КАКВО Е „SUNDAY FASHION SESSION“ И ЗАЩО ВИ РАЗКАЗВАМЕ ЧАК СЕГА ЗА НЕГО?!

Идеята за този курс се роди от дума на дума, докато брейнстормвахме Въртидрешка – събитията и как еко дървото на Въртидрешка да се разлисти още малко. Да дадем по-пълноценен и цветен живот на нашето дете.

И така, замисляйки се, че в гардеробите ни освен импулсивните покупки, ненацелените подаръци, различните размери и т.н.т, имаме и онези любими дънки с протъркани крачоли или готината тениска с петно от кафе (а в моя случай и от лютеница 😀 ), които не можем да разменим…, прекалено много вече дрехи за вкъщи или за спане е греховно да разрежем и направим на парцали. Представете си да бършете прах с парче от копринена рокля!  От дума на дума дойде идеята за това как можем да преправим тези съкровища, които все още крият потенциал да подчертаят красотата ни. Понякога с много малко усилия ефектът може да бъде поразителен.

DSC_0853_1024x681 DSC_0848_1024x681 DSC_0842_1024x681

А само, защото споменахме кафе, ще ви припомним и нашето участие в предаването „На Кафе“:

Последва research за креативни хора, които да са съпричастни с идеята, което никак не беше трудно. Много лесно успяхме да наберем екип от няколко човека, които да покриват различните категории – дрехи, обувки, бижута. С Мариела от Magoshee by Kipra и Петя и Вики от На Изчезване съдбата ни е срещала и преди, и са слизали в блиц интервютата в блога ни. А Мелинда Хубин е новото за нас бижу, което веднага ни грабна с естественото си и нежно излъчване. Вече имахме екипа от творци. Последва да разработим идеята как да протече курсът и дали кръгът е запълнен.

При организирането на нещо такова, освен от хора, които да играят ролята на ментори, се замислихме, че имаме нужда от основа преди това. Лекционна част, която да ни насочи – какво е модата, как се сформира и накъде върви, как да капсулираме гардероба си, как да преценим коя е точната дреха, кройка и цвят за нас. Затова с помощта на партньорите ни от Shedd се свързахме с известни български блогъри и стилисти, които да вземат участие в курса и да ни дадат тези съвети. Хора, които се сблъскват с това всеки ден и имат желание да споделят опита и знанията си. Така се запознахме с Петя Пандулева-Биковска, Ана Динкова, Ина Асса. Изключително впечатлени бяхме от отзивчивостта и професионализма, с който те се отзоваха на идеята.

DSC_0838_1024x681 DSC_0831_1024x681 DSC_0829_1024x681 DSC_0825_1024x681

Защото сме женички, и няма как да пропуснем ежедневния ни ритуал по разкрасяване, свързан с 10-20мин. гледане и мазане пред огледалото, поканихме Кони и Надя от Минерална козметика, за да ни разказажат как да подчертаем красивите си черти, а не неусетно да ги скрием под третия подред пласт фон дьо тен, пудра, руж, хайлайтър и т.н.т.

След близо месец организация и планиране на всички детайли, дойде денят! Като наш домакин на драго сърце се отзова новото споделено пространство Coshare Hive – хем удобна за целта зала, хем разчупено с детайли арт място.

DSC_0813_1024x681 DSC_0804_1024x681 DSC_0791_1024x681 DSC_0789_1024x681 DSC_0786_1024x681 DSC_0720_1024x681 DSC_0700_1024x681 DSC_0692_1024x681

Събитието започна в 10ч с лекцията на Минерална козметика. Момичетата ни обясниха какви са предимствата на грима на минерална основа, как да го използваме, как да подчертаем скулите си правилно и кога се налага да контурираме лицето си, как да си направим ежедневен и вечерен грим. Непринудеността и чувството им за хумор дадоха страхотен старт на деня и разчупиха ледовете в сформираната ни групичка от курсисти, ментори и лектори.

Последва лекционната част, където Петя Пандулева-Биковска, с неповторимия си маниер приповдигна още повече настроението. Представи ни новата си колекция в колаборация с Николай Божилов – All Shapes of Beautiful, която е насочена към дами с форми plus size. Даде ни съвети как да прикриваме определени несъвършенства и да подчертаваме предимства на нашето тяло. Запозна ни с известни блогърки, които не се притесняват от големия размер и изглеждат зашеметяващо.

Другите ни партньори – Мy Forest бяха подготвили изненада. С кратка лекция на тема как да се грижим за дрехите при третирането им в пералната машина и с какво естествените перилни препарати превъзхождат тези на химическа основа, те ни помогнаха да погледнем нещата от друг ъгъл – опазването на природата и хармонията на човека с околоната среда.

Те бяха подготвили и екперимент с две цветя – едно щастливо цъфтящо и едно увяхнало. Едното поливано деректно с перилен препарат My Forest, другото с обикновен такъв. Познайте какъв беше резултатът 😉

1

За успешната колаборация по време на уъркшопа между My Forest и Мариела от Magoshee by Kipra, за която ще разкажем по-долу в статията,  може да се насладите и тук:

Ана Динкова пък от своя страна насочи вниманието ни повече към бизнес средата и как да капсулираме гардероба си. Специфичният й стил на обръщение, аурата й, увереността й бяха като booster на самочувствието на повечето от нас. След казаното от нея, след енергията и хъса, които ти предава, си казваш; „ Аз съм млада, красива, силна и способна във всичко жена!“.

И след този коктейл от смях, самочувстие и нови отворени врати, за нас дойде редът на изключително очарователната Ина Асса, стилист с голям опит в страната и чужбина. Тя ни въвлече в света на модата, в живота и творчеството на нейните основоположници.

Личните й впечатления и вдъхновения нямаше как да не бъдат предадени и на курсистите, защото емоцията, с която говори за тях, те въвлича във вихрушката от стилове, детайли, Шанел, Лоран, синьо и черно, червено и розово…. Чак не ни се изкаше да спираме за обедна почивка!

За обяд бяхме подготвили изненада на присъстващите – специално подготвено меню, която изненада и нас. Кулинарните виртуози от MIAM бяха подготвили за нас крем-супа от тиква с възможност за различни добавки, пухкаф сандвич и овесено блокче за десерт.

И така след хапване и по едно бързо кафенце, разговори относно получените знания, обобщаване и синтезиране, преминахме към практическата част. За малкия ни, но силен отбор от курсисти бяха приготвени голям набор от всевъзможни материали, които да им помогнат да превърнат скритите им богатства в бални дрехи.

Мариела, Мелинда, Петя и Вики неотлъчно бяха до тях, за да съдействат със съвети, насоки, а и малко физическа помощ за по-трудните проекти. Успяхме да направим от стар колан – чокър, вече омръзналите зимни ботуши ( от видеото) в нещо тотално ново и различно, направихме си клъч, топли и забавни чорапи за вкъщи, старата риза се превърна в ново, цветно, пролетно вдъхновение, дънките придобиваха цвят и тренди цепки, какви ли не други бижута, аксесоари и детайли. Продължихме в същия дух до края на вечерта, когато дори уморота не успя да стопи ентусиазма ни от деня.

Курсът Sunday Fashion Session премина под дъга от емоции, смях, ентусиазъм и запознанства с нови и интересни личности, с прекрасната възможност да получиш подаръци и сам да си направиш такива.

Не искаме да пропуснем да разкажем и за каузата, която широко прегърнахме – подпомогнахме със средства, с които ще се закупят материали за развитието нa творческите умения на учениците от 8-10 клас в кръжока Сектор АРТ, който Център Алос инициира в училището по приложни изкуства в Смолян.

Включиха се не само нашите курсисти, но ментори и лектори, които имаха възможността да видят и самите творения на даровитите деца, взели по-късно през месеца участие в големия Базар за творчески занаяти в Берлин (Bazaar) и които се върнаха с поръчки от клиенти.

Ние от Empty Your Wаrdrobe искаме да благодарим на всички, допринесли за реализацията на този прекрасен уъркшоп, на нашите партньори Shedd и My Forest, на лекторите и менторите, на хоста Coshare Hive и кетъринга на MIAM, на прекрасните ни курсисти и на слънчевото време.

Благодарим ви!

 

Save

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *