ТВОРЧЕСКИ РАБОТИЛНИЦИ НА ВЪРТИДРЕШКА

работилници

Ние от EYW знаем, че понякога да откриеш своето съкровище на нашето събитие отнема време. Сладките приказки с познати и непознати винаги са страхотен начин за прекарването му, но за нас винаги може и още! След като видяхме и одобрението от ваша страна на предходното събитие в Gallery 2.0, единодушно решихме, че и този път ще ви предоставим възможността да развиете креативността и потенциала си на Творческите ни работилници. Със следващите няколко реда ще ви запознаем с всяка една. Повечето вече сте ги среща ли на нашите страници, а с други сте се запознали на събитията ни

Сачи и Мехнди работилницата й, която познавате от предходното събитие. Мехнди е изкуството на изрисуване на тялото, използвайки къна. Корените му идват преди хиляди години в Южна Азия и Арабския свят. Там жените се рисуват при почти всички тържествени случай. Част от магичността на тези ритуални “татуировки” е, че рисувайки определени елементи върху тялото си, ние създаваме енергийно поле, а положението на рисунката когато тя е върху ръката, оказва влияние върху определен част от нашия свят – външната част на дланта е свързана с материалния свят, а вътрешната с духовния.

работилници

Ателие “Рисуване със светлина”Център за неформално образование и култура Алос ще предоставят възможност на всички ни да се включим в създаването на светлинни рисунки със специална фотографска техника “light painting” .Тя позволява наслагването на светлинни образи и контури, с които хората рисуват в пространството. Всички ще могат сами да “изрисуват” себе си и заобикалящото ги пространство, създавайки светлинни моментни образи и обекти. Участниците мога да изберат и между няколко вида фотографии – индивидуални и групови предварително аранжирани. Снимките се заснемат и принтират на момента.

работилници

Работилница за изработка на бижута с Nicollett Accessoaries – Прекрасната Ники ще ви помогне сами изработите за себе си или за подарък модерен чокър, диадема или аксесоар цвете с различни приложения. С Николета Ви запознахме преди време в едно интервю. Тя е създателят на модния бранд Nicollett Accessoaries, като се занимава освен с ръчна изработка на уникални аксесоари, но и с колекции модни облекла от естествени и качествени материи. Изключително комуникативна и динамична личност, която със сигурност ще ви повлече с идеи.

работилници

“Смехотерапия” или 30мин пълно разтоварване и зареждане заедно с Теди. Кога за последно се смяхте неудържимо? С подходящите техники и упражнения този сеанс ще ви даде възможност да изхвърлите всичко негативно насъбрано до момента и да отключите позитивни емоции. Според проучвания 30мин смях на ден намаляват стреса, повишават качеството на съня, нормализират сърдечната дейност. Позитивните хора имат повече възможности за развитие на кариерата и в отношенията си с околните. Смехът стимулира имунитета и предизвиква приток на адреналин и допамин, както и на ендорфини – нашите природни наркотици.

Ще се проведат 3 класа по 30мин като всеки един е със предварително записване! Трима от вас ще имат възможност да спечелят и безплатен сеанс! За повече информация можете да се свържете с нас.

работилници

Да си направим чанта под зоркото око на Алекс от Cheese & Ashtray. Съдбата ни срещна случайно първо във фейсбук, веднага след това и на Капана Фест с татуираните чанти, тениски и дизайнери на бранда, и любовта пламна от пръв поглед. Казахме си, че просто трябва да измислим съвместен проект и “ей го на”: цяла шевна машина ще бъде на ваше разположение на самия ден. Алекс ще Ви е подготвила по-трудните за направа елементи и ще ви покаже как сами да действате нататък.

работилници

По-задълбочени умения по труд и техника можем да развием и на Работилница за изработка на парцалени кукли, водена от младия талант Здравка Сребрева. Здравчето е прекрасно младо момиче на възраст около 20 години, което далеч не е ограничава възможностите й, даже напротив! Пълна с идеи тя може да ви покаже как да направите кукла тип матрьошка или статичен модел, който разполага с индивидуален гардероб (и може да вземе участие на Empty your wardrobe :D). Също е подготвена с по-трудните за изработка елементи и Ви ги е направила предварително, но обещава, че ще покаже и на място кои са тънкостите.

работилници

Друга изненада, която сме Ви приготвили са момичетата от Минерална Козметика , които ще ви зарадват с безплатен грим. Минерална козметика предлагат продукти със естествени земни пигменти и минерали, които защитават от слънцето, освежават, дори лекуват кожни проблеми. Линията им My mineral makeup предлага декоративна козметика без парабени, талк, брашна, силикони и т.н. На ваше разположение ще са три прекрасни усмихнати момичета, които ще ви покажат, че грима не е за да ни променя, а за да подчертава естествената красота!

работилници

Тъй като бижутата са ни слабост, пък и знаем че понякога едно бижу прави дрехата Ви подготвихме още една Работилница за изрисуване на дървени гривни и шноли заедно с Zелена – галерия ателиеЕлена Шемтова е страхотен артист с разностранни таланти, която успява да превърне в произведение на изкуството всичко, до което се докосне. Последното й вдъхновение са дървените бижута, за това ще ви подготви няколко изчистени модела и ще ви даде пространство да се развихрите и да си направите индивидуални такива. И не се притеснявайте, колкото повече не можете да рисувате, толкова по-добре се получава. Казваме го от личен опит, след като открихме, че сме импресионисти даде ли ни се  платно!

работилници

И последни, но не на последно място са приятелите ни от Mo&Bo Creative House. Очарователна двойка артисти, които не слагат граници на таланта си и могат да ви изработят почти всичко! Но за самото събитие са се ограничили само до Работилница за рисуване на текстилни чанти и с тяхна помощ можете да си нарисувате ръчно текстилна торбичка. Подготвили са шаблони и контури за най-плахите и чисто платно за действие на по-смелите.

работилници

В деня на събитието сме Ви подготвили и нещо малко по-различно. Лятото вече си отива и скоро ни очаква зима. Ние започваме подмяната на гардероба и се зареждаме с топли дрехи и обувки, но има хора, които нямат тази възможност. Хора, които зимата са без подслон и без гардероб. Кампанията “Изплети топлина” се грижи за тези хора по малко по-различен начин. Не чрез събиране на дрехи и големи дарителски кампании, а давайки Ви възможността собственоръчно да изплетете шапка, шал или ръкавици за хората, които посрещат зимата на улицата и, за които шала и шапката никога не са аксесоар. Повече информация можете да получите на страницата им.

Ако сме ви хванали интереса, ние и нашите артисти ще се радваме да ни посетите в betacafe в деня на събитието. Тези, които нямат интерес в творческите процеси, могат да се насладят на сладки приказки с познати и непознати (социализацията е повече от задължителна), пиейки кафе или възползвайки се от промоциите, с които ще ни сюрпризират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *