ТВОРЦИ НА ИДЕИ – KUVALART

Представете се.

Kuvalart (Крум Вълков).

Майсторите…

Изработвам скулптури, пластики, лампи, бижута и сувенири от метал, предимно скрап, който съм намерил, закупил или са ми го подорали близки и приятели.

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Обикновенно, когато стана, отивам в ателието си и почвам да творя до вечерта, след това може да изляза с приятели и така.

А как започна всичко?

С изложба, организирана от мой приятел Чудомир Драгнев, неречена Loonetools united fest, където участвах със серия от пластики, изработени от капачки от бира. Разбрах, че предлагат ателиета под наем в Culture Lab и така в последствие разширих творчеството си от капачки със скрап.

 

С какъв проект сте се захванали сега? Разкажете ни?

В момента правя човек в реални размери от пирони, но и заедно с това – каквото ми дойде на акъла. Често работя по няколко неща едновременно, така мога да променям навреме нещата, ако нещо не ми допада как изглежда.

Събуждате се и…

Правя кафе или чай и си пускам компютъра, за да постна нова творба на страницата.

Заспивате с…

С книга, филм или мислейки за утрешния ден, създавайки предварително в главата си пластиката (или каквото ще правя): едни му казват визуализация, а аз – мислено рисуване.

Какво е вашето вдъхновение / мотивация?

Удовлетворението, което получавам, когато направя нещо красиво, а още повече, когато и хората го оценят и закупят.

Споделете снимка от вашия дрешник.

Не бих ви причинил това, прекалено е разхвърлян.

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза?

Разбира се, предполагам, че ние сме първото поколение на земята, което може да направим нещо за планетата, преди тя да ни направи последни.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe”?

Доста ми допада. Аз лично съм предимно с гардероб дрехи втора ръка от поне 10-тина години. Желая Ви успех в начинанията и полезните, приятни инициативи, които правите.

Contacts:

Web: Kuvalart

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *