КВИЛИНГ, СТИХОВЕ И VSSart работилничка

Казвам се Весела Славева,  на 18 години съм от град Бургас и уча в ПГСАГ „Кольо Фичето“ специалност парково строителство и озеленяване. Тренирала съм 7 години усилено баскетбол, в момента се занимавам с извънкласни дейности като аранжиране на цветя, доброволчески – част съм от процеса по създаване и органициране на различни събития, благотворителсности.

Съчетавам тези дейности и с работа като аниматор в детски център. От година и половина посещавам редовно фитнес залата. Страст са ми пътуванията с влак и походите по планините. Обожавам да чета книги за правилния начин на хранене и съществуване, философия и психология. Музиката, която харесвам, е в двата полюса – в зависимост от ситуацията и настроението ми: хаус и баладични песни. Възхищавам се на всеки един човек,  които благодарение на качествата и упористостта си, постига и надгражда желаните цели!

Веси, здравей! Нека да започнем със стихотворение.

Няма те…

Няма те тук,  сега.

Чакам те някъде край брега,

на ръба на Черното море

с голяма надежда, сякаш съм дете.

Студено е край брега,

но с надеждата пак стоя.

Ела,  ела ме прегърни,

искам да усетя сърцето ти.

Как ще бие силно, само за мен

дори в най-студения и мрачен ден.

Чакам те,  но още съм сама.

Няма те отново край брега.

Надеждата умира и вече не съм дете,

спрях да вярвам.

Тръгвам си, извини ме.

-VSSart

Откъде идва вдъхновението ти за тази лирика?

Вдъхнововението ми идва от преживяванията и чувствата ми. Интересното е, че ме връхлита внезапно, неочаквано и на различни места. Дали ще съм в автобус, фитнес и дори в банята, телефонът ми задължително трябва да е около мен, за да напиша всички тези мисли, инак изчеват. Необяснимо е как не мога да си кажа „Сега сядам да пиша!“, но може би и заради това всичко се получава толкова истинско!

Разказа ни и за картичките, които създаваш чрез квилинг. Кога и как започна да твориш, използвайки тази техника?

Занимавам се с квилинг вече близо 3 години и започнах от  една простичка картичка за моя приятелка. След това на всеки повод приятелите ми искаха аз да правя картичките. Постепенно започнах да се уча на нови техники от интернет и направеното го подарявах дори без повод на близки. Благодарение на приятелите ми създадох страничката „VSSart работилничка„, от където получих и първите си поръчки.

Квилингът е най-просто казано навиване на хартийки и оформянето им в исканата форма. Работата е доста пипкава и за навиването е нужно шнурче, за поставянето пинсета и за залепянето лепило.

Сравняваш това творчество с успокоение. Какво ти дава и какво взима?

Абсолютно! Това е начинът ми за медитация, влизане в друг свят, който е далеч от ежедневието ми. Изкуството ми даде и продължава да ми дава нови  запознанства, приятелства, удовлетворение,  че правя някого другиго щастлив и му предавам любовтта си. Казах, че е далеч от ежедневието ми като плюсът е че забравяш за всичко, а минусът е, че изисква много време,  поради тази причина творя рядко. Например една обикновена картичка отнема от 1 до 2 часа.

VSSart работилничка

VSSart работилничка

VSSart работилничка

VSSart работилничка

 Ти си дете на морето. Разкажи ни повече за Бургас чрез твоите думи.

От моя поглед Бургас е един прекрасен град по отношеное на инфраструктурата и смятам,  че си е истинска привилегия да живееш на морето. Най-любимото ми място е Морската гара, където всеки един  изгрев и залез ме изпълва с позитовна енергия и спокойствие. Бургас има прекрасни възможности да бъде полето за изява на младите хора, за да ги привлече и задържи в града!

VSSart работилничка

Разбира се това е в доста напреднал процес на развитие като се радвам,  че съм част от организацията му, благодарение на едно неправителствено сдружение,  на което съм член.

Весела Славева

Свърза се с нас с интересно предложение. Тази година си абитуриентка и си представяш роклята за бала, близка до Колекция ЗОВВ и по-конкретно до мини стихията Земя. Разкажи ни как се роди тази идея.

Срещата ми с вас беше породена от силното ми желание да намеря различни, креативни и млади творци, готови да изпълнят така „неВъзможното“ ми желание. Балната рокля исках да не е типичната бляскава и  безбожно скъпа дреха. Трябва ми дреха, която няма да я облека само веднъж и да я оставя завинаги в гардероба. Идеята ми е да се изразя като  артистичната личност,  която съм и да дам поле за развихряне и изява на дизайнери. Така срещнах вас…

Весела Славева

 

Сподели ни, че твоите приятелки са те демотивирали с мнението, че няма как мечтаната от теб рокля, да бъде създадена. ЗОВВ опроверга ли тези очаквания?

Да, когато споделих на приятелки, те категорично казаха, че няма  човек, който да се заеме с тази тежка задача. ЗОВВ ми показа с колекцията си, че е токова близка до мечтата ми, та дори да може да стане реалност!

Проект Бална Рокля ЗОВВ е в процес и очаквайте скоро публикация и снимки на роклята на Веси. Мелинда Хубин, дизайнер на Колекция ЗОВВ, с голям ентусиазъм прегърна идеята да създае една по-различна, екологична и устойчива дреха.

Модата близка ли е до теб?  

Благодаря за въпроса! Всъщност от почти година модата ми стана доста близка. Благодарение на един човек,  който първо ми подаде ръка в разпространението и продажбата на картичките ми, а след това и ме вкара в нейния свят – „Svetles wardrobe“.

Това момиче, вече моя близка приятелка, на име Светлана  пръска с бои скучните и еднообразни дрехи и ги превръща в изкуство. Светлето ме облича, гримира, снима и научава как да се държа пред обектива. Така станах лице на марката й.

 

Посланието на колекция ЗОВВ е „Към по-устойчива среда!“. Как ти се свързваш с него?

Доста близко ми се струва това послание на ЗОВВ,  защото  изучавам  в училище голяма част от растителността, начина на отглеждане и вредните въздействия, на които  е подложена природата ни. Тя е работила винаги за нас, но заради голямата човешка намеса, това започва да се обръща.

ЗОВВ е една малка-голяма стъпка за подаването на ръка към планетата ЗЕМЯ!

След бала – накъде? 

След балa съм се насочила към професия, която ми идва отвътре: PR,  който много ме влече и с голям интерес искам да науча още за него. Решила съм да следвам в Софийски университет, новото място, големия град, с големите възможности. Като комуникатевен и безграничен човек, съм сигурна,  че ще открия още нови занимания, хобита и хора!

VSSart работилничка

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *