Фотограф

Моята професия – Сватбен парти фотограф

Дориян Тодоров едва ли е непознато лице за повечето от вас, които обичат да са част от градската парти сцена. Аз лично го намирам на всевъзможни места! Свикнах с физиономията.. хах  29 годишен икономист, откакто се помни се занимава с фотография. Страхотна усмивка, винаги свеж и пълен с енергия, готов да заснеме заобикалящата средата от всеки ъгъл и да покаже различен поглед. Зодия … обвързана Дева 😉

Наскоро се засякохме извън заведенията, музиката и танците и разбрах за новото му амплоа в сватбената фотография. И ми стана много интересна трансформацията от силния нощен живот и заснемането на свободни, диви и забавляващи се хора, към романтиката и брака, възприети като една стъпка по-нагоре от този начин на живот.

Фотограф

Каква е твоята професия ?

Моята професия е фотограф.

А такъв ли си по призвание ?

Надявам се, но това по-скоро могат да го кажат другите.

Как избра да станеш фотограф ?

Когато бях на 15 години ми подариха първия апарат, публикувах първите си снимки и естествено коментарите бяха по-скоро подигравателни. Реших, че мога и по-добре и така се старая и до днес.

Фотограф

Какъв мечтаеше да бъдеш като малък ?

Шеф и взе, че ми се получи – на себе си.

Какво ти дава всеки един твой работен ден ?

Положителната енергия и усмивките, с която е изпълнена всяка сватба, благодарността на младоженците, усещането че си част от най-важния им ден и удовлетворението от добре свършената работа са незаменими.
Най-ценното за мен обаче е това, че всеки ден и всяко събитие е различно – има свой дух и емоция.

А какво ти взима ?

Понякога ми взима почти цялото време със седмици и дори месеци.
Това лято например не знам дали ще имам почивка повече от 3-4 дни.

Как реши да се прехвърлиш от активния нощен живот и партита до сутринта със емоцията на сватбената фотография, контрастираща на предното ти амплоа?

Преходът не беше лесен, тъй като снимам по клубовете от близо 10 години. Повлиян съм много от нощния живот и доста съм взел от него. Постепенно обаче работата започна да ме изморява и да не ми носи предишното удоволствие. Последните няколко години започнах все повече да се насочвам към сватбената фотография, както и към различни, интересни събития. Може би с наближаването на 30-те започнах да търся други преживявания и усещания. Все още снимам нощни събития, но вече не е ежедневие.

Опасни ли са шаферките ?

Може да се каже. Преди 2 години се запознах се с една и все още не мога да я изгоня от вкъщи, даже вече обработва голяма част от снимките ми, крадейки занаята. 😀

 

Какво хапваш на обед ? Къде ?

Различно, преди ядях доста бокуци в движение. Сега – от хляб с хумус вкъщи, през някоя добре направена пица пепероне, до суши или мръвка.

Какви са колегите ти ?

Нямам колеги в обикновения смисъл на думата, тъй като не работя с някой конкретен човек. Всички хора, които се занимават с тази професия, са много различни.

Имаш ли dress code на работното място ?

На сватбите задължително съм с риза,  обличам се в тъмни цветове, за да не се набивам на очи. Предпочитам репортажния стил на работа, а ярките дрехи не се съвместяват добре с него. Комфортът също е много важен и нищо не може да замени едни удобни обувки, когато си на крак по 10-15 часа нарамил техника, която тежи м/у 4кг и 15кг.

В ежедневието какъв е вашият стил на обличане ?

Дънки и тениска.

Какво би посъветвал хората, които искат да се занимават с фотография ?

Когато снимат, да отделят малко време и да се насладят на самия момент, но това май важи за всички.

С какво се гордееш ?

Гордея се, че до сега не съм оставил недоволен клиент… или поне никой не се е оплакал 😀

Към какво си се устремил ?

Искам работата ми да носи своя почерк и да бъде разпознаваема, както и да се развивам постоянно. Все повече гоня естествената и непринудена визия. Виждам следващите години с пътувания и сватби извън България. Времето ще покаже.

Защо АЗ да избера да стана фотограф ?

Защото дава свобода и място за изразяване.

Сподели с нас снимка от работното място.

Снимки от работното ми място могат да се видят на:

www.doriyan.photography

www.facebook.com/doriyan.todorov.photography

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *