МОЯТА ПРОФЕСИЯ – ЧАРТЪР МЕНИДЖЪР

 

Каква е твоята професия ?

Здравейте, любими Empty Your Wardrobe. На тези няколко реда с удоволствие ще ви въвлека в моята професия. Страхотно е, когато ежедневните ти задължения са свързани с организиране на летните почивки или по-конкретно: сейлинга като алтернативна тип ваканция. Поста, който заемам в Beyond yachting e чартър мениджър и отговарям за целия процес по организацията на чартърите, като се грижа всичко да върви по вода. Beyond Yachting е чартърна компания със собствена флотилия  – уникална селекция от една моторна яхта Atlantis 50, седем ветроходни яхти Beneteau (от 31 до 50 фута) и два катамарана Lagoon.

 

Дейността, която развива фирмата, е отдаване под наем на яхти, които се намират на един от най-красивите и вдъхновяващи острови в Йонийско море – Лефкада.
Красивата природа, мекият Средиземноморски климат, древната история и отличните условия за ветроходство са гаранция за уникално преживяване. По същество – ако планувате вашата ваканция, интересувате се от наличности и резервации, имате въпроси или искате да споделите вашите впечатления – попаднали сте на правилния човек!

А такaвa ли си по призвание?

По диплома съм магистър по Международни икономически отношения и със сигурност има принос при интернационалното ми общуване с клиенти, защото имаме чартьори от цял свят. Страхотно е, защото съм турист по душа, обожавам да странствам и във всеки един удобен момент гледам да „избягам“.

Настрана от мениджмънта, съм се занимавала с различни промоционални кампании, моделство, и отскоро участвам в организационния екип на EMPTY YOUR WARDROBE.

Как избра да станеш Чартър Мениджър ?

Професията сама ме избра. В интерес на истината,при постъпване във фирмата, въобще не предполагах какви ще бъдат задълженията ми като чартър мениджър, какво ще се изисква от мен да правя и съответно дали ще се справя. Нямах опит на подобна позиция, знаех само , че в същността стоят яхтите. Както всяка нова работа и позиция, се изискваше време да навляза в дълбочина, имаше напълно нова за мен терминология.  Голям тласък  даде първото ми плаване на яхта (катамаран) , което беше непосредствено след постъпването ми на работа. Изживяването беше – Уау!! Ъгълът, от който виждаш гръцките острови с техните плажове и синьо море, лежейки на плажа, а именно на сушата или плавайки с яхта, несъмнено ти дава две съвсем различни преживявания!  Радвам се, че емоцията ми отново се повтори – на следващата година! ( моля, не завиждайте! )

Каква мечтаеше да бъдеш като малка?

Зъболекар! Като малка бях редовен посетител в зъболекарския кабинет, както всяко дете, което е прекалявало със сладкото. Бях силно привлечена и от биологията, факт е – бях отличничка, но с химията не се долюбвахме. Не успях да си навия на пръста да следвам стоматология. Плюсът е, че понастоящем нямам страх от зъболекарския стол!

Какво ти дава всеки един твой работен ден?

Нови знания! Винаги има какво да научиш, дори и ако ежедневните ти задължения са се превърнали в рутина! Е, за щастие при мен не е така. Всеки ден ми поднася някоя нова ситуация – произхождайки от факта, че нуждите на клиентите са различни , а оттам и изискванията.

А какво ти взима?

С някоя минута удължено работно време.

Какво хапваш на обед? Къде?

Локацията на офисa ни е в съседство до площад Журналист. Има няколко местни заведения с вкусно обедно меню, включително и Млекарница Добрев със своите сандвичи, но от всичко изброено, залагаме повече на колективния обяд в уютната ни офис-кухня. Време, през което да се видим с колегите.

Какви са колегите ти?

Колоритни. При отсъствието на някой картината не е пълна. Усеща се по време на отпуските.

Имате ли dress code на работното място? 

Имаме – по бански (шегувам се). Съблюдавайки правилника за вътрешния ред, предвид работното място и честота на външни посетители, dress code – офисен, сдържан и прибран; черно, сиво, бяло.

В ежедневието какъв е вашият стил на обличане?

Стилът през делничните дни се доближава до офисния поради това , че всяко излизане извън работното място, е непосредствено след приключване на работния ден. Уикендът , по късните часове и по повод, обожавам тесните дрехи, кожа, високи обувки, ярко червило за акцент. За спорт и разходка – спортният екип е ясен.

Какво би посъветвалa хората, които искат да се занимават с твоята професия ?

Работата носи удоволствие, стига да я работиш със желание. А това се постига, когато тя по някакъв начин те е докоснала и отразява отчасти теб самия. По рано споменах, че винаги съм обичала да пътувам, и съм щастлива от факта, че благодарение на тази позиция, успях да се докосна до различен тип изживяване, което умело да предлагам на пазара. Бих посъветвала хората да търсят това усещане, което да успее да ги грабне и задържи в определена сфера.

С какво се гордееш?

Млада съм , мисля, че това ,с което се гордея е твърде относително за момента, а именно – успешно завършено образование (общо три дипломи), самостоятелност, силен хъс и стремеж за усъвършенстване.

Към какво си се устремила?

Към по-далечни хоризонти – отвъд и Beyond!

Защо АЗ да избера да стана като ТЕБ ?

Защото чувството да видиш удовлетворението от прекараната почивка в очите на клиентите, ти дава голяма енергия и стимул .

Сподели с нас снимка от работното място.

По-нагоре има 🙂

Contacts:

FB: Vera Georgieva

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *