Колко е COOL да получиш COOLтия?!

Вие сте…

Емил Антонов и Свилен Тодоров

Как виждате себе си в този свят и на правилното място ли сте?

ЕА: Гледам да извличам най-хубавото от ситуацията, в която съм, а мисля, че винаги има накъде да се върви и как да се развие тя.

СТ:  Където и да съм, винаги съм на правилното място, защото аз съм го избрал.

Имаше ли конкретна случка или разговор, виновни за появата за COOLтия?

ЕА: Случка не. Аз следя много подобни проекти от цял свят и една вечер просто ми хрумна, че в България идеята няма почти никакво развитие. Реших, че би било страхотно да се опитам да направя нещо по въпроса и знаех при кого ще намеря разбиране за потенциала на проекта – Свилен.

Какво точно представлява концепцията?

COOLтия се върти около всичко, свързано с гийк културата – игри, кино, телевизия, литература… Всеки месец избираме тема и 4-6 предмета, свързани с нея. Хората, които харесват проекта или самата тема, си поръчват кутията, без да знаят какво има вътре. Поръчките текат през целия месец, а в средата на другия ги изпращаме към получателите им. И всеки месец цената е една и съща. Така се получава един вид абонаментна услуга с фокус върху нещо мистериозно и изненадващо.

За хора като мен, които не са много запознати с гийк културата, ще ни обясните ли повече за нея?

Гийк културата е навсякъде около нас и винаги е била. Но в днешно време тя е доста по-модерна, откогато и да е било. Всичко, свързано с комиксите, супергероите, които всеки ден са в кината и на малкия екран, фентъзи и фантастичната литература. Достига се и до гейминг индустрията, аниме и манга културата и какво ли още не.

Коя тема от реализираните до този момент, беше най-хитова сред вашите потребители?

ЕА: Всъщност ние сме още в началото, нямаме много теми зад гърба си в началото на 2017 г. Но от първите, определено “Магическият свят на Хари Потър” беше изключително успешна.

СТ: Да, “Магическият свят на Хари Потър” е най-хитова, но очакваме съвсем скоро да подобрим този рекорд и ми се струва, че знам с коя тема ще е точно.

Изненадвате ли се от предпочитанията и вкусовете на феновете ви?

ЕА: Лично аз – не. Самият аз съм един от тях, смятам, че ми е лесно да видя нещата от тяхната гледна точка.

СТ: Всеки си има свой собствен вкус, дори някои неща да ми се струват странни, просто ги приемам.

Може ли да надникнем в COOLтия и какво ще открием там?

EA: Гледаме всяка кутия да е по-готина от предишната. Но ако харесвате различни колекционерски играчки, готини чаши, тениски, аксесоари, то ще останете доволни.

СТ: Всеки ще открие нещо за себе си, така че не се притеснявайте да се впуснете в приключението.

На кого се възхищавате?

ЕА: Аз се възхищавам на хора, които искат да вървят напред, да се развиват, да научават нови неща и да опитват нови неща. Няма значение за какво говорим.

СТ: Бих казал Франк Синатра, Луис Армстронг, Бинг Крозби, Дийн Мартин, Дон Рикълс и още много други хора от шоубизнеса, които са точно в тази епоха, може би заради стила, който притежават, таланта, чувството за хумор и поведението им като цяло.

Дума или фраза, която най-често използвате?

ЕА: Ще пробваме, пък каквото стане.

СТ: Нямам време, имам прекалено много работа. 😀

Най-голямото ви постижение до момента?

ЕА: Че напуснах добре платената си работа в офис, за да стана фрийлансър и впоследствие да започна да реализирам мечтата си за свой бизнес, който е също и проект, който аз самият бих следил с голям интерес.

СТ: Че съм щастлив, където се намирам в момента.

А кое ще е следващото?

ЕА: Да изпратим следващите кутии сигурно 😀

СТ: Може би да се преместя до 10 дена на вилата си. 😀

Имате ли талант, който бихте искал да притежавате?

EA: Ако можех да пея хубаво, щеше да ми е много приятно. Още по-приятно за околните. Същото е и с танците може би.

СТ: Пеенето и на мен ми е слабост, за жалост, по-фалшиво от мен няма накъде… 😀

Може ли една творческа личност да бъде практична и педантична?

ЕА: Може разбира се. Може и няма нищо лошо, според мен, в това да имаш хаос в част от живота си, а в друга да си напълно подреден и да търсиш най-краткия и простичък път към свършването на нещата.

СТ: Мисля, че винаги може да се намери баланс между двете, така че – да.

17806719_10154584018658261_275487638_n

Вълнувате ли се от…Политика?

ЕА: От самата политика не. Вълнувам се от това, което произлиза от нея. От нещата, които се случват около нас – всичко е политика.

СТ: Разбира се, дори в момента съм на вълна Бен Шапиро, Милтън Фрийдман.

А от Екология?

ЕА: Интересувам се от това хората да мислят малко повече с главите си що се отнася до заобикалящия ни свят. Дори малки неща влияят. Не мога да разбера хората, които просто вървят и решават да си хвърлят опаковката на улицата или да си хвърлят боклука през терасата. Всичко това се обръща срещу нас…

СТ: Не колкото от политика, но да. 😀

Какъв е животът ви в България?

ЕА: Може би живея в някакъв балон, но аз съм доволен, че съм обграден от страхотни хора, добри приятели, семейство. Виждам хубавите неща около себе си, в града си и като цяло на всяко място, на което отида. Или поне си мисля, че е така.

СТ: Моят живот е достатъчно добър, че да не ми се иска да живея на друго място по света.

Какво да очакваме през наближаващите топли месеци от COOLтия?

ЕА: Продължаваме да се развиваме като проект, искаме COOLтия да има колкото се може по-висока добавена стойност. Продуктите са основна част от кутията, но искаме да направим COOLтия цялостно преживяване и да покажем, че и в България може да се случват яки неща. Интерес има, дано успеем да го задържим и засилим.

СТ: Амиии, може да очаквате отдаденост и старание за подобрението на всяка следваща COOLтия, може да очаквате теми, които ще ви харесат и ще ви развълнуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *