„ПЕПЕЛЯШКИ ООД“

„Пепеляшки ООД“ е една постановка на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни” и ТАРТ продъкшън Щутгарт. Постановката е с номинирана награда Икар 2015 на САБ за драматургичен текст на Гергана Димитрова и Здрава Каменова.

Спектакълът разказва историите на 3 жени на прага на средната възраст. Така неочаквано на пръв поглед, но всъщност съвсем логично, те са пресъздадени на сцената от трима актьори -мъже: Нейтън Купър, Джероламо Фанчело и Петър Мелтев, под вещата режисура на Гергана Димитрова. При създаването на текста са използвани реалните им биографии.

pepelqshki_1

Пепеляшките говорят на три различни езика – български, английски и немски; имат три различни професии и различен семеен статут, но и толкова много прилики! Защото да си жена, както всички знаем, хич не е лесно! Така е било и така ще бъде. Пепеляшките чакат своя принц да ги отведе зад стените на безгрижния живот в кралството. Но какво става, когато той не идва? Какво става когато принцесата остава разочарована? Какво става с тези непрестанни очаквания? Това са едни от основните въпроси, които поставя спектакълът. А отговорите…намирате сами:)

event_84928

Ако трябва да съм честна, имаше моменти, в които се съсипвах от смях. Имаше моменти, в които се почувствах тъжна. Имаше моменти, в които се замислих така ли изглеждаме отстрани?? А имаше и моменти, в които нищо не разбрах! 🙂 Но едно е сигурно – постановката е само за жени! Едни господа, дръзнали да придружат приятелките си, едва ли са изпитали същите емоции като нас. Актьорите са страхотни, но Нейтън Купър определено завладява най-силно!

На фейсбук страницата на Пепеляшките можете да получите повече информация или да проверите кога и къде можете да го гледате. Enjoy!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *