МОЯТА ПРОФЕСИЯ – КОНДИЦИОНЕН ТРЕНЬОР

 

Каква е твоята професия ? Разкажи ни …

Казвам се Денислав Василев и съм кондиционен треньор в SPIDER SPORT. Услугата, която предлагаме, е висококачествени персонални кондиционни тренировки, както и рехабилитация на травми и гръбначни изкривявания, по системата на SPIDER SPORT, създадена от Милко Георгиев (15 години опит в областта). Тренировките се провеждат само със свободни тежести (щанги, пудовки, гири, ластици), поради многото предимства, които те имат пред масово използваните странно изглеждащи машини.

Също така съм активен състезател и треньор по бразилско жиу жицу. Това е бойно изкуство, което се фокусира върху различни похвати за предаване на опонента чрез задушаване или заключване на ставите.

А такъв ли си по призвание ?

Още от детските ми години имах възможността да се сблъскам с треньорската професия – водя тренировки по различни видове спорт и на различни възрастови групи от около 9 години и през цялото това време работата с хора ми е доставяла огромно удоволствие.

Как избра да станеш Кондиционен треньор ?

По-скоро не съм избирал, а работата ме завлече сама в себе си. Когато бях по-малък се налагаше да замествам треньорите ми, когато отсъстват, ( това беше почти ежедневно ) и в един момент просто усетих удовлетворение от този тип работа. За присъединяването ми в SPIDER SPORT получих покана от създателя на клуба – Милко Георгиев, пионер в областта на кондиционирането в България. А относно тренировките по бразилско жиу жицу – това е най-голямата страст в живота ми и го разбрах още с първата проведена тренировка там. Всеки, който е опитал това бойно изкуство, е усетил промяна в живота си от него. Самото общество там е базирано на задружност и подкрепа, благодарение на него създадох множество добри приятелства на различни континенти.

Какъв мечтаеше да бъдеш като дете ?

Като дете винаги са ми харесвали бойните изкуства, както и различни изпитания за сила, бързина и т.н. Така че може да се каже, че нещата с които се занимавам са отражение на детските ми мечти донякъде. Също така харесвах политиката и дипломацията (странно за едно дете), но в момента съм на съвсем друга вълна.

11888130_10203414570444755_6452424421856184730_n

Какво ти дава всеки един твой работен ден ?

Усещането, след края на работния ден, че си помогнал на клиентите си при отстраняването на болки, които ги мъчат с години, помогнал си им да развият атлетизма си, научил си ги как ефективно да се защитят от евентуален нападател или просто си ги разтоварил от ежедневието с приятна тренировка, ме прави истински щастлив.

А какво ти взима ?

За момента не съм открил никакъв отрицателен аспект и в двете сфери. Може би счупените ми уши, но те по-скоро са проблем за останалите, аз съм горд от този ми белег. А и освен това – „Който го е страх от мечки, не ходи в гората!“

Какво хапваш на обед? Къде?

Храненето ми на обяд почти винаги е базирано на някакво месо. Ако не е месо, понякога ям яйца. Режимът ми на хранене се нарича Високо-Мазнинно – Ниско-Въглехидратно хранене, също въведено от Милко Георгиев в България. Това е лесен за практикуване режим – винаги има откъде да си взема месо или яйца на обяд, а ако знам, че ще бъда на място, където няма как да си ги набавя, си подготвям от вкъщи.

Какви са колегите ти ?

Колегите ми са високо-квалифицирани треньори, бивши състезатели в различни спортове, преминали специално обучение в клуб SPIDER SPORT. В същото време са забавни хора и работата с тях протича в приятна, както за нас, така и за клиентите обстановка.

Имате ли дрес код на работното място ?

В ежедневието, какъв е твоят стил на обличане ?

В ежидневието стилът ми е предимно спортен, тъй като повечето време прекарвам в спортните зали. Обичам ярките цветове и рядко може да ме видите облечен в черно – повечето ми дрехи са в цветове, които се забелязват от далече.

Какво би посъветвал хората, които искат да се занимават с тази професия ?

Първото и най-важно е да са сигурни, че точно това искат – ако работата с хора като треньор не е истинската им страст, по-добре да се насочат към нещо друго. Същото важи и за състезателната дейност. Ако вече са сигурни, че искат да бъдат треньори – задължително е да се отделят години на обучение и подготовка. Грешка, породена от незнание или невнимание, може да струва много на клиента. Същото важи и за състезанията и тренировъчните партньори.

С какво се гордееш ?

Гордея се с всяко едно от постиженията ми в спорта, защото като медалист на стълбичката може да стоя аз, но работата която е свършена, за да стигна до там, е, както моя, така и най-вече на треньорите ми и на моите тренировъчни партньори, на спонсорите ми. Така че се гордея с всичко, което сме постигнали заедно като екип.

Защо АЗ да избера да стана като ТЕБ ?

Определено се стремя към това да стана по-добър треньор и състезател, както и да подобрявам всяка останала област в живота ми – в процес на създаване на една по-добра версия на себе си.

Не бих съветвал никого да стане като мен – бъдете себе си! Но все пак, ако някой иска да стане като мен, ще знае че прави нещата, които намира за интересни и които му носят истинско удовлетворение в живота!

Сподели с нас снимка от работното място.

 

Contacts:

FB: Denislav Vassilev

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *