Алиса в Страната на Чудесата

Стените за катарене са доста актуални тези дни, но тази стена е просто различна. Изглежда така сякаш посетителите се изкачват и преминават през сцена от Алиса в страната на чудесата.

Във фитнес клуб в Илоха архитектурно студио Nendo създава дизайна на необичайната стена, разказваща две истории, обединяващи пространството. За да изразят оригиналната концепция на марката „превръщаме се красиви чрез движение“, са избрали темата „скално катерене в Омотесандо “ като са разработили проект, който използва несъответствието между здравия спорт на открито и модния квартал в Токио.

Вместо обичайната  груба стена за катерене, те решават да използват интериорни дизайнерски елементи като рамки за картини, огледала, еленови глави, клетки за птици и вази за цветя, за да създадат предизвикателства по стената като трудни за намиране дупки и допълнително поставените дръжки за захващане.

 

Създателите на Фънтопия, вярват че пълноценният живот се постига със здраве, спорт и смях. Следват  „ФЪНвероятен феномен”, според който се създават приятелства и отбори. Предизвикателствата, които се създават, помагат за издигането над различията и обединява хората. Катеренето помага за мотивацията, за разширяване границите на човешките възможности, като дава чувство за удовлетвореност от покорените върхове.

Momentum

urban

Bloc_Shop

Pipeworks

Източник:

http://www.ignant.de/2012/08/23/alice-climbing-wall/

http://funtopiaworld.com

http://www.walltopia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *