МИНИ ПРАЗНИК В ЕЖЕДНЕВИЕТО… КОГАТО ДРЕХИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В АКСЕСОАР КЪМ БИЖУТАТА?!

Когато се обединят два еклектични бранда бижута се получава магията From Minimall to Maximal. Това е първото по рода си концептуално събитие Bijoux Cocktail. Буквално ще присъстваме на един коктейл от преживявания за сетивата – изложба на есенно-зимните колекции на P.S. Minimal и Sofia’s Jewel Box в компанията на вино и вкусотии и под акомплимента на нежни музикални звуци. Презентирането на колекциите ще се случи по един нетрадиционен начин, така че изненадите предстоят през цялата вечер. Ще издадем само, че три дами ще си тръгнат с по един личен подарък на края на събитието.

Това ни обещаха миналата седмица дизайнерите на колекциите, като повече за техните вдъхновения може да прочетете от статията ни ТУК. А сега ще надникнем в кухнята на събитието и ще разберем какви „вкусове“ успяха да дегостират присъстващите. 🙂

Плами, поздравления за това ново начинание! Страхотен старт – снимките от събитието са великолепни и представят едно много оригинално презентиране на бранда P.S. Minimal. Моля те да ни разкажеш как се роди идеята за колекцията?
Здравей, Светле! Благодаря за милите думи! Аз от малка имам голям интерес към всякакъв тип бижута. Дори тихичко смятам, че дрехите са аксесоар към бижутата 🙂 И да кажем long story short след близо 20 години се навързаха малки стъпки, така че да сбъдна една моя мечта да имам собствена марка бижута.
На събитието представих две колекции – едната е statement collection PLAY BY HER RULES и е с основните за марката модели със специфична символика. А другата е в синхрон с предстоящия сезон glamorous collection ALL I WANT FOR CHRISTMAS, която носи повече блясък и празник в ежедневието.
From the left: Plamena Stefanova (Owner of P.S. Minimal, Sofia Petrova (Owner and Designer of Sofia’s jewel box) & Vera Staykova (Owner of Amela’s Pure Cosmetic)
Защо P.S. Minimal?
Винаги съм искала да имам собствена марка с моите инициали PS (Plamena Stefanova), защото означават послепис и всъщност това много съвпадна с концепцията на бранда. Бижутата носят много финна символика и съответно аз вярвам, че моделът, който те грабне в даден момент, е и посланието, което искаш да изразиш към външния свят в този същия момент. Затова и посланието на марката е P.S. Our jewelry tells your story!
Със смяната на емоциите, събитията, периодите в живота ни, имаме нужда да сменяме и бижутата, с които се изразяваме. Minimal е стилът – не само на бижутата, а като начин на живот. Аз съм ценител на изчистените линии и също следвам като лайфстайл максимата Less is more. И хоп така се зароди P.S. minimal – бранд, който носи живот и послание, изразени през красотата на бижу.
Разкажи ни и за само събитие. С какво успя да изненадаш присъстващите?
Bijoux Cocktail е събитие под формата на коктейл – изложба. Нещо като мини празник в ежедневието – пием вино, разглеждаме и пробваме красиви бижута и се виждаме с приятели. На 23.11. беше първото ни събитие от тази нова концепция, съвместно със Sofia’s Jewel Box (още един разкошен бранд бижута), и наистина се радвам, че постигнахме точно тази непринудена и лека атмосфера, в която всеки наш гост се чувстваше у дома си (благодарение и на домакините ни от Hour Space, които предоставиха уютното си пространство).
А ако говорим за изненади, аз бих казала, че нестандартният начин на презентиране на двете колекции на P.S. minimal наистина се прие с радост от присъстващите на събитието. Под формата на стилен кетъринг, всеки от гостите можеше да разгледа и избере своя „вкус“ бижу за деня.
Кое беше най-голямото изпитание дотук?
Колкото и банално да звучи, решението за първата крачка, първото действие, е най-трудната част. Да се събудиш и да си кажеш: Започвам! Защото реално всяко ново начинание е като неизвестна, на която не знаем резултата. Ще се хареса ли, има ли смисъл, ще успееш ли….Въпроси, които всеки си задава. За последната година имах доста изпитания в процеса на реализация – от формирането на бранда до изпълнението, но това за мен бяха само моменти, които ме мотивираха да продължавам. Особено като видя щастливите лица на жените, които купуват и се радват…Тогава си казвам – добре, продължавам!
Предизвикателство ли е да си предприемач в България? Какви са твоите tips and tricks към успеха?
В България или навън, предприемач или служител в чужда фирма, навсякъде ще имаш предизвикателства (или т.нар. трудности). Когато имаш идея и тя силно те човърка отвътре да излезе и да се осъществи, мисля, че няма пречки да си предприемач, където и да е. Аз лично имам богат и разнообразен опит в големи корпорации и се радвам, че опитът и контактите, натрупани от този период в живота ми, сега са моите най-ценни активи в това начинание.
А като съвет бих казала, че индивидуалното отношение към клиента при един стартиращ бизнес, е ключът за стабилна основа за растеж. Оу, и никакъв компромис в качеството!!! Аз работя само с професионалисти във всяко едно звено от процеса и дори да е трудно в началото за един предприемач, виждам, че това е наистина успешна формула.
Какви са твоите амбиции?
Ох…тук мога да разказвам много, защото идеите се мултиплицират всеки ден. На 15 декември предстои откриване на нашия онлайн магазин www.psminimal.com. Надявам се това да бъде една нова врата за налагане във времето на P.S. Minimal и извън България.
Планирам колекция за детски бижута, защото младите дами заслужават своя истински разкош от малки. И последното, от което ще издам малко, е че работя над въпроса за нещо като „Kinder Surpise“ за възрастни. Но определено най-голямата ми радост е да имам щастливи клиенти, които се вдъхновяват да изразяват себе си с бижутата на P.S. Minimal.
Къде можем да открием колекцията?
Към момента клиентите ни поръчват през социалните мрежи – Facebook и Instagram, но както споменах по-горе, на 15 декември откриваме нашия онлайн магазин www.psminimal.com и вече всеки ще има лесен достъп до пълния каталог от колекциите.
В допълнение, ще развиваме веднъж месечно концепцията от Bijoux Cocktail под формата на pop-up store, където всеки може да погледне на живо и пробва всеки модел. И най-хубавото – това ще се случва не само в София, а планираме за начало и в други големи градове като Пловдив, Бургас и Варна.

Пожелаваме успех на Пламена в новото начинание – много усмихнати и доволни клиенти, високи стандарти и качество и неспирно вдъхновение, енергия и страст!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *