МЕНТОРСКИ ЕКИП НА SUNDAY FASHION SEASON?! КРЕАТИВНОСТ И ОЧАРОВАНИЕ!

След като ви представихме техни величества лекторите, сега е ред и на хората, които ще ви помогнат да превърнете нещата в реалност – МЕНТОРИТЕ на „Sunday Fashion Session“! Четири уникални, креативни и вдъхновяващи момичета, които ще ви предадат от таланта си и ще ви научат как сами да направите от нищо нещо.

 

Мелинда Хубин определя себе си като странен мечтател. Вдъхновение черпи от пънка, модната фотография и Чет Бейкър. Нас впечатли с загадъчността и тайствения си чар.

Мода
Мода

В модната трансформация на дрехи от всякакъв вид ще си партнира с Нели Костадинова. Друго откритие, което от много време ни съветва, когато става дума за мърчандайзинг или мода. Стилист, мърчандайзър и аранжор. Нели работи заедно с много наши и чуждестранни брандове, печатни и телевизионни медии.

Нели Костадинова
Нели Костадинова

Здравейте момичета, представете ни се. С какво се занимавате?

Мелинда: В момента следвам „Мода“ в НХА. Работя и по първия си личен проект „Анархия” .Моята цел е да създам дрехи с история, която не аз да напиша, а те самите.

Нели: В естествено продължение на образователните ми квалификации в областта на художествените, приложни и пластични изкуства /аранжиране на витрини и моден дизайн/ е последвалият ми дългогодишен опит в модата чрез работа за родните печатни и телевизионни медии като стилист и паралелно с това професионално ангажирана с Visual Merchandising и Window Dressing за луксозни и “fast-fashion” брандове. В следствие от това е и възходящото ми интернационално развитие, гравитиращо основно между Италия и България.

Мел, това ли мечтаеше да станеш като малка?

Мелинда: Винаги съм знаела, че ще се занимавам с нещо странно и различно. Истински се възхищавах на модната фотография и мисля , че това беше причината  да се насоча към модата като цяло.

Какъв е вашият личен стил?

Нели: Преходен…подчиняван или изкушаван, често монохромен, изчистен, с лично усещане за комфорт и съобразен с фигурата.

Мелинда: Предпочитам да нося свободни дрехи, които ми осигуряват комфорт. Обичам специални детайли, като малки брошки или бродерии, които изобразяват неща, които обичам. Вярвам ‚че ми дават повече увереност.

Ако искате да създадете среда, в която хората да бъдат мотивирани, какво е първото нещо, което ще направите?

Нели: Мотивацията може да бъде вътрешна или външна. Външната в случая аз виждам с разясняване на проблема, показване разликата “before – after” и акцент върху смисъла от промяната и позитивите от постигнатото.

Мелинда:За мен, когато човек работи за или върху себе си, е най-силно мотивиран. Бих ги накарала да намерят най-характерното нещо за тях самите, да изкарат на преден план тяхната индивидуалност. Който може да направи това, може да направи всичко останало.

Кои са мечтите и целите, които ви водят към успех?

Мелинда: Мечтая да създавам дрехи, да пътувам, да ги снимам и всичко това да е обединено под едно име -“CONKORZIA”.

Нели: За мен това са доста субективни аспекти. Удоволствието от работата е ключово. Фактор е практическото надграждане над теорията. Човек с художествено и модно образование винаги носи креативността в себе си и времето показва как ще пожелае и успее да я прояви.

Как купувате дрехи: по необходимост или в зависимост от настроението?

Нели: Тук сме на едно мнение – според настроението!

Мелинда: В следствие от интересите ни, начина, по който усещаме света, и сферата ни на дейност, мисля, че и двете не се нуждаем от нищо повече от един поглед, за да разберем, че една дреха ни принадлежи.

Според вас какво е най-важното качеството, което един добър лектор трябва да притежава и защо?

Мелинда: Със сигурност най-важното е да бъде силна и вдъхновяваща личност и да зарежда хората с добра енергия, защото хората имат нужда от добри примери за успех.

Нели: Профилирано образование и сериозен, практически опит в конкретната и сродни дейности. Защо,…защото без тези две отправни точки липсва база за предаване на опит, било то образователен или практически.

Какво за вас е устойчива мода?

Мелинда: Онази мода, която може да промени света.

Нели: Употребата на устойчиви материали превръща “затварянето на производството” в модата в по-постижима цел, към която индустрията трябва да се стреми. В идеалния вариант повече компании ще последват и примера на Мr. Armani, който спря всички видове кожи с естествен косъм от осемте си линии, блокирайки жестоките практики от фермите за добив на кожа и вредните химикали, използвани за процеса. Подобни природни и морални постъпления, ползващи други работещи алтернативи правят и брандове като: Calvin Klein, Stella McCartney, Ralph Lauren и Hugo Boss.

Какви умения смятате, че нашите курсисти ще придобият от лекциите и практическата част? Какви са вашите очаквания за курса „Sunday fashion session”?

Нели: От Мелинда и мен, както от всички други колеги биха научили интересни, бързи и лесно приложими идейки за корекция и декорация на повредена, стара, скучна дреха или аксесоар, който искат да променят или освежат.

Мелинда: Нашата цел е да разбере какво харесват, какво ги кара да се чувстват по-уверени и да го пресъздадем в дрехите, които са подбрали. Много е важно хората да разберат, че е хубаво да спазват модните тенденции, но никога не трябва да забравят да добавят онова нещо, което ги прави различни от останалите.

Вижте графика за курса и побързайте да се запишете. МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Мода

 

 

 

 

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *