еЛек

ТВОРЦИ НА ИДЕИ – еЛЕК

 

Представете се ?

Ние сме еЛек, производител на билкови лечебни мехлеми и натурални кремове с био сертифицирани съставки.

В последните години наблюдаваме тенденция към все по-сериозно осъзнаване на вредата от промишлените изделия. Вложените в тях химикали сериозно ни вредят във всяко едно отношение. Водени от това разбиране, ние решихме да помогнем и на други да се обърнат към Природата и нейните неизчерпаеми източници. Кожата е нашата обвивка, която ни пази от агресивните външни въздействия, тя е щит за нас. Трябва да се отнасяме с респект към нея. Конвенционалните и промишлени козметични продукти, състъвени от химически препарати, агресивно произведени я запушват, изсушават и изхабяват. Ако за нас е важно с какво се храним, също толкова важно е и с какво храним кожата си и бихме искали това послание да достигне до повече хора. По тази причина създадохме серия билкови мазила, изработени изцяло от естествени съставки. Произвеждат се от нас, за да бъдат Лек за Вас. Приготвени са с внимание, по изпитани от времето рецепти, съдържащи масла от растения с лечебни свойства, те ще се погрижат нежно за тялото Ви.

Благодарение на натуралните си съставки, мазилата имат изразено терапевтично действие, ускоряват процесите на възстановяване при рани, болки и травми. Към благотворното действие на билките, добавяме и ароматерапията, която носи свежест, ободряване. Нашите продукти са прясно приготвени, без химически консерванти и други синтетични вещества, без тежки метали, пестициди и парабени. Не са тествани върху животни. Основата за нас е хуманното отношение – даден продукт да достигне до човек, защото може да му помогне.

Майсторите….

Малко повече за нашите продукти: Те са приготвени с любов – натурални, лечебни, веган.

Лечебните ни серии: Мехлемите са направени от маслен извлек – стар български метод за сътворяване на вълшебни мазила. Разделят се на два вида – за повърхностни поражения (серия Вранас) – кожни обриви, възпаления, дерматити, изгарания и специално разработен продукто за най-малките (тук), и за дълбоки болки и болежки (серия Дайва) – болки в ставите, разширени вени, шипове, артрит, възпаления и др. Мехлемите са подходящи както за неуморните малчугани, така и за динамичните младежи, спортисти в активен стадий, но също и за възрастни с проблеми (още тук и тук).

Втората серия са кремове от натурални масла, за естествена красота. За различни типове кожа, меки и нежни, те бързо овлажняват и помагат за постигане на сияйна кожа. Знаем, че кожата ще се чувства най-добре, когато е подхранена. Комбинацията от растителни и етерични масла, помага за превенция над различни дерматитни проблеми. Имаме разработени продукти за по-малки и деликатни зони. Също така и есествен заместител на конвенционалната паста за зъби. (още тук, тук  и тук)

еЛек

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Всеки ден си носи своето настроение, послание и най-вече урок. Започва с въпроса „Колко и какви поръчки от елекрония магазин имаме?“ Следват освежаването на магазина, задължителното правене на чай, посрещане на първите клиенти, заедно с леки подредби в магазина. Стремим се да обърнем внимание на всички телефонни обаждания, запитвания през всичките ни страници в Интернет – изобщо обгрижване на нашите клиенти. Често има организационни запитвания, съобщения и още куп други административни дела за отхвърляне.

Денем през магазина минават различно количество клиенти, но точно толкова, че да имаме достатъчно време да ги изслушаме, посъветваме за всичко от което се интересуват те, да обменим опит и идеи, както в грижата за тялото, така и за духа и различни страни на живота. Не е задължително, всеки който влезе при нас да си тръгне с попупка, но трябва да получи необходимата му информация и може би и някой полезен съвет. Магазинът работи до 19 часа през делничните дни, но често се случва да останем и до по-късно в обсъждане на идеи, случки от ежедневието, детайли около етикети, листовки, каталози или други странични материали.

А как започна всичко ?

Всичко започва от Природата. Ние сме част от нея, добре е да продължаваме да се учим от нея и от естествения път на нещата. Дълго време се занимавахме с изработка на продукти на билколечението по поръчка. Не закъсняха и благодарностите от излекуваните и……. един ден решихме да дадем име на дейността си и най-подходящите „рецепти“ да бъдат събрани в серии. Така дойде името еЛек, защото Това е Лек. Останалото са подробности.

С какъв проект сте се захванали сега ? Разкажете ни ?

Съвсем скоро представихме два нови продукта. Първият – крем с Коензим Q10. Съвсем на кратко този коензим има функцията да запазва еластана и колагена в епителните клетки, като по този начин забавя стареенето им. Чудесен е както за дами в напреднала възраст, така и за по-младите. Вторият продукт е мехлем Бебок . Специално разработена формула за деликатната кожа на най-малките. Предпазва от вятър, ниски температури, при леки наранявания и също при еритема на бебешкото дупе. В момента все още работим в посока популяризиране на новите ни попълнения.

А следващият проект са продуктите за коса, чиите демо версии са налице отдавна, но все не остава време да ги пуснем в масово производство. Маски, чиято функция е подхранване и нежна грижа. Но нека да оставим и елемент на изненада 🙂

Събуждате се и…

Събуждаме се с желание и увереност и ….. започва нов ден, с много възможност да помогнем на някого.

Заспивате с…

Заспиваме с размисли над случки и въпроси от деня, с всякакви идеи, които се завъртат, с вярата, че утрешният ден ще е още по-плодотворен от днешния. И разбира се, с голямо желание и мотивация да се свършат още важни дела 🙂

Какво е вашето вдъхновение / мотивация ?

Мотивацията да продължаваме с това начинание са моментите, когато дойде клиент с думите „Аз бързам, но само да ви кажа, че ето това мехлемче е страхотно, много ни помогна.“ Или: „Нали знаете, че вашите мехлемчета са вълшебни – моята мама/ приятелка/ колежка ме изпрати да помогнете за……“

А вдъхновението идва от енергията на всичките билки, които са около нас.

Споделете снимка от вашия дрешник.

еЛек

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза ?

За каузата Eco Friendly може да говорим много. Като хора, които силно се уповават на Природата, за нас тя е много повече от ценна.

Нашите продукти се предлагат в опаковки от медицинска пластмаса, отговаряща на строгите изискванията за опаковки на козметика, изискваня, в които не можем да променим нищо. Това е материал, които се произвежда от изчерпаема суровина, евтин е, лек е за транспортиране, не се разгражда и силно уврежда Природата. Може би напоследък е от силно нежеланите материали, но такива са изискванията. По тази причина ние въведохме практиката да събираме тези опаковки и да ги даваме за правилно рециклиране. Така и клиентите започват да свикват с идеята, че опаковките имат и втори живот, а и ние се отплащаме за употребата.

Налага се да използваме хартия за нашите комуникации и информационни материали. Брошури, каталози, визитки, талони за отстъпка, листовки към продуктите, фактури, стокови разписки, форми за поръчки и др. печатаме на рециклирана хартия. В никакъв случай не гоним „грънч“ тенденции, а по-скоро смятаме, че информацията, която искаме да предадем чудесно може да достигне до потребителите, независимо от по-тъмния цвят на хартията. А отделно в това си има и малък чар.

Въпреки сериозните информационни кампании, свързани с изчерпването на ресурсите на планетата и въпросите за рециклирането, забелязваме че все още се използват прекалено охолно хартията. Само да надникне човек в пощенските кутии на някой вход, може да се хване за главата. Често обираме неизползваната хартия около нас, нарязваме я през машина за рязане, за да уплътняваме с нея пратките, които изпращаме по куриери.

И не на последно място е неистовата борба с опаковките за еднократна употреба. Около нашия магазина има доста заведения, в които се предлага храна за вкъщи. В ежедневието си пазаруваме често от тези заведения, като винаги носим собствените си кутии. Все още много са местата, където не приемат кутиите ни, не ни чуват, че не желаем пластмасовите прибори, салфетките се раздават безразборно. По-лошо е, че на места отношението към тази наша посуда е с ирония и насмешка и често чуваме отговора: „Но еднократните кутии и прибори са безплатни……… “. Въпреки това, с повече настоятелност се постигат резултати, не трябва да се отказваме и поне по три пъти да повторим, че имаме прибори и нямаме нужда от пластмасови.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe” ?

С инициативата ви се запознахме още миналата година. Идеята е много, много добра и особено елегантно поднесена. Дрехата е както обвивка на тялото, така и носител на много емоции и настроения. Но в днешно време модата подстрекава към консуматорското потребление. Ние сме от хората, които трудно изхвърлят дреха, но за сметка на това лесно подаряват. Поздравяваме ви за начинанието и ви изпращаме позитивна енергия, за да продължавате да го правите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *