ДИЗАЙНЕРЪТ НИКОЛАЙ БОЖИЛОВ С НОВА КОЛЕКЦИЯ И НОВ ШОУРУМ

Най- новата колекция на лейбъла NIKOLAY BOZHILOV носи името INSECTIC.

Дизайнерът Николай Божилов ще представи ексклузивно най-новата си колекция от лейбъла NIKOLAY BOZHILOV  –  INSECTIC  по време на откриването на новия си шоурум на 14 декември 2016 г. /сряда/ от 16:00 до 22:00 на бул. Патриарх Евтимий 80.

 

Вдъхновението за колекцията INSECTIC идва от природата, погледната отблизо, светът на насекомите и науката за изучаването им – ентомология. Капсулната колекция изследва формите, текстурите и цветовете при едни от най-дребните представители на животинския свят и ги редуцира в дрехи за съвременния дамски гардероб.

Дизайнът на моделите е резултат от концепцията на лейбъла NIKOLAY BOZHILOV да изследва науката и да я претворява във функционална форма. Колекцията е изградена на базата на основни представители на насекомите, като мащабирано наподобяват формите и принципа им на устройство. Редуват се и се смесват твърдо и меко, плътно и прозрачно, мат и гланц, вталено и обемно.

Акцент в колекцията са ръчно изработените корсети с елементи от конструкцията на насекомите. Графични и елегантни, те са мултифункционален аксесоар. Цветовете и материите, наподобяват визията на инсектите, черен лак, вълнен мъхест кашмир, сребриста вискоза, санжениращата коприна, меняща цветовете си от зелено към червено при движение и светлина.

Фотосесията и визуалната концепция са дело на талантливия моден фотофраф Васил Германов, грим – Марина Младенова, коса – Яна за ARLET STARS, обувки Hogl и модели Христина и Кристияна.

http://nikolaybozhilov.com/; https://www.facebook.com/nikolay.bozhilov.designer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *