ТВОРЦИ НА ИДЕИ – ВЯРА ЦЕНЕВА / VYARA TZENEVA JEWELLERY

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Ставам (обикновено късно). Пия си кафето, гледайки телевизия.

След това с нетърпение отивам в ателието си, където се залавям за работа.  Слушам много музика и много работя. Приключвам, когато се изморя. Сама определям работното си време. Рaзхождам кучето си. Вечер гледам със съпруга ми да излезем някъде и да се видим с приятели.

Вяра Цанкова

Представете се?

Казвам се Вяра Ценева.

Майсторите… Бижута от естествена кожа.

А как започна всичко ?

Работех дълги години в рекламния бранш. Бях арт директор. В един момент това много ме умори и не само напуснах работа, но и реших изцяло да скъсам с рекламата. Тогава, почивайки си, започнах да правя бижута за себе си. Влюбих се в кожата, като материал. И така започна всичко.

 

С какъв проект сте се захванали сега ? Разкажете ни ?

В момента не работя по конкретен проект, защото имам страшно много поръчки и не ми остава време.  Но постоянно нещо ми се върти в главата.

Събуждате се и… Поглеждам часовника.

Заспивате с… Мисли за рая. 🙂

Какво е вашето вдъхновение / мотивация ?

Геометрията и архитектурата са моята голяма страст. За мен те са безкраен източник на вдъхновение. Дори трябваше да кандидатствам архитектура, но вместо това ме приеха в Художествената Академия.

Споделете снимка от вашия дрешник.

Вяра Цанкова

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза?

Определено  подкрепям каузата. Всеки ден се стремя да бъда все по осъзната и примерна в това отношение.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe” ?

Супер добра инициативата! Предполагам, че е много приятно и любопитно за хората, като нещо ново. Споделянето на вещи (дрехи) е нещо лично и би могло да донесе много положителни емоции. Често ни е трудно да изхвърляме на бoклука дрехи, които сме харесвали. А какво по-добро от това някой друг да им се радва след нас. Аз лично с удоволствие бих се включила в следващото мероприятие.

Contacts:

FB: Vyara Tzaneva Jewellery 

E: vyara.bijou@gmail.com

No Comments Yet.

Leave a comment