ИНА АССА-ЛЕКТОР МОДА И СТИЛ

 

Не сме и подозирали, че зад камерите на БНТ се крие толкова вдъхновяваща и позитивна личност като нея. Тя е виновника всички на екран да са винаги добре облечени. Запознайте с Ина Асса, главeн стилист в БНТ и лектор на курса „Sunday Fashion Session“. Иска ни се повече да разкажем за тази колоритна личност, но най-добре да я опознаете на живо. Да, ще имате този шанс по време на курса. На нея се пада не леката задача да подготви интересни теми в областта на модата и личния стил. Ина ще говори за това как да носим обемни и много широки дрехи и как да се обличаме елегантно, без да сме на висок ток и с риза. Как да комбинираме маратонки/кецове с елегантни дрехи. Ина ще сподели и малки трикове, за това как да бъдем модерни в ежедневието, без особени усилия. Ето какво ни разказа тя, в това кратко интервю:

igra4

Представи се с няколко изречения.

Казвам се Ина Асса и се занимавам с мода от 5 годишна. Оттогава датират първите ми модели. След 11 вълнуващи години в Париж – първо като студент по мода, последвани от ангажименти и работа за някои от най-известните модни къщи (Пако Рабан, Живънши и Ели Сааб) се завърнах в България. От 4 години съм главен дизайнер на БНТ. Паралелно с това правя колекции за няколко български фирми, една сред които е Кредо.

Може ли да ни опишеш своя личен стил?

Класически с щипка ретро. Костюмът за мен е тази визитка, която отваря врати и изглеждам сериозно. “Dress for success”

Ако искате да създадете среда, в която хората да бъдат мотивирани, какво е първото нещо, което ще направите?

Ще провокирам с кратко изречение, което да привлече вниманието на слушателите! Мотивацията най често става с различен подход, нетипичен и неизползван до този момент. Провокацията винаги е била печеливш способ.

Кои са мечтите и целите, които те водят към успех?

Ясните цели и усърдната работа винаги водят до успех. Веднъж спрях пред витрината на магазина на Живънши и реших , че един ден ще дойда да работя тук. Така и стана. Болезнена амбиция, доза късмет и безсънни нощи на рисуване бяха ключът към така желаната кариера.

Какво е най-важното качеството, което един добър лектор трябва да притежава и защо?

Да успява да привлече вниманието на публиката и да е умел разказвач

Привърженик ли си на устойчивата мода?

Да, всеки от нас трябва да даде своя принос за опазването на планетата

Как пазаруваш дрехи, по необходимост или в зависимост от настроението?

В главата ми изниква точно какво трябва да имам без да съм го видяла. Сама си създавам необходимост.

На какво ще научиш нашите курсисти. И какви са твоите очаквания за курса „Sunday fashion session”?

Надявам се, да им предложа един по различен поглед върху модата като избягам от паразитни думи като “актуално” и “модерно”. За мен ще е чест да внеса някои разяснения относно подходящите дрехи според фигурата, видовете силуети и тяхната история, както и кои са най екстравагантните комбинации цветове и елементи. Ще се опитам да дам остроумен отговор на въпроса “може ли да нося костюм с маратонки?”

Вижте графика за курса и побързайте да се запишете. МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%ba-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *