РАБОТИЛНИЦА – РИСУВАН ТЕКСТИЛ

Името ми е Елена Шемтова, Zелена или както приятелите ме наричат Ленчето. Откакто се помня рисувам и се занимавам с изкуство в различни направления и форми. Завърших текстил първо в Гимназията за приложни изкуства, а след това в Художествената академия. Участвала съм в различни изложби като ученичка и студентка, а сега във фестивали, изложения и панаири.  Създадох галерия-ателие Zелена в началото на 2012, където търгувам с разнообразни предмети на изкуството, свои, както и на други артисти. Намира се на адрес Г.С. Раковски 120 в София. Всяка седмица организирам творчески работилници за малки и големи в Zелена. За мен е истинска радост и удоволствие да се срещам с различни хора. Да им помагам да създадат нещо красиво, да изживеят приятни емоции, да научат нещо полезно и ново и да се забавляват.

Самата аз правя живопис, рисувано стъкло, рисунки, бижута и пр. Експериментирам. Обичам да пътешествам и да срещам нови хора. Стремя се да излизам извън зоната на комфорт и да се впускам в приключения. Обожавам спорта и киното, а най-силно у хората ценя чувството за хумор.

„ Zелена” е уютно място в сърцето на София, което дава възможност за изява на млади, както и на вече утвърдени творци.
Нашата мисия е да осигурим на малки и големи място на което могат да бъдат творци. Да им предоставим място, където могат да се изявят и да покажат своите умения, идеи, продукти. Да предоставим терен за различни културни събития (изложби, работилници, хепънинги, пърформанси и т.н.). Да предложим за продан стойностни предмети на изкуството. Целта ни е да мотивираме у деца и възрастни желание и любов към изкуството. Да развихрят въображението си, да възпитаваме естетическо чувство у най-младите. Да се забавляват и учат едновременно.

На събитието “Empty Your Wardrobe – Part III” ще имате възможността да се насладите на творческа работилница за рисуван текстил. Дайте нов живат за старите дрехи или си изрисувайте текстилна чанта и бъдете еко! Осигурили сме богата гама от цветове и контури, чрез които да направите фантазиите си реалност. А ние сме насреща с професионална помощ, идеи и препоръки!

Заповядайте, направете подарък за себе си или зарадвайте близък човек! Цени: Тениски (бял или светъл цвят)- 10 лв. Чанти – 15 лв. Всеки участник ще получи малък комплимент – подарък от Zелена.

Повече информация може да намерите на:

http://zelena-art.com/

http://bnr.bg/sofia/post/100652574/art-terapia-s-elena-shemtova – интервю БНР

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/05/05/1818381_pri_zelena/ – интервю в-к Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *