ПРИНЦЕСАТА НА БАЛА – ЧАСТ 2

Както разказахме в Част 1, пред Веси предстоеше най-дългоочакваното събитие на всеки ученик – завършването и така заветният бал. Това, което обаче не издадохме, бяха снимки от неповторимата рокля, с която Веси заблестя на 24 май. Ние сме нетърпеливи да Ви споделим какви бяха нейните вълнения и преживявания през цялото приключение само няколко дни след събитието…

Веси, бъди честна и не сподели – за теб 24ти май беше: а) приказка; б) осъществена мечта; в) пародия; г) драма; д) пълно разочарование? 

В: Цялото това преживяване бе приказка, защото се почувствах истински специална сред цялото внимание от родните и приятелите ми. Най-голямият подарък беше любовта на близки.

Роклята на цвят е? А каква е материята?

В: Розова пудра е основният плат, сиворозов е тюлът. Най-горните два пласта са тюл, а основният е по-плътен памук.

А малките детайли?

Нежно прегънат тюл за допълнителен бухнал ефект, тънки презрамки, нежно изрязано V-образно деколте и красив гол гръб.

Почувства ли се по-различна на бала? А след бала?

В: Почувствах се абсолютно различна – много семпла, нежна, но красива и забележима. Непознати хора ме спираха, за да огледат визията ми и да ме поздравят за нея.  След бала продължих да бъда „принцесата“ за познати и непознати, които срещаха снимките ми в социалните мрежи и споделяха положителните си впечатления. Различна се почувствах, защото съм прекарала часове, избирайки най-подходящите, из софийските улици, платове, разбира се с Мел. Защото прекарахме 6 часа в обикаляне, докато преди това пътувах през нощта с автобуса Бургас – София…

 За теб красотата е…

В: Нещо, което ако си го имаш отвътре, личи и външно. Без да са нужни рокли за хиляди, грим и прическа за стотици левове. Тя е факт, когато и околните я усетят и ти го споделят. Често ми казват, че съм най-позитивният човек, когото познават„ това чувствам, че е моята красота!

От къде дойде вдъхновението за изработката на роклята?

В: При наближаването на този така специален ден, все повече исках първо, да не натоварвам родителите си финансово, второ – всичко да е консултирано, спрямо идеите ми, с млад дизайнер. Колекция ЗОВВ на дизайнера Мелинда Хубин ми показа , че съществуват некомерсиални творци, които са мотивирани и готови да експериментират.

Разкажи ми и за срещите ти с Мел 🙂

В: Ако говорим за буквално първата ни среща на четири очи, тя бе на софийската ЖП гара, където се чакахме след дългия 7-часов път. Първата ни прегръдка бе много топла и ме накара да се почувствам като нейна дългогодишна приятелка. Прекарахме доста време заедно в уютна кафетерия, опознавайки се. От разкази за котката й и кучето ми, до причината да се срещнем – проект „Бална рокля“.

Продължихме в обхождане на текстилни магазин и завършихме деня, заключени в красивия й дом, чакайки поръчаната пица. Много забавна история, завърши благополучно – похапвайки пица в леглото, след като ни отключи милият й съсед.

Какво беше чувството, когато облече роклята за първи път?

В: Казах си „Ехааа“, а второто ми изречение бе въпросително към най-големия ми критик и обичан мой приятел Веско: „Харесваш ли ме с роклята?“. Думите бяха излишни. Шивачката Боби стоеше до мен и гледаше с гордост прекрасно свършената работа. Почувствах се странно – тове бе първата бална рокля, която съм пробвала, а я виждах за първи път и беше моята! Перфектната.

Какво си решила да правиш с роклята след бала?

В: Прибрала съм я на сигурно място, очаквайки някой ден да съм с нея на сватбата на брат ми. Майка ми предложи да я скъсим, за да я нося на официални събития по-често, но сякаш не мога да предприема такова действие…

Разкажи ни и за другия ти парти-стайлинг… 🙂

В: Другият ми стайлинг бе създаден за ресторантите и дискотеките, в които бяхме на 15-ти и 24-ти май, и бе супер забележим от всички. Старателно ушита от Боби и нежно бродирана от Мелинда розово-прозрачна риза, бе перфектният парти-стайлинг за мен. Под нея ясно се виждаше избраното от нас розово бюстие, надолу бях обута с пастелно син панталон и сребърни обувки с дебел ток. Две момичета в дискотеката бяха много впечатлени от цялостната ми визия, защото била много различна и стилна. Дори поискаха фейсбука на дизайнерката ми – Мелчето. Е, имаше и коментари от връстници и учители, че съм малко по-екстравагантна, но  аз се чувствах перфектно.

Какво би посъветвала бъдещите абитуриентки относно подготовката за техния стайлинг?

В: Мили момичета, не се захласвайте по супер натруфените и масово производство рокли! Бъдете индивидуални, покажете себе си, своя стил. Помнете, че не винаги най-скъпото, е най-красивото. И задължително се консултирайте със специалисти. Да, вие най-добре знаете какво искате, но стилистите ще проектират всичките ви желания, ще ви въвлекат в процеса, та после, на специалния ден, ще се чувствате уникално!

А след бала накъде?

В: След бала се отправям към уроците по рисуване и предстоящите изпити в Лесотехническия университет в София. Ще кандидатствам ландшафтна архитектура – това, което учех до сега по време на средното си образование. Разбира се, и мечтата относно PR не я оставям настрани, защото вече навлизам в сферата чрез практика. Продължавам и развиването на събитието #ПрочетиМи-лична поезия, което създадох в Бургас, и скоро се надявам да е факт и в София!

А ние можем да пожелам на Веси попътен вятър и нека винаги блести така ярко, така чисто!

С обич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *