EMPTY YOUR WARDROBE – НАЧАЛОТО

Как започна всичко…

На чудесна, лятна разходки в парка с Дени и нейната малка принцеса. Там се роди идеята за реализацията на събитията с име Empty Your Wardrobe, водени от това, което ни се случва и заобикаля. Смятаме, че хората имат нужда от такъв вид инициативи – място, на което да направят нови запознанства, да разменят и да вдъхнат нов живот на дрехите си, да се открият артистично и да направят добро дело, съпричастни с нашите каузи.

Връщайки се още по-назад, трябва да отбележим, че концепцията стартира с предложението от страна на Петя/Pecy`s да събираме и преправям вече омръзналите дрехи като им добавяме нова стойност, красив елемент и нашето виждане.

Не можахме да доразвием докрай мисълта си, защото явно е трябвало да се съберем трите ( и моя милост) и да сглобим парчетата в едно цяло.

Това, към което се стремим, е да изградим една нова представа за дрехите, за производството и тяхната употреба. Искаме да превъзпитаме или по-скоро да възпитаме у хората това чувство на оценка, на отдаване на специално значение към всяка една вещ.

В началото на 20-те, когато се е зародил стилът Чарлстон – революционно започва да се появява мъжкият панталон, разкроен под коляното, който сега наричаме Чарлстон. Жените се отървават от тежките, бутафорни рокли и започват да се появяват с такива с ресни, с които танцуват Чарлстон, като в последствие те получават същото наименование. Всичко това ни казва, че хората са се отъждествявали с определен стил, към определена епоха и това е имало следа и почерк. А сега… добрата имитация влиза бързо в гардероба ни и още по-бързо ни омръзва; нямаме мярка, повечето от нас нямат собствен стил, а подражават.

Вярваме, че сега трябва да обърнем поглед към природата, да я пазим, да търсим качеството и добавената стойност като инвестиция за по-добър и хармоничен живот. Иновация в текстурата, в материята на дрехите; иновация в добива и използването на природните суровини; нови методи за преработка и рециклиране на текстила , рационалност в използването на водния ресурс при производството на дрехи – това смятаме, че трябва да бъдат опорните моменти, които да се развиват в близко бъдеще.

blog_heder

Свръхпроизводството е навсякъде около нас , в което се убеждаваме и на нашите събития. Открихме, а и бяхме убедени, че хората без ограничение и лимит, не могат да вземат всички дрехи и значителен брой остават. Те естествено намират своя нов собственик, тъй като ги даряваме на доброволчески организации, но резултатът е красноречив…

Не искаме да се борим с марките, искаме да се борим с хората и с това да изградим градивна представа и качествена оценка, за това което ни се предлага и това, което притежаваме.  А някои от нас имат малко или имат нужда да получат…Затова ние решихме, че можем да Дадем.

На всяко събитие обявяваме кауза, която за нас е важна и заслужава внимание. Всъщност открихме, че с присъствие, малко желание и голямо сърце можем да направим много.

Животът е една въртележка – нека да я задвижим, да се качим на нея, да му се насладим, като усмихнем „пътниците“ и вдъхнем нови емоции!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *