ДО КЪДЕ НИ ВОДИ ПОРИВА ДА СМЕ ОБГРАДЕНИ ОТ КРАСОТА И УЮТ…

…ИЛИ КАК ЕДНА МЛАДА ДАМА РЕШИ ДА РЕСТАВРИРА СИВИЯ И СКУЧЕН ВХОД

С навлизането на потребността за опазване околната среда, се появяват все повече статии, клипове, идеи. Във Фейсбук може да намерите група “Четка, пиронче и бурканче с мечти““, в която се обменя опит как се вдъхва нов живот на старите мебели, как се създават нови такива и изобщо как да претворяваме света около нас. По този начин не се създава боклук и се избягва превръщането ни в консуматори, които при всеки дефект на обзавеждането го подменят с ново. Второ, изпитваш удоволствие, че дизайна сътворен от теб прави дома ти уникален и трето – в доста случаи така спестяваме средства 🙂

Стори ни се полезно и интересно да стартираме рубрика, в която да ви представяме такива проекти, да разказваме за тях и най-вече за хората, които ги осъществяват. Веси е една от тези  личности, която обича „сама да пипне“ всичко около себе си. Обича да й е красиво и не чака друг да го направи вместо нея. Очаровани изключително много от нейното дело, решихме да започнем именно с нея.

 

Привет Веси, представи се пред нашата публика и ни разкажи, Коя е Веси? ☺

Здравейте 🙂 Името ми е Веселина Бояджиева, на кратко Веси. Не знам как да се опиша, затова ще опиша какво обичам. Обичам малкото си момченце, страхотния ми съпруг, семейството и приятелите си,обичам да снимам, да участвам в благотворителни акции, да помагам и да създавам.

С какво се занимаваш?

В момента отделям най-много време за фотография и интериорен дизайн, като искам да кажа, че съм много далеч от професионалистите, но влагам любов в нещата, които правя.

KR0A7959

От къде дойде идеята за входа и като цяло от колко време практикуваш home kraft дейност?

За home kraft занимания ме запали моя приятелка Евгения Данчева, която беше достатъчно смела да рискува, за да осъществи мечтата си и да отвори магазин за ръчно изработени неща. Там открих нов свят.

Входа от много време исках да го преправя, но досега нямах време. Няма някакъв дълбок подтик, просто обичам да ми е красиво и обичам да работя с ръцете и въобръжението си. Някак си сме свикнали общите части в блоковете да са грозни и мръсни, защото не са на никого. Минаваме набързо, присвиваме поглед, защото е занемарено и грозно и се прибираме вкъщи. А не е нужно да е така.  Те са част от дома ни. Ето защо реших да преправя входа, за да стане уютен като дом, да е по-различен и красив. Да се види, че общото също може да носи душата на обитателите в даден блок. Сложих картини, цветя…дори перде…защо не..стана много интересно 🙂 Една сутрин съседът от 6-тия етаж дойде , докато си работех и ми каза: „Искам да сложа една масичка  и сутрин да си пия кафенцето  тук.“ 🙂

 

Как го приемат съседите? Има ли недоволни? Което отговаря и на тези въпроси.

Имам страхотни съседи и всички много се радваха. Оставям си боите и инструментите свободно и на другия ден ги намирам в същото положение, никой не би взел нищо…

Какъв е следващия проект, който си замислила?

Следващият проект е идея на моя приятелка, затова ще кажа само ,че включва деца и четене 🙂 И когато е готов с радост ще се похвалим 🙂

Необходимо ли е да имаме специални умения, за да можем да си преправим неща в къщи?

Необходимо е да имаш желание да се учиш. 🙂 Майка ми казваше навремето: „За лудо работи, за лудо не стой“…. тогава не я разбирах…:)

интериор

Пазаруваш или преобразуваш, кое е по-скъпо?

И двете. Не знам кое е по-скъпо. С числата ме няма 🙂 Но обичам да творя, обичам и да купувам…. има  неща, в които се влюбваш от пръв поглед.

Твоята философия за рециклирането и устойчивост на материалния свят около нас?

Изключително съм ЗА рециклирането. Планетата е задръстена от отпадък – материален и духовен. Може да пречистим както земята така и душите си чрез изкуството, защото да създаваш – без значение на аматьорско или професионално ниво – те извисява. Няма по-прекрасно усещане от това да създадеш нещо с любов…картина, картичка за рождения ден на майка си, каквото и да е… Да материализираш идея, която е била само във фантазиите ти. Да вдъхнеш нов живот на нещо,което е изхфърлено, защото е смятано за непотребно и да го накараш да разцъфне.

Какво правиш с нещата, които вече не ползваш?

Преправям, подарявам най-вече, понякога продавам …вкъщи има постоянно движение, не обичам да се затрупвам с вещи, но тези, които имат сантиментална стойност, не се пипат. Мога да подаря нещо много скъпо, но да си пазя камъче свързано със спомен.

Пазаруваш ли от магазини втора ръка?

Пазарувам отвсякъде,където има интересни неща. А „втора ръка“ за нас означава съкровище, което сме имали късмета да спасим.

интериор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *