ДИЗАЙНЕР ПО ПРИЗВАНИЕ. ФОТОГРАФ ПО ЖЕЛАНИЕ.

Случайна среща ни събра с Надя – млада, талантлива с много енергия и позитивен заряд. Живяла дълги години в Милано, тя завършва своето образование там, но решава да се завърне в България за да сподели опита и знанията натрупани зад граница. Горди сме да споделим, че точно тя ще бъде наш фотограф на събитието „ВЪРТИДРЕШКА“

aaa_7451 aaa_7464

Толкова много талант е събран в теб, кое ти носи най-голямо удоволствие?

Всяко ново начинание, всеки нов проект ми носи удоволствие и ражда в мен нови стимули за развитие на креативността ми. Особено вдъхновяващо за мен е когато намеря клиент, с когото мога да общувам на един език и имаме сходни вкусове и идеи.

С какво си се захванала напоследък?

Работя от година по дизайна на ”Хлебари без Граници” (http://thegame.bakerswithoutborders.net/about/). Това е не състезателна образователна игра за всички възрасти и култури, която обединява хора от всички професии благодарение на уникалната сила на хляба, като универсален символ на споделянето. Тя може да се служи като модел за социално предприемачество и като наръчник за терапия и трансформиращо образование през целия живот.

Същевременно създадох собствено студио за графичен дизайн, в което развивам и хобито си към фотографията в професия.  www.tuttifrutticreative.com

aaa_7481 aaa_7468

Разбрахме, че си живяла дълго време в Милано, там си и завършила. Какво те мотивира да се върнеш в България?

Да, прекарах по-голяма част от съзнателния си живот в Милано, но това не ми попречи да забравя България и да се връщам през годините винаги когато мога. За съжаление в Италия няма реализация за младите хора и това кара много от тях да емигрират. Затова и реших да се върна. Имах нужда да поема по своя път и да правя това, което ми харесва. За сега се получава точно както съм си го представяла и се чувствам удовлетворена.

Какво е важно при детската фотография. Как се работи с по-буйни деца?

Мисля, че съм успяла да запазя детското у себе си и това ми помага да имам правилния подход към всяко дете. Не ми е било трудно до сега да накарам дете да се усмихне.

cornice2 aaa_2821-2

Ти си повече ЕГО или повече ЕКО?

Със сигурност съм ЕКО. Мисля, че това, от което имаме нужда е да преминем към по-дълбоко осъзнаване и начин на мислене като се погрижим не само за самите нас, но и да бъдем в интерес на цялата еко система. С други думи, отворен ум, отворено сърце и огромно желание да променим света към по-добро.

Какво мислиш за инициативата „Empty your wardrobe”?

Подкрепям инициативата и смятам, че е уникална! Харесвам идеята, тъй като в днешно време хората притежават прекалено много ненужни вещи. Чрез тази възможност всеки един от нас може да се освободи и в същото време да придобие нещо ново, без да влияе отрицателно на природата. По този начин ние я съхраняваме. Точно това е причината да ви подкрепям!

Освен това от дете, леля ми носеше чували с дрехи от Германия и аз бях толкова щастлива, че чак се чувствах уникална. Никога не съм се притеснявала да кажа, че повечето дрехи, които нося са втора употреба. За мен е важно една дреха да ми стой добре и най-вече да се чувствам комфортно в нея.

Повече за Надя може да намерите тук :www.tuttifrutticreative.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *