ПРИНЦЕСАТА НА БАЛА – ЧАСТ 1

Към по-устойчива среда! Защото “ЗОВВ е една малка-голяма стъпка за подаването на ръка към планетата ЗЕМЯ!”

Ако не познавате Веси, трябва много бързо да поправите тази грешка! Сега ще Ви разкажем коя е Веси и защо тя стана главна героиня в този разказ?

Веси носи духа на свободата: родена в Бургас, силата на Водата, безграничността на Небето сякаш са се въплътили в нейната душевност и много ярко разкриват чертите на характера й. Веси носи творческа душа и излива мислите си в стихове:

“Вдъхновението ми идва от преживяванията и чувствата ми. Интересното е, че ме връхлита внезапно, неочаквано и на различни места. Дали ще съм в автобуса, фитнеса и дори банята, телефонът ми задължително трябва да е около мен, за да напиша всички тези мисли, инак изчезват. Необяснимо е как не мога да си кажа „Сега сядам да пиша!“, но може би и заради това всичко се получава толкова истинско!”

VSSart работилничка e нейната артистична страничка във Фейсбук, където може да откриете нейните авторски картички, направени чрез техниката квилинг.

Веси е ученичка последна година в ПГСАГ „Кольо Фичето“ и изучава специалност парково строителство и озеленяване. Пред нея се изправя предизвикателството да бъде оригинална и по-различна от съучениците си в този специален ден – абитуриентския бал, като ето какво ни споделя тя:

“Срещата ми с вас беше породена от силното ми желание да намеря различни, креативни и млади творци, готови да изпълнят така „неВъзможното“ ми желание. Балната рокля исках да не е типичната бляскава и  безбожно скъпа дреха. Трябва ми дреха, която няма да я облека само веднъж и да я оставя завинаги в гардероба. Идеята ми е да се изразя като артистичната личност, която съм и да дам поле за развихряне и изява на дизайнери. Така срещнах вас…”

Истината е, че Веси ни забелязва след артистичния спектакъл на колекция ЗОВВ през месец Март.  ЗОВВ се появява за Веси като нейното така желано решение – след дългите разходки по магазините, и невъзможността да намери нещо оригинално, но все пак семпло и не много скъпо, което да може да носи и занапред, ЗОВВ идва точно навреме:

“Да, когато споделих на приятелки те категорично казаха, че няма  човек, който да се заеме с тази тежка задача спрямо идеите ми. ЗОВВ ми показа с колекцията си, че са токова близко до мечтата ми, та дори да могат да я сътворят в реалност!”- Веси

Веси ни впечатли с още една нейна черта – тя е решителна стъпила здраво на земята и с ясна посока:

“След бала ми съм се насочила към професия, която ми идва отвътре! PR е нещото,  което много ме влече и с голям интерес желая да науча още за него. Решила съм да следвам в Софийски университет, новото място, големият град, с големите възможности. Като комуникативен и безграничен човек съм сигурна,  че ще открия още нови занимания, хобита и хора!” – Веси

За нас това е пример за млад човек, контрастиращ на масата от подрастващото поколение, който смятаме за образец за тези, които искат да оставят след в обществото. Веси отговоря и много на нашия профил на колекция ЗОВВ – “съвременния модерен човек, който разбира естествената красота, натуралността, иска да живее здравословно и да диша чист въздух. Той не е подвластен единствено от суетата и въздействието на рекламите. Той се грижи, както за външния си вид, така и за духа и вътрешния баланс. Той е активист, oсъзнава действията си и техните последици и се бори да съхрани и опази природата.”

След като Веси ни потърси и ние приехме нейния “зов” присърце и се заехме нетърпеливо с мисията да ушием най-уникалната Бална Рокля. Мелинда Хубин, дизайнерът на Колекция ЗОВВ, започна процеса с  опознавателен въпросник към Веси. Въпросите бяха конкретни и тематични, за да изградят представа за индивидуалността на Веси:

“Музиката и книгата са за да усетя чувствеността й – от написаното, разбирам, че е много нежна и романтична; музиката ще ми е полезнаa да я слушам, докато правя скиците на дрехите; цветовете са за евентуална цветовата гама , която да ползваме; кръгът е за цялостно, по-меко излъчване на визията; флората и любимото й цвете са за евентуален принт/детайл /бродерия върху дрехата; художникът е за стила на дрехата и емоцията , която да носи.” – Мелинда

Много запленяващо, нали! Не сме си представяли, че в творческия процес на един дизайнер има толкова много малки детайли, с огромно значение!

Как продължихме? Опознавателни първи срещи с Веси (много топли), срещи между Веси и Мелинда, проби, чертежи и скици, корекции, напасване, пазар на платове и елементи, отново кафета, срещи, смях, целувки, сълзи – породени от прекрасното сърце на нашата принцеса – абитуриентка! Няма как роклята за бала да не бъде уникална, с това очарование, което ще я носи.

На финала, ушихме за Веси рокля, вдъхновена от мини-стихията Земя, част от ЗОВВ, както и ефирна риза, която Веси може да облече под роклята за една по-пищна и впечатляваща визия, или да съчетае с панталон от снимките за събитията, предшестващи бала.

Всички детайли около сетовете на Веси бяха обсъждани – като започнем от нежното дантелено бельо, минем през задължителните чанта и обувки ( много деликатни, нежни, бонбонени), естествено съобразни с това, че Веси е много висока и обича страшно много равните си кецове – е беше си предизвикателство. Малките детайли – обеци, грим, прическа – трябваше да допълнят хармонично цялата визия за принцесата на бала. А тези малки блестукащи камъчета и листенца, дадоха завършващия щрих в цялата визия на Веси. Харесва ли Ви?

За нас това беше много приятно изживяване, за Веси смятаме, че беше полезно да има лични съветници и най вече хора, които могат да отговорят на нейните очаквания, на изпълнят нейните желания и мечти. Защото всяка абитуриентка има във въображението си мечтаната рокля за бала и търси да я припознае в една от многото еднотипни рокли по магазините, но без успех. Причината за това, е че роклята трябва да е специална, носеща идентичността на своята притежателка.

Ние искрено се надяваме, че Веси ще се почувства истински специална на бала и ни остава само да гледаме как тя разцъфва с цялата си прелест! Искате ли и Вие да разгледате снимките й от бала, както и да видите самата вълшебна рокля?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *