street style

НОВИЯТ ТРЕНД ЗА ЛЯТО 2017 – КИМОНОТО И 19 НАЧИНА КАК ДА ГО НОСИМ

Вдъхновено от традиционнoто Японско облекло, класическото кимоно в наши дни е превърнато в дреха придаваща бохемски и романтичен завършек на летния аутфит.

Ето малко история :

Думата „кимоно“ буквално означава „нещо за носене“ (ki „нося“ и mono „нещо“). Кимоното е Т-образно, облицовано с права мантия с подгъв на глезена и украсено с яка и дълги, широки ръкави. Увива се около тялото, винаги ляво върху дясно, защитено с пояс, наречен „оби“, който се завързва на гърба.

Първото кимоно се появява през V век от нашата ера. То има форма на буквата „Т“ и прикрива недостатъците на тялото. Женското кимоно е в по-ярки цветове, докато мъжкото е в по-тъмни. Всеки японец носи кимоното си с гордост. Кройката на японското кимоно се е оформила през втората половина на XVI век.
То се превръща в основна дреха през следващите 300 години до навлизането на западното облекло в Япония и става популярно, както сред мъжете, така и сред жените от всички социални групи в цялата страна.

Този сезон модният свят буквално полудя по кимоното. Дизайнерите вероятно са се вдъхновили от филма „Мемоарите на една гейша“ и включиха в колекциите си тази прелест като моден акцент.
Забелязана по haute couture витрините и по улиците на всички модни столици, тази лека копринена роба тотално ни завъртя главите ?

Наблюдавайки стрийт стиловете на модните блогъри, стигаме до извода, че никак не е трудно да съчетаем кимоното .
Любимият ни бял топ и дънки са чудесната комбинация под него .
А защо не и страйпс панталон с изчистен шърт, комбиниран с кимоно с красив флорален принт. Или пък наметнато върху секси рокличка в лятна вечер край морския бряг…

Късо , дълго , с обувки на ток или кецове, кимоното придава една много лека и ефирна форма на силуета, което създава чувство на свобода на движенията, без скованост в стойката .
А самата материя на кимото – сатен или коприна , винаги създават усещането за лукс. Добавяме и разкошните бродерии, които си остават запазена марка и този тренд автоматично се превръща в must have за лято 2017 ?

Автор на статията: Яна Коева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *