15 ТРИКА, С КОИТО ВЕЩИТЕ ВИ ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТ КАТО НОВИ!

Бодящ пуловер, петна на новите ви обувки, повреден цип – повече няма да се сблъскате с тези дразнещи проблеми. Защото, както изглежда, има достатъчно малки и прости трикове, с които можете да ги избегнете. И сега ще ги споделим с вас! 🙂

Перфектният пуловер

214105-R3L8T8D-650-1-1

Предотвратете изтеглянето на влакънца и така наречените топченца от пуловера си с прибирането му във фризера за през нощта. Ако имате кашмирен или вълнен пуловер, го прибирайте във фризера преди всяко носене.

Предотвратете неприятната миризма от дрехите

Напръскайте дрехите си с малко количество водка, за да елиминирате силната миризма. На всички ни се случва и днес само ризата от вчера да ни стой добре и нищичко друго в гардероба да не разкрива чара ни така! Затова, ако има проблем с въпросната риза, пробвайте този лесен трик. Алкохолът убива бактериите, причиняващи неприятна миризма. Само внимавайте да не получите обратния ефект 😉

Отървете се от фон-дьо-тена по дрехите

Фиксирайте петната от фон-дьо-тен с малко пяна за бръснене. След това спокойно можете да я сложите в пералнята и да сте спокойни, че яката ще е отново бяла.

Отървете се от петната от червило

woman-lips

Използвайте лак за коса за премахване на перна от червило. Напръскайте мястото, само се уверете, че не е предназначено за химическо чистене, и оставете да постои няколко минути. Потупайте петното и го метнете в пералнята.

Друг трик с лака за коса са бримките на чорапогащниците. Ако нямате време или чорапогащник под ръка, а заплашителната бримка вече се развива – напръскайте хубаво мястото с лак за коса или за нокти. Така фиксира материята, че и прането не може да го премахне! Само че след пране лакът за нокти оставя белезникави след, докато лакът за коса е невидим.

Почистете велурените обувки

214555-R3L8T8D-650-15-1

Почистете упоритите петна от велурените обувки с пила за нокти. Просто ги полирайте.

Изчистете петната от кожените обувки

Изтъркайте петната от кожените обувки с мека четка и оцет. Ако ботушите ви са съсипани от вода, сняг, сол, или всичко изброено, потопете мека четка за зъби в бял оцет и нежно потъркайте за да отстраните петното.

Поддържайте лачените обувки в перфектен вид

216605-R3L8T8D-650-vaseline-1 (1)

Фиксирайте петното на лачената обувка с вазелин и памучно тампонче.

Съживете одрасканите или износени обувки

513efd-l

Съживете кожата на одрасканите обувки с хидратант. Ако нямате козметика за обувките ви под ръка (което е доста срещана ситуация), вземете кърпа и ги намажете с хидратиращ лосион за тяло. Ако и мирише добре, още по-приятно ще се получи. 🙂 Но не се залъгвайте, че ароматът от външната страна на кожата може да попие и от върте!

Фиксиране на копче

xpr7l7qpzejtoxryjodr (1)

Намажете разхлабеното копче с безцветен лак за нокти. Това временно ще предотврати разплитането на конците.

Защитете слънчевите си очила

167914-Sunglasses-On-The-Beach (1)

Затегнете слънчевите си очила с капка безцветен лак за нокти ( този лак го срещаме често в life hacks, така че просто не оставяйте в ситуация, в която нямате под ръка. Един джобен в дамската чанта и един домашен размер в тоалетката!). Разбира се не забравяйте, че това е временно решение и, ако държите на очилата си, при първа възможност ги занесете в някоя оптика.

Поправете разкъсаното бельо

214905-R3L8T8D-650-18-18 (1)

Поправете подаващия се банел с малко лейкопласт. Само не забравяйте за него! Нека си е вашата малка тайна 😉

Отървете се от мазните петна

stain-free-holiday-season-embed

Използвайте препарат за миене на съдове за да премахнете петната от мазнина от деликатните дрехи. Препарата има свойството да ги почисти, а и е достатъчно деликатен, че да не навреди на материите.

Поправете заялия цип

petroleum-jelly-on-a-zip (1)

Поправете ципа с клечка за уши и възелин – посто го намажете хубаво от двете страни и го раздвижете.

Отървете се от петната от пот

214655-R3L8T8D-650-15-17 (1)

Елиминирайте неприятните петна под мишниците на дрехите с лимонов сок или сода за хляб. Разтъркайте петното със смес от лимонов сок и вода. За упорити петна, пробвайте да разтриете с паста от сода за хляб и вода. Нека постои няколко минути и го изплакнете преди да го сложите в пералнята.

Предотвратете образуването на миризми в кецовете сиWallpapersxl Converse Photography Shoes Sepia 142764 1280x960

Поръсете малко сода за хляб в маратонките си след тренировка, за да попие потта и елиминира миризмата.

Надяваме се да сме били полезни! Всички коментари с обратна връзка за изпробвани трикчета ще са ни от полза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *