THE MAGIC OF TRAVELING

Кои са Бистра и Наце? Двойка пътешественици. Те са тук, за да ви вдъхновят да пътувате повече и да пътувте по-добре. Те обикалят света заедно от 6 години и за това време са посетили много известни и неизвестни места, усетили са духа на много държави и са се потопили в местния живот там. Всяко едно пътуване те променя и ти помага да разбереш света по-добре!

46 държави само двамата…, за какво си говорихте? 

В момента сме в държава номер 67. Докато успеем да отговорим на въпросите, мина известно време… 🙂

Казват, че докато си в приятна компания, времето минава неусетно. В някои от държавите сме били в компания от повече хора, но дългите пътешествия ги правим само двамата. А теми за разговор се намират – от къде ще спим и какво ще правим, до обсъждане на текущи и бъдещи проекти, че доста често и философски въпроси. Нямате представа какви идеи се отприщват по време на пътуване!

sega-dance-beach-mauritius

Какви са някои от темите ви на разговор?

Много често обсъждаме прилики и разлики между различните места и хора, които срещаме. Говорим си къде какво би могло да се подобри, кои идеи могат да се взаимстват. Например често консултираме собственици на малки хотели и къщи за гости как да направят преживяването за гостите им още по-незабравимо. Или ако видим нещо интересно, после разказваме на познати и близки за него, особено ако е в тяхната сфера.

На вас ще ви кажем, че видяхме дрехи от бамбук – изрисувани и щамповани с традиционни мотиви. Привлича ни екологичният начин на производство и все пак са практичен спомен от дадено място.

balinese-traditional-clothes

Коя е следващата дестинация, която планирате? 

В момента се завръщаме от двумесечно пътешествие из централна Америка. Не сме планирали следващото голямо все още, но мислим да отделим подобаващо време на Коледните пазари и тяхната атмосфера.

Кое е най-странното нещо, което ядохте по време на пътуванията ви?

Най-странните неща навярно сме яли в Китай. Там повечето време не бяхме много сигурни какво ядем, избирахме по картинки от менюто. Сервираха ни всичко едно към едно с това на картинката, но нямаше как да знаем какво точно е… На много места в Китай е трудно да се разбереш с хората без да познаваш езика им.

matsumoto-tea-in-the-room-japan

Какво ви дават пътешествията? 

За нас пътуването е начин на живот. Носи ни не само преживявания, но и надежда. Колкото повече пътуваме, толкова повече виждаме, че светът е пълен с добри хора. Пътуването е начин да опознаваме и нас самите. Всяко пътешествие те променя по малко или много и можеш да наблюдаваш ефекта от срещите ти със света.

friends-guatemala

Разкажете ни смешна история.

Съвсем наскоро посетихме национален парк Корковадо в Коста Рика. Първо се возихме на лодка, защото няма как иначе да се стигне до резервата. Всички посетители бяха посъветвани да си вземат маратонки и сандали, защото там няма пристанища и докове – качването и слизането от лодката става с нагазване във водата. Слизайки от лодката към парка видяхме, че ще ни е по-удобно да продължим със сандалите, макар че препръскваше дъждец. Всички си смееха и ни казваха, че ще си измокрим чорапите. След час се изля такъв дъжд, че никой нямаше сухо място по себе си! Даже дивите животни се бяха скрили от потопа. Познайте обаче кой си имаше чифт сухи маратонки? 🙂

volcano-santa-ana-el-salvador

Срещнахте ли хора по път, които със своите действия, ви трогнаха? Разкажете ни..

Наскоро в блога разказахме за един българин в Брюксел, който много ни помогна да не спим под дъжда навън пред гара Миди.

Споделихме със собствениците на хотел в Ел Салвадор, че нямаме никакъв вариант да се придвижим до Хондурас в деня, който искахме. За да не се налага да се бавим, те предложиха да ни закарат с тяхната кола на цената на маршрутката. Спретнахме си страхотно пътешествие по пътя, минавайки през три държави.

Преди няколко години в Кения подарихме половината дрехи, които носехме, на наши местни приятели. Толкова им се зарадваха, не искаха да ги свалят. За тях това беше най-големият подарък за Нова година.

Често най-добрите подаръци не струват почти нищо и винаги идват от сърце.

dancing-belize

Бали, Индия, Япония…какво не знаем за тези държави?

Бали е приказно място, като излязло от филмите. Плажове, храмове, природа.

Много хора не знаят обаче, че голяма част от населението се изхранва с по купичка ориз на ден. А ние се оплакваме като порциите били малки по заведенията…

В Индия много трудно ще ти откажат нещо. Искаш например вода, а те нямат. Никой няма да каже не. Ще въртят, сучат, ще питат дали не искаш сок. Просто не отказват. 🙂

Японците са точно толкова изумителни, колкото говори за тях представата на останалия свят. Но явно много обичат кисело мляко – веднага питат за него като чуят България.

jeravna-bulgaria

Интервю за Empty Your Wardrobe дадоха Бистра и Наце www.themagicoftraveling.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *