ИЗЛОЖЕНИЕ НА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ЛАМПИ vol.2

 

За втори път ще станем свидетели на един съвременнен прочит на нещо тъй битово като лампата. Втората вълна от артисти е още по-богата и интересна. Идеята, да трансформират светлината през призмата на собственото си изкуство е изкушаваща за много от тях. И тяхната креативност води до невероятно атрактивни резултати.


Все повече хора започват да насочват вниманието си към този вид трансформации, тъй като той е много по-интимен и по-близък до представата им за топлина и дом. Заливащата ни еднаквост, консуматорското поведение и забързаният ни живот, тласкат някои хора към търсенето на нови идеи, изваждащи ги от матрицата в която са принудени да живеят. А промяната настъпва с малките стъпки и жестове.


Изложението за лампи ще даде насока за всеки, който желае да притежава нещо уникално в дома си. Ще запознае посетителите с интересни чудатости, изчистени и минималистични форми, рециклирани стари предмети. Артистите излизат от стандартната, класическа форма към неконвенционалните такива и създават съвременен прочит на нещо тъй битово като лампата.
Едно от най-интересните неща е, че всяка лампа е уникална, няма два напълно еднакви модела, подобно на скулптура или картина. Всяка лампа е направена с любов и мисъл за самото изкуство, а не за матералната му стойност.


Винаги много ни е привличала идеята за трансформирането на скучни предмети в нещо различно и провокативно . Като например стойката за колела на Бургаската гара, която е с форма на гребенче. Ако повече артисти успеят да се впишат в градската среда, културният ни живот ще проима много по-съвременен облик и ще разчупи сивотата на града ни.

15050247_1307204965965138_1922853383_n
На 19-и и 20-и ноември ще ви посрещнем със светлината на специално подбрани лампи със свой личен характер и подпис. Има ли по-подходящ подарък за Коледа от светлината?

Място: Underground gallery/studio , 19-20 ноември / 15:00 – 21:00 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *