2 В 1/ КАК 2 СЕСТРИ УСПЯХА ДА „ПРИШИЯТ“ ПАРЧЕТАТА НА ЛЮБОВТА

В този прекрасен месец на ЛЮБОВТА ние от Empty Your Wаrdrobe останахме приятно докоснати от добрато намерение на Добромира Ташева, която ни потърси с молба да осъществим една идея – ИЗНЕНАДА за нейната „сестра“. Следващите думи ще бъдат недокоснати от редакция, за да усетите истински и органично химията между двете момичета…

За нас остава доброто чувство в сърцата ни, което е породено от усмивките на всички вас, четящи тези редове….

Казвам се Добромира Ташева и искам да ви благодаря за тази възможност, както и за цялото съдействие от ваша страна – да изненадам моята сестра! Млада, красива, отдадена, способна и изключително уникална дизайнерка! Тръгнала към върхове- в моите очи!

Всъщност не сме кръвни сестри. Запознахме се преди 2 години, случайно. Трябваше ни 1 година, за да преминем от Колежки “Здравей-Здрасти” на Близки приятелки… и .. Истински сестри!

Винаги съм си мечтала за по-малка сестра. Когато опознах нея, си казах- ето я и нея! Дори не мога да си мечтая за по-прекрасна сестра, а получих близначка! хаха Четем си мислите! Аз си мисля за нея- тя ми пише или звъни след минути, тя- по същия начин. Понякога се шегувам- охх, нали си го мисля, трябва ли и да ти го казвам- нали ми четеш мислите? И така .. сега, когато се запозная с някого, казвам: имам си близначка! Просто сме се родили в 2 различни семейства, за да направим 2 семейства щастливи! Иначе с нея сме едно.

Ето я и нея… моята талантлива близначка Виктория Градева! (Докато задавах въпросите си и получавах отговори- оставах със зяпнала уста, но и с голяма усмивка след това! Признавам си 🙂

Какво означава името на бранда „V.G Fashion House“?

Съкращение от двете имена “ Виктория Градева “  и модна къща. V.G Fashion House не е фирма, произвеждаща конфекция, а ателие, което представя колекции на въпросния дизайнер. Те не се правят с цел повече продажби. Дизайнерът отделя време от себе си, през което време влага мисли, емоции и чувства, представени чрез дрехите. Както един художник рисува картини и създава изложба…

Кой е основател ?

Виктория Градева и майка й Дора Градева. Майка й е шивачка от 18 годишна, цял живот се занимава с това. Ходи на вечерно училище, за да може да ходи работа. Над 40 год се занимава с шиене. Тя е вдъхновението на В.Г.

Виктория Градева е на 25г от Бургас. В момента работи в бранд за мъжка мода. Преди и сега хобито и интересите й са мода и особено висша мода и ръчна бродерия. Досега се е занимавала само с дамска мода, но с времето колекциите ще бъдат свързани – дамска, мъжка и детска мода – ще имат орнаменти и съчетания помежду си…

Какво е посланието и към кого е отправено?

Към всички млади жени и на средна възраст – как да бъдем елегантни И в ежедневието си, без прекалена натрапчивост.

Как се роди идеята за този продукт, какво се промени в процеса на изграждането му?

Промени се виждането ми относно модата. Докато преди считах модата от световните подиуми за кичозна, неразбираема и дори донякъде грозновата, то сега я възприемам единствено и само като изкуство. Тя е изкуство!

А как се роди.. Прекъснах висшето си образование с идеята, че сферата не е за мен. Един ден исках да си ушия рокля. Имах един сив плат в къщи, който използвах за нея, намерих и някаква черна дантела, изрязах различни елементи от нея и я сложих върху роклята. Резултатът ме вдъхнови и реших да направя колекция с бродирана дантела на ръка. Така започна всичко. Благодарение на майка ми. Тя започна да ме учи как да изкарвам кройки, как да шия, тънкостите в шиенето, видовете материи платове, кой плат за какъв вид дреха подхожда.. Постепенно започнах да изучавам световните дизайнери, да чета автобиографиите и историите им, да следя всички техни колекции…

Разкажете ни как протича един ваш ден.

През малкото свободно време, което ми остава – се опитвам да си почина от ежедневната работа и при всеки удобен момент, който мога да отделя – отделям време за шиене.

С какъв проект сте се захванали сега?

След сегашната колекция, следващата ми стъпка е отваряне на ателие и още една колекция пролет-лято 2017, в която основата разбира се да е ръчна бродерия на дантела, камъни и други декорации. На максимата съм “ За всяко нещо си има време “ . Нещата не се случват лесно, нито бързо, но когато човек е упорит и амбициозен, постига всичко рано или късно.

Какво е вашето вдъхновение?

Stephane Rolland, Ralf & Russo, Georges Hobeika, Elie Saab, Zuhair Murad, Raf Simons.. Това е моето вдъхновение и мотивация. Великолепни дизайнери, от които всеки път ахвам, когато видя някоя тяхна дреха и колекция. Защото те правят нещо уникално! Грандиозно! Те правят изкуство и всеки път ми дават ужасен хъс да стана, да направя нещо и да раздвижа въображението си! Така ме зареждат.. Искам да направя нещо такова!

Споделете снимка от вашия дрешник.

Дълга и свободна! Нито ми е топло, нито ми е студено хахаха толкова ми е удобно в тази изчистена дълга рокля.

Eco Friendly – Подкрепяте ли тази кауза и какви действия правите в тази насока?

Каузата е интересна и нужна. Все повече хора трябва да въвеждат това в живота си, защото не осъзнават колко биха помогнали, ако рециклират дрехите си вместо да ги изхвърлят. Или колко биха помогнали на самите себе си, като предпочетат да коригират скъсаните си дрехи или дори да направят нещо ново от тях.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe”?

Идеята е доста полезна и социална за всеки. Който не използва нещо, може някой друг да го използва. Харесва ми и възможноста за нови запознанства, чрез нея. Добра идея.

Имате ли отношение към политиката или друга актуална тема от ежедневието, която искате да коментирате при нас и тя да достигне до повече хора?

Много ми се иска хората да започнат да гледат на колекциите не просто на някакви дрехи, с които да изпъкват и да се съревновават с другите, не да гледат колко са скъпи и колко по – скъпа дреха да си купят. А да гледат самото творчество зад нея. Когато купуват нещо, да вникнат в дрехата, в която всъщност някой човек е дал част от себе си, мислите си и духа си.
Да оценят творчеството на самия дизайнер, не заради камъните по нея или заради бранда, а защото осъзнава, че това е част то творчеството му. Да разберат, че това е изкуство. Дрехите са изкуство! Модата е изкуство! И дизайнерът показва своето изкуство.“

W: http://victoriagradeva.wixsite.com/fashion/collection

FB: https://www.facebook.com/VG-Fashion-House-349986861714674/

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *