МОЯТА ПРОФЕСИЯ – ДАРИ ЛЮБОВ

Каква е твоята професия? Разкажи ни …

Казвам се Диана Язаджиева и съм Председател и Основател на сдружение „Дари Любов“, което помага на деца и възрастни хора в нужда. Имаме различни инициативи – такива, които са  свързани с оказване на социална помощ. Например откриваме пунктове в страната за набиране на помощи за хора в нужда, както и  такива инициативи , които са свързани с опазване на българския дух, култура, човешки добродетели и прочие.

А такава ли си по призвание?

Призванието е свързано с осъзнаване и личен избор. Около нас всичко се променя много бързо, нормално е и усещането за това, което искаме да правим и правим също да се променя. И това е нормално. От друга страна е хубаво човек да изпитва удовлетворение от това, което прави, дори и да е свързано с разнообразна дейност във времето. Сега изпитвам удоволствие от това, което правя. Утре не зная, но мога да предполагам, което пак е променлива. Важното е да сме щастливи и удовлетворени, да правим нещата с ясно съзнание.

Как избра да станеш…?

То е усещане, и по-скоро какво ти харесва и какво не. След това то си идва в каква сфера ще се реализираш с качествата си и с това, което ти харесва. А и пак казвам, всичко се променя. Ние се променяме. Светът около нас се променя и не винаги това, което сме си мечтали да работим или да бъдем, се оказва, че е нещото, което ще ни удовлетворява. Трябва да пробваме и да опитваме, докато не намерим именно онова, което ни харесва.

Каква мечтаеше да бъдеш като дете?

Модел. Но съдбата явно е определила друго, защото не съм достатъчно висока.

Какво ти дава всеки един твой работен ден?

Много емоции. Сблъсици между морални, етнически, религиозни, нравствени и прочие различия, както и ниво на еволюция в поведение и разум.

А какво ти взима?

Време за себе си.

Какво хапваш на обед? Къде?

Различно. Понякога нещо на крак, понякога в ресторант. Зависи от ангажиментите. Понякога дори пропускам обяда.

Какви са колегите ти?

Много истински и земни. Реални. Преди всичко сме приятели, за да имаме добри колегиални отношения.

Имате ли дрес код на работното място?

Нямаме дрес код, това което правим и начина, по който го правим е нашият дрес код. Всеки е част от дейността на „Дари Любов“- такъв, какъвто е! Ние сме различни хора с различни слабости и силни страни и сме намерили начина да сме обединени в различието си. Да се приемаме и да се учим един от друг, и да си помагаме в дейността, а и на хората, които имат нужда от нас. Те също се открояват със своята индивидуалност. Как можем да правим всичко това, ако не приемаме себе си, каквито сме и другите около нас.

В ежедневието, какъв е твоят стил на обличане?

Според усещането и настроението, срещи. По- скоро да се чувствам комфортно в кожата си.

Какво би посъветвала хората, които искат да се занимават с тази професия ?

Да бъдат оторени за промени, както с промените, които ще наблюдават  в себе си, така и в другите. И това не трябва да ги изненадва, нито угорчава, а просто да приемат, че тези неща, които осъзнават по пътя си – всъщност не са нещо ново за света.

С какво се гордееш?

С адаптивността си.

Към какво си устремила ?

Създаване на национална мрежа от пунктове в страната за набиране и разпределяне на помощи за хора в нужда.

Защо АЗ да избера да стана като ТЕБ ?

Никой не може да бъде като мен, нито пък аз като някой друг. По-скоро човек трябва да бъде себе си, за да е полезен първо на себе си,и после на тези около него, и на обществото.

Сподели с нас снимка от работното място.

 

Contacts:

Facebook: Диана Язаджиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *