НА ПЪТ – СТАРОСЕЛ

Старосел е едно приказно, райско малко кътче, което силно препоръчвам , както за семейни двойки, които търсят отмора, така и за влюбените в красотата и природата.

Тръгнахме без очаквания, като пътят от София до Старосел е приятен, лек и се стига много бързо в приятна компания. Определено няма вариант, в който  да се сбърка пътя – минава се покрай Пловдив, в посока Калояново. Има указателни табели, които лесно навигират посоката.

След два часа и двадесет минути в приказки, историйки и леки очаквания за предстоящата обстановка, стигнахме своята цел. Ясно осъзнахме защо винаги е било толкова трудно да запазиш стая и как тези два апарт-хотела, с капацитет над 40 къщи, са винаги пълни:

Тук можете да получите  вежливо посрещане на рецепцията, внимание, усмивка , както и интересни решения за украса.  И няколко свободно живеещи, навярно щастливи кокошки и един прекрасен, обагрен в цветове паун!

Настанихме се в прекрасна малка къща – тип мезонет, със заредена камина и интериор в битов стил. Но в същото време съчетан с доза лукс, чистота, спокойствие и топлина.

Информирахме се за винения тур, като си запазихме и дегустация на 5 вина, както и за СПА зоната и това,че е добре да си запазим маса за вечеря. Всичко се фиксира: винен тур в 18:30 и вечеря в 20:00 за маса за двама, което ни даде време от 2-3 часа, които спокойно да прекараме отдадени на процедури.

А те не са никак малко – сауна, парна ароматна баня, вътрешен басейн с малък бар във водата – истински разкош. Менюто , както и на вечеря се убедихме, е кратко, добре подбрано и на разумни цени. Малко след като се порадвахме на различните бъбълчета в басейна и опциите за воден масаж, спасителят ни информира, че ще отворят и външния басейн. А там водата беше 37°C, времето – слънчево, а настроенето – усмихнато. Както обичаме да казваме – истински кеф, като забелязваш с просто око, че е помислено за най-малките детайли и удобства.

Побързахме да сме точни за винения тур, който обещаваше да остави следа в спомените ни. Не останахме подведени – научихме как се прави бяло, розе и червено вино; каква е разликата и какъв е точно процесът; видяхме къде се извършва това, като малко след това се озовахме в Енотеката: приказно кътче, където се провеждат много сватби, тържества, а дори и концерти.

Енотеката: красива, тържествена, влажна, защото тук отлежават бутилките след дестилация. Тук се случи и нашата дегустация, по време на която отпихме различни по сорт вина , редувани с малки хапки, хляб и вода. Фаворит остана шампионът за 2015 година , получил златен медал в Брюксел. Ценна  находка червено вино , което е нужно да декантира за 20-30 минути и да бъде отпито с подобаващо отношение. На устояхме и си закупихме 2 бутилки от този висок клас вино на доста разумна цена. Интересно е, че то може да бъде намерено само в Старосел, а не по търговската мрежа.

Наздраве и заповядайте в Старосел, защото заради уханията от храната, която ни сервираха за вечеря, бихме убили!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *