Здравей

Фестивал на Здравето

Навярно всички от вас поне веднъж са мяркали статии за джусинг програмите, здравословните рецепти или просто усмивката на Бени от Здравей из фейсбук пространството. И моята първа асоциация за платформата е усмихнатото й лице. Бени е един амбициран млад човек, който започва дейността си с цел да запознае всички хора, които искат да се погрижат за себе си и тялото си, с джусинга като метод. В последствие това я води до нещо по-голямо, разработвайки сайта Zdravei.org като платформа за здравословен начин на живот. Изглежда това не й стига и тя излиза извън интернет пространството с организирането на предстоящия Фестивал на Здравето.

Ние не можахме да удържим любопитството си и се свързахме с нея да ни разкаже повече!

Кой стои зад ЗДРАВЕЙ ?

Здравей

 • Главния виновник за Проекта Здравей съм аз – Албена Тонкин или както всички ме знаят – Бени от Здравей 🙂 Стартирах проекта преди две години и половина съвсем импулсивно и без някакви претенции и очаквания. За мое голямо щастие идеята се разви и намерих много съмишленици. В момента екипът ни е около 10 човека и продължава да расте!

 

Фестивал на Здравето – какво в днешно време означава да си Здрав ?

 • Да си Здраве има хиляди различни тълкувания, хиляди различни методи за това как да си здрав или какво още не. За мен човек, който истински вярва, че тялото и духа му са здрави, той е Здрав! Психиката и мислите ни играят голяма роля в това да бъдем здрави. Отделно вече с това вървят добрите навици и практики за по-балансиран живот, които ни помагат по пътя на Здравето и красивия живот 🙂

От къде дойде идеята за Фестивала на Здравето?

 • Идеята за Фестивала на Здравето се рее в нашия екип повече от година просто като една мечта, която няма претенции да бъде реализирана. В началото на тази година, след като екипа се разрастна малко повече, си стояхме един ден и някой подхвърли – „Хайде, ще правим ли Фестивал?“ и всички се съгласихме. Направихме един пост във Фейсбук и оттам започна всичко!

Какво да очакваме и какво можем да намерим ?

 • Очаквайте да прекарате много хубаво, очаквайте приятна, свежа и много позитивна обстановка! На Фестивала ще може да откриете десетки лекции, спортни класове, игри, работилнички, демонстрации, игри с награди и много интересни изложители!

Колко и какви участници ще има ?

 • Участниците са стотици! На първо място започваме с нашите над 100 доброволеца, след това над 90 изложителя и лектори, клубове и треньори, които са над 60-70. Много сме и ви очакваме 😉

Какви ще бъдат уъркшопите по време на събитието ?

 • По време на събитието има най-различни работилнички, от рисуване с пръсти и маслени бой, през керамика, апликации, декупаж, грим до това да си направим сами вкусен десерт или да засадим цвете.

Здравей

Как най-малките ще могат да участват ?

 • Най-малките мога да се включат в игрите навън – тенис, футбол, лека атлетика, голф, хокей и много други игри, могат да участват в работилничките, в специалните за тях лекции и спортни занимания, да се катерят на стена, да поскачат на батут или да приемат нашето Предизвикателство и да изпълнят интересната ни Игра с Печати и над 4000 награди!

Лесна ли беше организацията ? Къде срещнахте проблем ?

 • Не беше лесно, но пък беше много интересно. Като се замисля всичко ни се получи много добре, да, някъде имахме затруднения, но с действие всичко се получи в срок. Проблеми човек може да намери навсякъде, по-важно е как намира решението им, оказа се, че в това сме добри 😉

Откликнаха ли много хора на поканата Ви да станат доброволец ?

 • Да, откликнаха! Записаха се над 250 човека, от тях 120 ще вземат участие във Фестивала. Изключително благодарни сме им за това, че повярваха в нас и ще отделят тези дни, за да помогнат на нас и на всички посетители, те ще са тези, които ще направят събитието не просто поредното събитие, а едно магическо преживяване!

Имали ли сте странни запитвания от читатели/последователи ? Какви са те ?

 • Запитвания има всякакви. По-скоро имаме много запитвания за участие, но всички места на Фестивала свършиха много отдавна. За другата година ще има голям интерес и със сигурност ще сме още по-разнообразни.

Какво за в бъдеще ?

 • Първо една хубава почивка! Интересно е как организираш едно събитие, което трае само два дни, половин година! Необходимо е след това малко време, за да го осмислим. А после продължаваме с пълна сила, имаме много идеи и всички наши феновете ще разберат за тях.

Както казваме: След това … очаквайте чудеса! 😉

Здравей

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *