какво според теб трябва да избягваме, когато пазаруваме дрехи?

Освен, че главата ми е на друго място, от доста време насам, не купувам толкова дрехи, защото се научих, че не ми трябват.

С една дреха можеш да постигнеш доста различни визии, с пет още повече, със сто – просто седиш пред гардероба на ръба на нервен срив. Когато все пак съм в магазин за дрехи, ясно си давам сметка кое е fast fashion, кое не ми трябва, независимо, че е намалено, кое няма да ми седи добре, кое няма къде да облека, кое се поддържа трудно, от кое имам почти същото и никога, никога не купувам нищо различно от basics от магазини, като H&M, Zara и т.н., защото възможността да срещна някой със същото и да е видимо за всички наоколо, никак не е малка.

Copyright: Mariana Petrova – mamuri

Кое определя начина, по който ще се облечеш сутрин?

Какво ще правя, разбира се. Ако ще се виждам с клиенти, държа да изглеждам добре, защото очаквам да се доверят на вкуса ми. Ако съм с приятели, се съобразявам с това къде ще бъдем. Ако съм с малкия, гледам да имам раница или поне големи джобове. А, и да мога да тичам, ако се налага. Ако просто трябва да стигна до детската градина и след това да се върна вкъщи, за да работя, често излизам с тениската, с която съм спала и палто или хубав часовник, за да не ме хванат, че съм по пижама.

Copyright: Mariana Petrova – mamuri

Как си представяш дрехите в бъдещето?

Всичко се върти. Знаеш ли, че в момента са модерни тези дебелите, меки диадеми, които най-често са покрити с кадифе. Ясно помня, когато баща ми едвам, едвам намери две, една за майка ми и една за тяхна близка. Това е било 80‘ и те бяха тотален хит. Преди няколко дни гледах Flash Dance. Ако днес пуснеш Алекс по улицата, облечена по същия начин, никой няма да разбере, че идва от 1983. Мисля, че в бъдеще модата ще продължи да се върти с леки изменения.

View this post on Instagram

#madcool2018 ?

A post shared by A ::. Kasparyanova (@adelina_kasparyanova) on

Избери една твоя любима дреха и сподели история, която асоцираш с нея.

Имам много любима чанта, която е подарък на баба ми от дядо ми. За жалост баба ми вече не си я спомня, дори когато ме види да я нося. Иначе скоро ми се прииска шлифер. Бяхме в Пловдив, влязох в един second hand магазин, попитах, дали имат, казаха, че е само един, пробвах го, момичето каза доста ви е голям и си го купих на мига. Струваше 11.99. Ето още една скорошна находка, бях я забравила.

Кой кого избира – ние дрехите или те нас?

Ние дрехите. Нас ни избират само ситуациите, в които ще сме с тях.

Сподели с нас 3 съвета за „wow“ стайлинг?

Бъди леко небрежна. Не носи нищо, което ще подръпваш. Избери само една единствена част от облеклото си, която да е смайваща.

Copyright: София Крачанова

Моден тренд сега, с който не можеш да се съгласиш?

Хммм… Честно не се сещам. Това, което се задава, като мода ми харесва, това, което си тръгна също. Има едни местни тенденции, които не са обвързани с никакви трендове и течения, които не харесвам. Не харесвам и лилаво, но това си е мой проблем.

Какво мислиш за съчетаването на vintage с luxury , възможно ли е?

Възможно е. Както е възможно да сложиш тениска от 9лв с обувки от 300, 3000. Съчетаването на различни материи, принтове, дължини, стилове, на различни „категории“ дрехи е най-забавното, което можеш да си причиниш, когато се обличаш.

Copyright: Славея Йорданова за Sofia Live

Има ли семейството ви “общ стил” или всеки е индивидуален?

Кай определено е с моя стил, все пак аз го обличам. Съпругът ми има свой собствен, към който аз не принадлежа, защото неговата професия изисква друг начин на обличане. Много често може да ни видите, аз с раздърпана тениска и къси дънкови панталони, той с изгладена риза, шлифер, велурени обувки (обожавам начина, по който се облича за работа). В почивните си дни той не винаги има мерак да отделя твърде много време, а аз мога да избухна с федора до супермаркета.  Въпреки това, мисля, че крадем един от друг и всъщност си отиваме по всяко време.




Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *