ЗОВВ КОЛЕКЦИЯ / ПО СВЕТА / ВЕНЕЦИЯ

Като естествено продължение в рубриката ни ЗОВВ ПЪТУВА, се появява романтичният и загадъчен град на любовта – Венеция. Този път наш гид от града на лагуните е Марти, за която сме ви разказвали покрай проекта ни Въртидрешка Disco и вече част от екипа на Empty Your Wardrobe. Ето какво ни сподели тя от посещението си там, както и какъв беше изборът й за тренди аутфит, подбран от Колекция ЗОВВ.

Знаете ли, че едно от най-големите предизвикателства пред Венеция е събирането на битовите отпадъци? Заради уникалните по рода си условия, боклукът във Венеция се събира на ръка от служители на общината с помоща на ръчни колички, след което се извозва с лодки до пунк за преработка.

воден автобус на градския транспорт
воден автобус на градския транспорт

25344620_1974700905875152_1075692008_o

 

До 2016 година домакинствата са оставяли отпадаците си за събиране пред входната врата. Това е причинило сериозни замърсявания улиците и каналите в града, тъй като гризачи и птици са разкъсвали и разснасяли отпадъчните торби.

Заради този проблем се въвежда нова система според, която гражданите могат да изберат сами да занесат отпадаците си до обособени лодки за извозване на боклук в определено за това време или да изчакат служител на общината, който ще вземе отпадаците от домовете им.

При всеки случай, изхвърлянето на битови отпадъци на улицата е строго забранено и се наказва с глоба от 167 евро.

ТУК може да получите допълнителна и много полезна информация за събирането на боклука във Венеция.

 

Ето я и прекрасната Мартина, в ослепително сако от Колекция ЗОВВ. Прочетете и какво ни сподели тя за избора си:

„Радвам се, че имах възможност да облека тази прекрасна рокля- сако от колекция ЗОВВ. Кръстена е Мон Пеле в памет на тридесетте хиляди жертви при изригването на този вулкан на о-в Мартиника през 1902г. Тази снимка е направена на воден автобус във Венеция като част от кампанията ЗОВВ Пътува, защото ЗОВВ-ът на природата не е отправен единствено към България, където се реализира колекцията, а към целия свят. Щастлива съм, че Empty Your Wardrobe и Melinda Hubin ни показаха, че е възможно да направим дрехи от остатъчни материали, които можем да облечем в ежедневието си и се надявам скоро да видим много такива примери от световните модни марки.“

 

Подкрепете ЗОВВ като закупите артикули ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *