МАМА И НЕЙНОТО ХОБИ – МАЯ НИКОЛОВА

Представете се ?

Аз съм Мая Николова, на 37 години, мама на …3 момчета. Моето семейство е много тясно свързано със спорта. В последните 20 години любимият ни спорт- волейболът – е този, който чертае  граници и бележи нашият интересен живот. Покрай професионалните ангажименти на съпруга ми, можем спокойно да се наречем граждани на света, които в момента живеят във Лион – Франция, но в годините сме пребивавали в Италия, Япония, Турция, като сме сменяли не един град.

Вашето хоби е …

В момента моето хоби е да намеря време за спане и релакс. Имам две порастнали момчета на 12 и 9 години и едно енергично и опознаващо света бебе на 10 месеца. Ако си спомням добре, в графата хобита преди пишех: да уча езици, да пътувам и да правя снимки.

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Като единствена жена в къщата с моите четири момчета, трябва добре да си  организирам деня, иначе рискуваме да се загубим в ежедневието и битовизма. Като цяло, още в 7 сутринта започвам да измъквам един по един децата от леглата, като се моля да имам 10 минутки кафе-пауза: между тръгването на училище на големите и преобличането на бебока. Следва, надникване в хладилника, за да съм сигурна, че ще има храна за всички през деня. Ако времето позволява, сме навън на задължителна разходка с количка из парковете, докато не дойде часът на прибиране на учениците, с които всеки следобед сме във волейболната зала, като за 2 часа, освен мама, съм и тренер по волейбол.

Вашето дете е… 

Алекс, Мони и Фифи ( галено от Филип ) са моят свят, моите работодатели и моите началници. Те управляват моя живот и разнообразяват дните ми така, че почти не ми остава сила да търся други забавления.

С какъв проект сте се захванали сега ? Разкажете ни ?

В момента тренирам деца и се опитвам с помощта на моя съпруг да създадем добри условия, за да популяризираме волейбола сред децата в града, в който живеем. Идеята ни е да създадем школа, в която да тренират деца от 8 до 15 годишна възраст.

Събуждате се и… правя биберон с мляко.

Заспивате с… преди с книга, сега с един бърз прочит на някоя социална мрежа и след 10 минути вече съм в света на сънищата.

Какво е вашето вдъхновение / мотивация ?

Моето семейство и интересният живот, който мога да им осигуря, ако имам достатъчно воля и енергия. Затова и често ги водя на нови и непознати места, освен и непрекъснатите посещания на спортните зали, в които спортът ги учи на най-важните неща от живота.

МАЯ НИКОЛОВА

Споделете снимка от вашия дрешник и на вашето дете.

Какво в ежедневието правите, за да се грижите за околната среда ?

Опитвам се да изхвърлям разделно боклуците, слава богу, във Франция, има всички удобства за това.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe” ?

Запознах се по-детайлно с вашата инициатива и с удоволствие бих участвала. Намерили сте много интересен и позитивен начин, чрез който много хора да останат доволни и засмени. Поздравления.

CONTACTS:

FB: Maya Nikolova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *