ТВОРЦИ НА ИДЕИ – Nicollett

Представете се ? 

Казвам се Николета Бинева и съм дизайнер на марката Nicollett.

Майсторите…

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Всеки един мой ден е различен. Дните единствено си приличат по това, че са много забързани и изпълнени с работа. Често се случава да ставам преди алармата на телефна. Първата ми задача е да проверя дали имам поръчки или съобщения в страницата. След  това закусвам и правя списък от какво имам нужда, за да осъществя поръчките. След закупуването на материалите, в 11:00 часа отварям Boutique Room 11, който открихме с моята колежка Десислава Таушанска преди година.

През времето, в което съм в магазина, изпълнявам поръчките или правя нови модели. В 19:00 часа затварям и с  бърза крачка се запътвам към куриерската фирма, за да изпратя готовите бижта или дрехи. Като всеки един творец, най-активна съм през нощта – тогава е време за вдъхновение и нови идеи .

А как започна всичко ?

Nicollett съществува от 5 години. Създадох го  по време на следването ми в Нов Български Университет, специалност Мода. Както всички хубави неща,  марката ми стартира изцяло на шега, но в един момент имаше такъв интерес, че хобито ми се превърна в работа. В началото създавах аксесоари и много хора не знаеха, че аз всъщност уча мода. Но ето, че дойде и моментът, в който дрехите ми са търсени и разпознаваеми.

С какъв проект сте се захванали сега ? Разкажете ни ?

Сега разработвам новата си колекция  от бижута и  дрехи.

Събуждате се и… се захващам за работа.

Заспивате с… идеи за следващи проекти и вдъхновения.

Какво е вашето вдъхновение / мотивация ?

Вдъхновението е най-дългият процес за създаването  на една колекция. Вдъхновявам се от историята, обичаите и традициите на различни държави,племена. История на костюма, модните икони през годините, багренето на платове, новите форми, всичко свързано с изкуството, архитектурата и всичко, което ме заобикаля.

Вълнуват ме детайлите от мъжкия костюм през вековете и обичам да ги пренасям  в дамския гардероб. Не на последно място, са моите клиенти, които ме зареждат с нови идеи и ме карат да продължавам да работя с голямо желание .

Споделете снимка от вашия дрешник.

 

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза ?

Подкрепям каузата на 100%. Стремя  се да използвам естествени материи, багря с естествени багрила и се радвам, че все повече и повече клиентите ценят това.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe” ?

Това е страхотна идея. Много често сме дискутирали темата за „бавната мода“ и как тези дрехи с по-дълъг живот сякаш остават винаги на мода. Те са изработени от естествени материи и за разлика от некачествената конфекция, която е заляла света, могат да се препродават и да им се дава нов живот в инициативи като „Empty Your Wardrobe”. 

Contacts:

FB: Nicollett Accessories

No Comments Yet.

Leave a comment