На планина в разгара на жегите

 

Този уикенд бяхме на Боровец, само за една нощувка, но емоциите, които преживяхме четиримата ще ни стигнат да разказваме цяла седмица.

Като се замисля колко лесно можех да си изгубя и този уикенд в пране,чистене и подреждане. Радвам се, че не си останах вкъщи да си „почина“. Постоянно с мъжа ми си повтаряме как трябва да водим децата на планина, колко е добре за тях, а и за нас ( понякога забравяме, че и ние сме хора, и че за нас е важно да се грижим за себе си, да дишаме чист въздух, да потичаме сред природата, да си починем на хлад и на спокойствие). В крайна сметка сигурно ни се събират само 2-3 уикенда за цяло лято да сме на планина.

Хубавото на Боровец е, че е на 1 час от София. Има хотели на много прилични цени, поне през лятото. Ние сме доволни от това място. Има детска площадка, храната е хубава, стаята е голяма и удобна за четирима и най-важното има голяма поляна за игра на криеница.

планина

 

Боровец през лятото е също толкова забавен колкото и през зимата, но без тълпите от хора, безумните цени и опашки за всичко. Повечето заведения за хранене имат детски забавления като батут, пързалки, люлки, колички…А дори и да нямат, децата пак ще си намерят какво да правят, стига да си имат компания и място за тичане!

планина

Както винаги и сега посетихме въжения парк и детската площадка към него. Големият ни юнак е почти на 5г. и мина повечето предизвикателства без затруднение, дори два пъти 🙂 А детският кът си е огромна заградена поляна, където пуснахме малките и забравихме, че имаме деца.

планина

В неделя се разходихме и до Двореца Царска Бистрица, които се намира на 1 км от Боровец. Може да се стигне до там с кола или пеша. Там полянките са осеяни с пънчета и пейчици за почивка и кафенце. Но, проверете работното време предварително, защото не е отворен всеки ден.

планина

Времето не ни стигна за всичко, искахме да се разходим нагоре по пистите, но след дълго съзерцаване от ниското  и любуване на пейзажа ни натежа обяда и ни се доспа 🙂 Следващия път сме намислили да хванем някоя пътека и …. нагоре в балкана. Може и някоя билка да набера или боровинки, диви ягоди, ще съм доволна на каквото има. Ние сме свикнали да си купуваме от пистите пред х-л Рила, кофички с малини или боровинки и децата да ги хапват по пътя на връщане към хотела, но сега май беше раничко за боровинки, защото не видяхме да продават.

Задължително се качете на кабинковия лифт и покажете на децата, колко е голям света от горе! Малките човечета не спряха да се удивляват на височината и гледките.

планина

Може да се качите с колата до хотел Ястребец, там има красива гледка и приказен детски кът с дървена къщичка, мостче и джуджета.  Може да изпиете едно кафе с гледка към пистата, докато децата се гонят по поляната отпред или на детската площадка.

планина

За един уикенд няма да обиколите всичко, но ще се заредите с много енергия. И в понеделник сутрин, щом стъпите в офиса, ще си мислите колко хубав уикенд сте изкарали и ще започнете да планирате следващия.

За статия се погрижи нашият прекрасен гост автор : Цветелина Начева

Здравейте, аз съм Цвети, майка на две малки юначета и светът ми се върти около семейството. Изборът ми вечер на готвене е съобразен с тoва, което е полезно за тях и разбира се това, което обичат. Гoтвя здравословно, но не изпадам в крайности. Все пак няма смисъл да готвя нещо толкова здравословно, което никой няма да яде. Опитвам се да поднасям храната по забавен начин, така че да не могат да ми устоят въпреки зеленчуците 🙂 Пазарувам от фермерски пазари, био магазини, но и от кварталните магазинчета, не винаги сертифицираното био е най-добрия избор.

Много обичам да пътувам. Зарежда ме с много емоции, не винаги само позитивни, затова когато избирам място се съобразявам първо дали ще е удобно за децата, колко ще се пътува, често пътуваме по обедно време за да спят в колата, ще има ли детски пързалки, детски басейни, място за тичане… Опитваме се да си го направим максимално приятно за всички. Когато търсим разходка за уикенда предпочитаме по-близки дестинации, полянки, въжени паркове, нещо с животни. В блога ще намерите много снимки, защото така най-добре запомням. Не съм професионалист, просто щракам докато ми хареса снимкат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *