МОЯТА ПРОФЕСИЯ – HR СПЕЦИАЛИСТ

 

Каква е твоята професия ?

Работя в сферата на човешките ресурси или както е прието да се казва в общественото пространство, HR специалист съм 🙂 И тъй като това е доста обширно понятие, ще открехна малко повече вратата и ще споделя, че работата ми е свързана с водене на обучения по т.нар. меки умения, а също така съм и сертифициран Кариерен консултант по международната програма GCDF.

А такава ли си по призвание ?

Тук вече идва раздвояването на личността ми, защото освен професията ми, която практикувам през деня, вечер откривам и разкривам себе си в блога ми „Скрина на баба“, който е една сбъдната мечта, която всеки ден разцъфва пред очите ми.

Как избра да станеш HR Специалист ?

Историята започва така: исках да уча „Социални дейности“ в Софийския университет, бях приета именно това и така осъществих първата си цел. В края на втората година от следването си трябваше да избираме профил на професионална реализация, като вариантите бяха: „Работа с деца и семейства“, „Клинична социална работа“ и „Трудова заетост“. На базата на множеството практически занятия , които имахме в университета, се насочих към трудовата заетост и от тук започна реализацията на следващата ми мечта – цел!

Каква мечтаеше да бъдеш като малка ?

Нямам спомен, но много обичах да играя на „Спешно отделение“, у дома всичките ми кукли бяха боядисани с червена боя, защото бяха претърпели различни произшествия, а аз бях техният спасител 🙂  Може би още тогава съм искала работата ми да е свързана с това да помагам на хората, което по един или друг начин правя и в момента. Явно съм сбъднала детската си мечтата!!!

Какво ти дава всеки един твой работен ден ?

Удовлетворение и свобода, позволява ми да срещна много нови и различни хора, които обогатяват живота ми.

МОЯТА ПРОФЕСИЯ - HR СПЕЦИАЛИСТ

А какво ти взима?

Никога не съм се замисляла над този въпрос, мисля какво получавам в работата си, а не това, което тя ми взима.

Какво хапваш на обед? Къде?

Аз съм Шоколадово чудовище, мога да го консумирам  шоколад сутрин, обед и вечер…Но като изключим това  обичам да хапвам много салата и малко месо. Едно от любимите ми заведения за хранене е Forno Cipollini,  намира се на ул. Оборище,  имат семпло, но изключително вкусно и автентично италианско меню! Местенцето е приятно, лежерно и непретенциозно, пренасяш се в Италия и нищо друго не ти е необходимо.

Какви са колегите ти?

Както в работата ми,  така и в блогърството, в ежедневно ми се налага да комуникирам с хора с разнообразни професии и таланти, а всички те са изключително креативни, свежи, пъстри и весели, с тях работата ми се превръща в песен, понякога нотката на песента е тъжна и меланхолична, но все пак е песен.

Имате ли dress code на работното място? 

Dress code??? Какво е това? В офиса ни Dress code е забранена дума, всеки се облича спрямо вкуса си, усещането си за стил и най-вече ангажиментите, които има за деня!

В ежедневието какъв е вашият стил на обличане?

Нямам характерен стил на обличане, харесва ми елегантното облекло и се чувствам изключително женствена в него, но със същата сила ми допада и спортнияt стил, който ме кара да усещам свободата и комфорта на дрехите, бунтарския визия ми е безкрайно симпатична и от скоро прилагам в ежедневието си. Избирам аутфита си в зависимост от настроението ми за деня. Определено бих казала, че благодарение на блога си „Скрина на баба“ все по-често излизам от зоната си на комфорт в облеклото и експериментирам с дрехи, които до този момент са били Табу за мен!

Скрина на баба

Какво би посъветвала хората, които искат да се занимават с HR или блогърство?

Смятам, че както в сферата на човешките ресурси, така и в блогърството е важното, хората да бъдат постоянни, търпеливи и търсещи, да умеят да общуват и мотивират, и същевременно с това ефективно  да управляват промяната, която в днешни дни е ежедневие за всеки един от нас и колкото по-лесно се научим да я „контролираме“, толкова по-ефективни ще бъдем в работата си.

С какво се гордееш ?

Гордея се с работата си, с блога си „Скрина на баба“, гордея се с Ината си, защото благодарение на него постигам мечтите си.

Към какво си се устремила?

Стремежите ми в момента са далеч от професионалната сцена и са фокусирани върху едно малко човече, което с нетърпение очаквам да озари живота на мен и на мъжа до мен!

Защо АЗ да избера да стана като ТЕБ ?

МОЯТА ПРОФЕСИЯ - HR СПЕЦИАЛИСТ

Не харесвам думата „Защо“ и това, което бих посъветвала младите хора, които в момента избират професията си или образователния си път, да търсят информация,  да проучват, да се запознават с хора от различни браншове и с разнородни кариерни пътища, защото само така ще опознаят лицето на всяка една професия и ще направят най-подходящия за тях избор. И да не забравят, че няма грешна професия и преквалификацията винаги е възможен вариант.

Сподели с нас снимка от работното място.

Моята професия - HR специалист

Contacts:

FB: Скрина на Баба

Web: www.skrinanababa.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *