КАПСУЛИРАНЕ НА ГАРДЕРОБА?! АНА ДИНКОВА ЗНАЕ КАК…

Все по-често ще чувате и четете за капсулиране на гардероба, много от вас сигурно се питат, какво е това..? Намерили сме за вас най-подходящия човек, който да ви научи, как да капсулирате правилно гардероба си. Да, тя е експерт в това. В забързания начин на живот и все по-малко оставащото ни време за shoping е нужно да се замислим как с малко, но адекватни дрехи да направим съдържанието на гардероба си приложимо за всички случаи. Всичко е въпрос на правилна комбинация между дрехите. Ще разберете повече на курса „Sunday Fashion Session“, а сега разберете повече за самата Ана.

Ана Динкова

Ана Динкова е експерт по корпоративни комуникации с над 10-годишен професионален опит. Съосновател е на trinitix – агенция за дигитален маркетинг. Пише на свободна практика за различни издания и поддържа личния лайфстайл блог Ana’s Handbag, в който – както подсказва и името – има от всичко по малко.

 Ана Динкова

Здравей Ана, с какво се занимаваш?

Напоследък се занимавам основно с обучения по бизнес етикет, личен и публичен имидж. Иначе от 10-12 години се занимавам с корпоративни комуникации и дигитални комуникации от 6 години – заедно с партньора ми създадохме trinitix. Както и с блога, разбира се, моето малко виртуално пространство, в което се отдавам на и споделям хобитата си: мода, кулинария, винени дегустации, фотография, пътувания и т.н.

Какъв е твоя личен стил?

Начина, по който се обличам зависи много от ситуацията – в работното си ежедневие нося много рокли и строги бизнес костюми, в свободното си време – тениски, деним и кецове. Предпочитам да нося черно, сиво и бяло – всъщност основно черно.

Ако искаш да създадеш среда, в която хората да бъдат мотивирани, какво е първото нещо, което ще направиш?

Мисля, че всичко започва от образованието и разширяването на хоризонтите на хората, така че бих започнала от там – от децата в училище. В момента децата на 21-ви век посещават училища, които реално са институция почти непроменена от последните 100-200 години, изучават материал (колкото и осъвременен на теория да е) от миналия век и се подготвят за бъдеще и професии, които днес дори още не съществуват. Нищо вдъхновяващо няма в това – трябва да се промени статуквото, да се осъвременят важните неща, а не да се тъпче върху ретроградни патриархални ценности и да се представят като родолюбие. Децата трябва да се научат да мислят самостоятелно и поемат сами инициативи, да имат хъс за предприемачество, да знаят, че е важно да се стремят да постигат сами мечтите си.

Кои са мечтите и целите, които те водят към успех?

Вярвам, че всеки от нас решава какъв човек да бъде, по същия начин, както решаваме какво да облечем сутрин. Държа да бъда добър човек и да науча дъщеря ми да бъде отговорна, добра и честна. От там нататък – мисля, че успехът в различните случаи е между 10-20% късмет и всичко останало е труд, труд и пак труд.

 

Как купуваш дрехи: по необходимост или в зависимост от настроението?

И по двата начина, като в повечето случаи внимателно планирам покупките си. Има и онези моменти, в които виждам нещо и съм като малко дете в сладкарница – искам го сега и веднага! Последните години се опитвам съвсем съзнателно да контролирам импулсите си.

Какво е най-важното качеството, което един добър лектор трябва да притежава и защо?

Трябва да съумее да изгради връзка с аудиторията си, защото лекциите, обученията и изобщо публичните изяви отдавна не са еднопосочен процес. Всеки лектор трябва да успее да разбере от какво точно се нуждае публиката и да направи всичко възможно, да й го предостави.

Как една лекция може да се превърне от скучно рецитиране на теми, в увлекателно прекарано време?

Когато лекторът е честен и естествен, не играе роля и не рецитира внимателно зазубрен репертоар. Лично аз харесвам най-много вдъхновяващите лекции с лична история и полезна поука.

Какво за теб е устойчива мода?

Устойчивата мода може да бъде много неща: да бъдат използвани възобновяеми източници на енергия в процеса на производство; да се използват рециклирани материи; да се използват органични материи; да се използват естествени багрила и т.н. и най-вече е тази мода, която не подтиква потребителите към непрестанен консумеризъм на продукти.

Какви умения смяташ, че нашите курсисти ще придобият от твоята лекция? Какви са твоите очаквания за курса „Sunday fashion session”?

Ще разкажа за моя опит последните години – от това как превърнах моя собствен, твърде хаотичен гардероб, в доста практичен и почти капсулен такъв – като въпреки това имам дрехи за всеки повод. Ще поговоря за полезните дрехи, които е добре да имаме, как да ги поддържаме така, че да ни служат по-дълго, как да избираме и пазаруваме. Как бизнес етикета и тълкуването на dress-кода може да ни помогне да изградим и да поддържаме един модерен и функционален гардероб.

Очаквам това да бъде един интересен и полезен ден, в който да обменим идеи и съвети как да купуваме, използваме и препродаваме „мода“ най-общо казано.

Очаквайте Ана Динкова с лекция на курса „Sunday Fashion Session“.

Ето го и графика за деня на курса:%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%ba-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81

 

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *