Attitude 157

ТВОРЦИ НА ИДЕИ – ВЕСЕЛЕНА МАРЧЕВА ATTITUDE 157

Kак започна всичко ?

Всичко започна, когато бях на 12. Тогава реших, че искам да стана моден дизайнер, родителите ми бяха против. Затова след гимназията записах едновременно Икономика на английски в УНСС и Мода в НБУ. По време на следването си спечелих стипендия и заминах за Kent State University, Охайо,Америка, където продължих да уча двете специалности. След като изтече едногодишния период, в който учех там, се прибрах в България, завърших  Икономиката. Заминах за Испания, по обменна програма, учех мода за един семестър в училището по изкуства в Бургос. После пак се върнах в България, завърших и втората си специалност – Мода и заминах за стаж в Амстердам, бях дизайнер-стажант за Ready to Fish, Amsterdam. Там осъзнах, че не искам да работя за друг, освен за себе си и след като се прибрах, отворих студио ATTITUDE157.

Attitude 157

Представете се.

Казвам се Веселена Марчева и съм дизайнер в ATTITUDE 157.

Майсторите…

Attitude 157

 

Attitude 157

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Сутрин ставам според това доколко късно съм работила предната нощ. Дните ми са много различни. Изпращам поръчки, изпращам материали в Кюстендил, тъй като в момента изместихме производството си там. Миналата седмица отворихме и първия си бутик, така че общо взето всичко се върти около него: отивам там към 11:30 и стоя до 19:30, освен обслужването на клиентите, поддържам сайтовете и социалните мрежи, в които присъстваме. След като си тръгна, ако нямам никакви срещи с приятели или планове с приятеля ми, се прибирам и там продължавам да се занимавам с ATTITUDE157,  рисувам, разглеждам нови сайтове за вдъхновения, чета, а понякога оставам така по цяла нощ. Обикновено идеите ми ме връхлитат нощем и не ми дават покой, докато не ги обмисля детайлно и не ги нарисувам.

 

С какъв проект сте се захванали сега ? Разкажете ни ?

В момента вече обмислям колекцията ни за следващият сезон, след като избрах вдъхновение, вече започнах да скицирам и да правя технически скици за новите ни неща.

Събуждате се и…

Първата ми мисъл е ATTITUDE157, отварям си компютъра и започвам да отговарям на имейли, публикувам нови неща в страницата ни във фейсбук, отварям всички сайтове, в който продаваме и подавам поръчките на останалата част от екипа ни.

Заспивате с…

 

Размишления за следващия продукт, който трябва да направим, как да изглежда, от какъв материал  да е, от какво имат нужда клиентите ни. От 12 годишна заспивам всяка нощ с една и съща мисъл – за дизайна на дрехите, в ума ми започват да препускат геометрични форми, материи и вдъхновения, на следващия ден ги скицирам, тъй като много често ми се случва после да не си ги спомням, а да са били наистина добри идеи.

Какво е вашето вдъхновение / мотивация ?

Най-голямото ми вдъхновение е архитектурата и геометрията. За съжаление обаче никога не съм била добра по математика, преподавателката ми по математика казваше, че не е успяла да ме запали по науката математика, но е горда, че геометрията е станала мое вдъхновение.

Attitude 157

Споделете снимка от вашия дрешник.

Хм, моят дрешник не от най-подредените, обикновено е доста разхвърлян, но пък ще покажа снимка с любими мои дрехи за лятото.

Attitude 157

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза ?

Определено, ДА. При изработката на нашите дрехи винаги се стремим да използваме главно естествени материали. Отделно, във вкъщи винаги се опитвам, ако нещо ми се струва вече остаряло или излишно, да му вдъхна нов живот – да го преработя по някакъв начин или да му намеря нов начин на употреба. Например, ако приятелят ми реши, че нещо не му става, веднага му го взимам и си го преправям за мен.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe” ?

Мисля, че е прекрасна инициатива, хем можеш да изпразниш гардероба си от неупотребявани вещи, хем да се запознаеш с готини хора.

Contacts:

FB: Attitude 157

Web: http://attitude157.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *