МАМА И НЕЙНОТО ХОБИ – ЦВЕТАНА ЛЮЦКАНОВА

Представете се?

Здравейте, казвам се Цветана Люцканова от Хасково, скоро ставам на 35, но виждам света като на 20. Работя във фотостудио, но не съм фотограф (само любител), аз приемам по- специалните поръчки например направата на колажи, дизайн за тениски, чаши и други подобни, на които се отпечатват снимки.

Вашето хоби е…

Малко познато (по мое мнение) в България. Нарича се Дигитален скрапбукинг, който е „разклонение“ на натуралния скрапбукинг и по същество, най- общо казано, това е наслагване на елементи със снимка/и, за да запазиш момент и събитие.

Ето и няколко примера от мен. Подредбата е моя, но всички елементи са направени от талантливи дизайнерки на дигитален скрапбук:

Какви материали използвате за вашето хоби? Рециклирате или използвате нови?!

В моето хоби няма материали, а само дигитални файлове.

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Сутрин ставаме около 7 часа, всички вкупом се оправяме за деня, мъжът ми кара децата до училище, после се връща да вземе мен, пием по кафе и след това на работа. Денят на работа е винаги интересен – общувам с много хора и срещам интересни образи. След работа се прибираме, децата вече са си вкъщи. Обичам да готвя и го правя почти всяка вечер. Вечеряме, гледаме телевизия – съвсем травиални неща. Приготвяме раниците и униформите за следващия ден, помагам, ако имат нужда. Децата си лягат, но преди да заспят, идват поне 7-8 пъти
да кажат „Лека нощ“ и почти всеки път по различен начин – това си е нашето „нещо“ вечер. Често си организираме киновечери с детски филмчета и пуканки.

Вашето дете е…

Моите деца са две прекрасни момичета. Деси е на 11 години, Тереза е на почти 8. Двете, колкото си приличат, толкова са и различни. Деси е чувствителна натура, много ранима и нежна, а Тереза е човек „над нещата“- прави всичко само ако наистина тя го поиска.

С какъв проект сте се захванали сега? Разкажете ни?

За мое много голямо съжаление, скоро не съм подхващала нищо ново, просто по цял ден съм на работа пред компютър и нямам вдъхновение за вечерни творения. Надявам се скоро да получа нов възход на идеи.

Събуждате се и… натискам телефона, за да отложи алармата за още 5 минути.

Заспивате с… почти винаги с книга.

Какво е вашето вдъхновение / мотивация?

Децата ми са най- голямата ми мотивация, заради тях се запалих по това хоби, също и смешните и хубави моменти, който запечатвам с фотоапарата.

Споделете снимка от вашия дрешник и на вашето дете.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe”?

Прекрасна, прекрасна инициатива! С удоволствие бих се включила, ако достигне и до нашите географски ширини.

Contacts:

FB: Cvetana Lyuckanova

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *