YVAILO

ТВОРЦИ НА ИДЕИ – YVAILO

 

Представете се ?

Казвам се Ивайло, моден дизайнер на английска дамска линия облекла, съвсем егоцентрично със същото име YVAILO.

Майсторите…

елегантни, женствени, провокативни дрехи за смели дами с изразен стил на обличане. Дръзки колекции с ярки приказки.

Разкажете ни как протича един Ваш ден

Събуждане рано в 7ч, последвано от чаша топла вода с лимон и упражненията, полагащи се за деня. След това приятна разходка с кучето, с която приключва личната част и започва професионалната. Нито един ден не е същият като предишния. Ежедневни мейли, избор на платове, планиране на колекция, селекция на модели, уточняване на мостри, изпълнения на поръчки, разработване на десен за принт, разговори с фотографи, илюстратори, модели, конструктори, студия, фабрики. Динамично, на пръв поглед хаотично, понякога всичко това едновременно, но всъщност доста организирано и активно, ако човек е адаптивен и запази приоритетите. Аз обичам много това, което правя, така че отразява ми се отлично на моите душевни потребности.

А как започна всичко ?

На шега с една колекция, скалъпена буквално за месец време, където нито имахме име на марката, нито знаехме какво правим точно. Но пък всичко си дойде на място след времето.

С какъв проект сте се захванали сега ? Разкажете ни ?

Напълно в синхрон с живота на останалите дизайнери, освен с изпълнението на поръчките от есен/зима 2016/2017, вече съвсем сериозно сме подхванали и работата по следващата колекция, пролет/лято 2017. Проектът се очертава много различен, както за нас, така и за случващото се в модата в глобален аспект. Определено интересен за мен самия като концепция, тъй като цветово е изключително обран и същевременно нетипичен от представяните колекции от нас до момента. Графичен, с лек психо елемент, но поднесен по елегантен визуален начин. Нека не разкриваме повече. Когато колекцията е готова, с удоволствие ще разкажа повече за нея тогава.

Събуждате се… признателен на съдбата за поредния ден. Животът не е даденост, а подарък с неизвестен срок и всеки ден е част от него.

Заспивате с…широко разгърнати ръце: от едната страна държа любимия човек, от другата гушкам Дора, моето куче, от нейния креват. Дзен момент.

Какво е вашето вдъхновение /мотивация ?

Вдъхновението е навсякъде във всичко около мен и както често си повтарям, само ме намира. Мотивацията, както наскоро гласеше един наш Инстаграм пост е, че не си още там, където искаш да достигнеш. За мен това не е популярност, а това да надграждам познания и да трупам опит в сферата, в която работя. Имам огромна жажда да се развивам: неразгърнат потенциал в мен, за които ми трябва време и търпение, за да бръкна дълбоко в него.

YVAILO

Споделете снимка от вашия дрешник.

YVAILO

Eco Friendly подкрепяте ли тази кауза ?

На 100%, макар в последно време да се преекспонира с това словосъчетание. Еco-friendly има далеч по-дълбок смисъл от този, който маркетингът се опитва да ни продава в момента.   За мен и YVAILO природосъобразен не само означава продуктите ни да са без употребата на каквито и да е било животински кожи и това, че сме сплотен екип с всички хора, участващи в марката. За мен целият смисъл се разпростира до уикендите, прекарани в зеленчуковата градина, компостирането на растителните отпадъци, рециклирането на останалите, премерената  и донякъде планирана консумация във всеки аспект, колелото като средство за придвижване на градски разстояния. За да бъдем eco-friendly, не е достатъчна една постъпка, а начинът ни на живот и мисленето ни да бъдат отдадени в полза на природата.

Прекрасна инициатива, особено във времена като днешните, където шопинг торбичките носят мимолетно щастие, а покупките биват бързо разлюбвани и захвърлени. Ресурсите на земята са ограничени и е време да запомним да ценим всяка една придобивка, която да намери трайно място в живота ни. Всичко зависи от нас като консуматори, така че действията ни днес определят бъдещето утре.

Contacts:

FB: YVAILO

Web: www.yvailo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *