На Изчезване – МЕНТОРСКОТО ДУО, КОЕТО ЩЕ ПРОМЕНИ ПРЕДСТАВАТА ВИ ЗА АКСЕСОАРИТЕ

На изчезване са ръчно направени бижута на базата на шнурове и въжета от естествени материали, в разнообразни сплитки и багри. Но това, което ги прави разпознаваеми, са гайките! Творчеството им се развива в малки серии, спрямо настроението на сезона, лична провокация, фиксирана тема или персонални поръчки.

На изчезване

Зад проекта седят две сродни души – Петя Балева и Виктория Динева. Вики уча магистратура мода в Национална Художествена Академия. Прекарала е 6 месеца в Милано, където е добила качества и панорамна гледна точка за „феномена мода като цяло“, както казва тя. Петя пък е посветена изцяло на работата си и това е нещото, което я определя напълно към настоящия момент. Сродни души, най-добри приятелки и колежки двете създават общия бранд за бижута преди около 2 години.

Здравейте момичета, нека започнем от начало. С какво се занимавате?

Съвременна мода и дизайн.

Това ли мечтаехте да станете като малки?

В.: Имах много мечти, но помня че всеки ден рисувах стайлинга на любимата си кукла съобразен с конкретния твърде важен повод.

П.: Като малка се питах КОГА?, на колко години човек трябва да е станал нещо…, а сега ми е ясно, че ние сме в процес на изграждане постоянно и всъщност единственото, което има значение, е това, което съм сега!

Какъв е вашият личен стил?

В.: Спортно-елегантен, 99% от случайте с гуменки и с помислена цветова гама.

П.: Моят стил е това, което е и ежедневието ми, неизбежно… микс от елегантен силует, изчистени форми, почти винаги ярки спорни обувки и не по-малко ярко червило…

Ако искате да създадете среда, в която хората да бъдат мотивирани, какво е първото нещо, което ще направите?

В.:Ще създаде настроение с подбор от материали, музика, изображения и примерни варианти.

П.: Ще ги измъкнем от средата, в която са до момента.

Кои са мечтите и целите, които ви водят към успех?

В.:Изкуството, дори и това на модата, е често без логика, без видима нужда от него. То е това, което ти дава нецелесъобразно красивото, интересното. Онова допълнително нещо в живота, което лично на мен ми носи най-големия смисъл. Искам да създавам такива неща.

П.: За мен успехът е в това, да не спираш да имаш цели.

Как купувате дрехи: по необходимост или в зависимост от настроението :)?

В.:По скоро от настроението! То е повод за това кога, откъде и колко пари ще дам.

П.: За това нямам рецепта, но се радвам, когато купуването на дрехи не е просто необходимост, а е свързано и с емоция, защото не просто по „необходимост“ се обличаме, а своеобразно изразяваме себе си!

Какво е най-важното качеството, което един добър лектор трябва да притежава и защо?

В.:Да е обаятелна ЛИЧНОСТ.

П.: Отвъд знания и авторитет, лекторът е този, който носи преди всичко излъчване!

Как една лекция може да се превърне от скучно рецитиране на теми, в увлекателно прекарано време?

В.: С повече лични примери, естествено поведение и визуални изображения.

На изчезване

Какво за вас е устойчива мода?

В.: Тази, зад която стоят отговорни хора и се грижат за нея като за бебе. С много лично отношение и отдаденост. Която е възпитана, носи в себе си наследени ценности, етика, качества и потенциал за развитие (естествено като плод на природата и целесъобразно с нея).

П.:  Мода неподвластна на време, но подвластна на устойчиви материали, неподвластна на временни тенденции, но подвластна на житейски концепции.

Какви умения смяташ, че нашите курсисти ще придобият от твоята лекция? Какви са твоите очаквания за курса „Sunday fashion session”?

В.: Най-ценните, защото никоя книга, статия или академия не ти дава ясни, бързи и конкретни отговори или резултати. Всичко това е много дълъг процес, в който, ако не си въвлечен професионално, има шанс никога да не разбереш. Очаквам различни въпроси да породят интересни дискусии, неочаквано резултати и крайни продукти с висока добавена стойност.

П.: Освен умения като сръчност, креативност за мен много по-важен е моментът да вдъхновиш хората край себе си, да им дадеш нов прочит над материя и неща от ежедневието, които познават. А моите очаквания са за една творческа, непринудена среда пълна с ентусиазъм!

Вижте графика за курса и побързайте да се запишете. МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%ba-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *