ГРУМЪР И БРИДЪР

МОЯТА ПРОФЕСИЯ – ГРУУМЪР И БРИЙДЪР

Каква е твоята професия ?

Моята професия е обвързана изцяло с Любимите ми същества кучетата.

Груумър или казано на български, кучешки фризьор, и брийдър – развъдчик на дадена порода кучета. Занимавам се професионално с йоркширски териери от 2006 г. Ходя по киноложки изложби с кучетата, обикалям света с тях !

А такава ли си по призвание ?

По призвание съм любител на животните, И смятам, че това, което правя, е моето призвание !

 

Каква мечтаеше да бъдеш като малка ?

Като малка мечтех да стана цитирам:  „доктооол на животните” – ветеринар.

Какво ти дава всеки един твой работен ден ?

Всеки един ден от живота ми е изпълнен с много задължения, отговорности и задачи , но също така с много любов и усмивки. Това да гледам как се ражда нов живот , как израства пред мен ме кара да се чувствам специална.

Същото е с работата ми в салона , повечето хората асоцират грууминг студиото ( салона за кученца) с излишна суета около едно куче , прически, фльонгички, плитки, ластичета. Факт е обаче, че има породи кученца, които изискват специфична поддръжка, специфични нужди и особености. Факт е и, че много стопани не знаят кое, как и защо се прави , съответно кученцата им не изглеждат добре, не се чувстват добре, а понякога и това влияе на здравословното състояние. Затова, когато дойде едно такова кученце, за мен е удоволствие да помогна на него и неговите стопани.

А какво ти взима ?

Каквото ми дава, това ми и взима.

Какво хапваш на обед ? Къде ?

За хапване, ако остане време (хаха), както се сещате, нещата набързо не са здравословни! Наблягам на нещо бързо и вкусно, тъй като съм в непосредствена близост до мола, похапвам от тяхната така прекрасна джънк храна :P.

Какви са колегите ти ?

В моя случай, колежката ми е един от любимите ми хора по принцип, в това съм привилегирована. Моята най- близка и прекрасна Кумица 🙂

Имате ли dress code на работното място ?

ГРУМЪР И БРИДЪР

В ежедневието какъв е вашият стил на обличане ?

Casual може би, но винаги гледам да имам закачлив детайл – дали панделка, точки, цветен кичур коса…Просто не трябва да ми е скучно.

Какво би посъветвала хората, които искат да се занимават с твоята професия ?

Хората, които искат да се занимават с това, с което аз…. Хора! , това не е до искане да правиш даденото нещо, за мен по – скоро е призвание. Така че, бих посъветвала хората да се занимават с това, което им лежи на душата !

С какво се гордееш ?

Гордея се с моите кучета, гордея се с моите клиенти , гордея се с хората, които съм успяла да докосна, гордея се с това, че успявам да правя това, което искам !

Към какво си устремил ?

Стремя се към щастие , усмивки и спокойствие !

Защо АЗ да избера да стана като ТЕБ ?

Избери да станеш груумър или брийдър, за да видиш, че никак не е лесно това, и е изключително сериозно, отговорно , и психически отнема почти толкова, колкото ти дава.

Сподели с нас снимка от работното място.

Contacts:

FB: Teodora Angelova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *