ТВОРЦИ НА ИДЕИ – Asia Petrova Jewelry

Представете се ?

Казвам се Ася Петрова.

Майсторите… бижута от идеи, и идеи от бижута… Asia Petrova Jewelry е страницата, в която за момента побирам себе си. Там основният материал е алуминиева сплав, камък, посребрена тел и в последно време доста алтернативни материали.

Ася Петрова

 

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Отварям очи и пред мен е една космата муцунка, която не й се спи и чака за разходка и игра ( новият член на семейството – джак-ръселчето Макс ). Взимам си хубаво кафе и излизаме на дълга разходка. Обичам да вървя. Някак зареждащо е да вървиш без посока. Това ме концентрира, дори вдъхновява, дава ми време да премислям идейте си, да визуализирам на ум всичко, което искам да направя. Това определено зарежда деня ми и се започва една надпревара със светлината за снимки, работа и малко свободно време за релакс.

А как започна всичко.

Всичко май само се подреди и намери мястото си в една линия на времето. Винаги съм правела нещо с ръцете си и още от ученическите ми години все нещо ме теглеше към приложните изкуства, въпреки че не съм ги изучавала професионално. И така, от търсенето и изпробването на различни техники и материали, през различни забавни и незабавни четива, до хвърлянето на погледи в прашните ателиетата на майсторите в занаята, срещнах своя материал – метала. И досега, в пътя си на бижутер, не спирам да уча нови похвати, да търся точните пътища за реализирането на дадена идея, да наблюдавам, да надграждам и да оставям да се случва пред очите ми.

 

С какъв проект сте се захванали сега ? Разкажете ни ?

Все нещо бръмчи в главата ми като идея.

Вълнуват ме толкова нови неща и тази динамика на развитие в световен мащаб на изкуството направо ме смайва. Напоследък е силен интересът ми към алтернативните материали и по скоро тяхното приложение в бижутерията. Едни от последните ми изработки са със силикон в съчетание с алуминиева сплав. Идеята, как дадени предмети от бита, могат да бъдат пресъздадени в изкуство, е доста интругуваща за мен. Доста дизайнери развиват концепциите си в тази насока и са вдъхновяващи.

В една своя колекция използвах тематиката за рециклирането на материали и тяхната колаборация. Основният елемент е рециклирано дърво от евро палети, пигменти, дървесина, структурна паста, акрил, метал и камък. В колекцията проследявам изменението на формата и нейното адаптиране към предходния материал, който краде дадената идентичност и създава съвсем нова визия. Колекцията ,, Адаптация“.

Такива мухи ми се въртят в главата…

Събуждате се и… виждам планината от прозореца си за добро утро (Витоша) 🙂

Заспивате с… разни идей за новия ден.

Какво е вашето вдъхновение / мотивация ?

Обичам да съм навън, сред дивото и свободното, да къмпингувам, да бъда с любимите хора (и четирикраките) и да слушам любимата музика. Много често,, ако съм в застой, зачовърквам някоя стара идея, нещо, което е отлежало във времето и при това откривам доста добри резултати.

Споделете снимка от вашия дрешник.

брошка,колекция,,Адаптация''

Обичам цветните дрехи, създаващи настроение. В последно време открих ризата по един много стилен и едновременно комфортен начин, които добре приляга на мен самата. Много обичам да я съчетавам с различни екстравагантни брошки, като по този начин ризата изглежда завършена.

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза ?
Разбира се ! Силно се надявам, че повече млади хора ще започнат да се замислят за тази преконсумация, за това, че все искаме още и още, а какво в действителност оставяме на тази планета.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe” ?
Страхотна идея ! Лозунгът носи едно пречистващо послание. Да изпразним не само гардероба, но и черните мисли, лошите чувства и да не мислим само за себе си.

Едно пролетно почистване 🙂

Contacts:

FB: Asia Petrova Jewelry

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *