ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ПОПЪТУВАМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО?! Episode VII „IN: EXISTENCE“

На 18ти Март предстои седмото по ред събитие Episode VII „IN: EXISTENCE“. Решихме да ви запознаем с организаторите на тази поредица, които са млади, креативни хора с нюх към красивото, но и търсещи провокация, приключения и силни емоции, извън гравитационните сили.

Какво ще бъде различното този път?

Да този път ще бъде доста различно като концепция.

Решихме малко да попътуваме във времето и пространството. Разбира се, не можем да издадем много, защото предпочитаме да бъде изненада за хората, които ще присъстват. Подготвяме много сериозни изненади и иновации за този епизод на ЕХЕ. Елате, вижте, чуйте, разказвайте.

Разкажете ни повече за Идеологията .EXE?

Ясна идеология няма, но се стремим да бъдем различни с локациите, концепциите и артистите си. Често използваме Киноцентъра в Бояна „Nu Boyana Film Studios“ за локация, тъй като там има чудесни условия за нашите събития. Всякакъв филмов реквизит и страхотни студиа.

Разкажете ни повече и за вас, хората-ЕXE? Какви са вашите отличителни черти, качества и недостатъци?

Ние сме главно мечтатели и млади хора, които се занимават с различни видове изкуства. Чавдар и Кала например, отговарят за доброто изпълнение на концепцията и визията на ЕХЕ в онлайн и физическото пространство. Акрам и Мони пък заснемат забавните ни и атрактивни видеа, както и отговарят за голяма част от организацията на събитията. Павел избира и организира букинга за гостуващите артисти за всеки епизод на на ЕХЕ, също така се занимава и с голяма част от рекламата и организацията на събитията, но всеки един член от екипа прави всичко останало, дори да не му влиза в юрисдикцията. Работата в екип е решаваща за всяко парти, което правим.

Кога стартирахте и как се роди идеята за тези събития?

Стартирахме относително скоро през 2014г, когато направихме първото новогодишно ЕХЕ. Повечето от нас излизат по партита от много години и с годините летвата за качество също се вдигна. Много неща липсват на скромната сцена у нас, затова се опитваме да направим събитие по наш вкус, което да отговаря на критерии за истински ъндърграунд фън.

Как успявате всеки път да бъдете толкова различни и грандиозни? С цената на какво?

Ами как, сядаме си на „Д-то“ и започваме да мислим. Често членове от екипа са се събуждали с конкретни и готови идеи за концепция. Случва се рядко за сега и се натоварваме с измислянето на такава, но някак винаги успяваме.

За нас е важно да се знае ясно, че събитията ни не се правят с цел печалба и винаги са изключително скъпи като изпълнение.

Интересно ни е да разкажете колко време отнема подготовката на едно ваше събитие и кои са хората, които ви помагат?

Организацията на един епизод отнема не повече от 2 месеца. Ние сме много организирани като екип. Цената е най-вече времето, защото всеки от нас се занимава с различни неща, с които си изкарваме хляба. Трябва да жертваш и внимание към близки и приятели, но те винаги ни разбират, за което им благодарим от сърце:) Те най-често са и хората, които стоят зад завесата и никой не ги вижда, но допринасят страшно много за ЕХЕ. Май можем да ги изброим, но се притесняваме да не изпуснем някой.

Каква е вашата публика?

Нашите посетители са по малко от всичко. Посещават ни много яки хора от всички сфери на обществото. Нямаме много неориентирани посетители. Смятаме, че едно 75% от тези, които идват, знаят точно защо са там!

На какво ниво според вас е ъндърграунд и техно културата в България?

Нивото е занижено заради печалбарството у нас и всички организации, които искат да изкарат бързи пари от заблудени хора. Ние пътуваме често и поназнайваме как е навън. Не е като у нас.

Не казваме, че ние сме „Мойсей“ на ъндърграунда, но поне се опитваме да правим истински ъндърграунд.

Има ли мода, стил около тази култура?

Има течения, които всеки е свободен да следва. Ние предпочитаме груув тек хаус и интелигентно техно. Със сигурност НЕ предпочитаме „DUB“ или както се нарича напоследък „minimal“, но както казахме, това е въпрос на вкус.

Как подбирате артисти за различните партита?

Слушаме си музика, докато работим върху другите си занимания и така ги откриваме. Някой ни харесва, проучваме го и го букваме, ако ни допада наистина.

Мислили ли сте за EXE събития извън България, например в Берлин, Амстердам?

Ами имаме няколко неясни за сега предложения от чужбина, но като цяло предпочитаме да го правим само в България, за да доразвием ъндърграунда в ПРАВИЛНАТА ПОСОКА! Но обмисляме и нещо за морето. Ако сте послушни:)

Как определяте поведението на младите хора в България? Вярвате ли, че бихме могли да вървим в посоката за устойчив живот, мода, култура и вие асоцирате ли се с тази идеология?

Има много млади хора в България, които имат жажда за развитие, било то в сферата на модата, културата или бизнеса. Напоследък все по често виждаме по софийските улици интересно облечени типажи, което говори за едно позитивно развитие на младежта. Всеки, който е излизал от БГ, знае как е навън. Колкото до поведението им, забелязваме, че става все по-позитивно, но пък от друга страна фейсбук блокира натуралния начин на комуникация между всички слоеве на обществото. Но това е една много дълга и неясна тема, която можем да обсъдим друг път:)

С какво е запълнен вашият гардероб? Мечти, дрехи или…?

Основно с мечти. Всеки от нас мечтае за нещо и го следва безусловно и безкомпромисно. Но моля, направете ясната разлика между фантазиране и мечтаене. Редуцираме реквизита понякога хех

Episode VII „IN: EXISTENCE“ ще бъде проведено в „Nu Boyana Film Studios“

Първото събитие на „ЕХЕ“ за 2017 ще достави нови артисти от най-висок ранг за ценителите и феновете на идеологията „ЕХЕ“. За нашия Episode VII, отново обръщаме поглед към „Nu Boyana Film Studios“, мястото, което предоставя множество възможности. В този епизод ще бъдат преплетени технологията такава, каквато никой не я познава, заедно с духовността, космоса и пространство.

FB page: https://web.facebook.com/exe.bg/

Web page: http://www.exebg.com/en/

Promo video: https://youtu.be/O_sGSNrkDs4

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *