ТВОРЦИ НА ИДЕИ – DeCore

Представете се? 

Казвам се Стефан Арабаджиев или човекът, който стои зад името DeCore.

Майсторите…

Основно се занимавам с дървопластика – абстрактна и интериорна. Правя лампи основно, но напоследък съм се насочил към мебели. Дървото за мен е най-живото, топло и вдъхновяващо нещо.

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Един мой ден протича доста динамично. Започва рано, преди 7 сутринта, с излизането ми за работа. И от там следват едни доста дълги осем часа. След това започва същинската част с влизането в работилницата ми. Където почти винаги губя представа за времето и вече е почти време за тръгване зa работа.

А как започна всичко?

Всичко започна преди повече от пет години, благодарение на баща ми, който цял живот се занимавa с дърво.Той ми даде старта и всички познания, които имам. Но същинската част започна преди една година, когато открих Culture Lab и Looneytools.

С какъв проект сте се захванали сега? Разкажете ни?

В момента работя по проект Волфрам, който е свързан изцяло със създаване на уникални по рода си лампи и мебели. Уникални са, защото са създадени от доста дефицитни части и дори такива, които няма от къде да намериш. Последното нещо, което излезе от работилницата ни и е проект, осъществен заедно с Looneytools и Rollflick, e маси от самолетни крила, от небезизвестните самолети Ястреб 2.

Събуждате се и… събуждам се с идеи и нетърпение да ги осъществя.

Заспивате с… Заспивам със същото.

Какво е вашето вдъхновение / мотивация?

Вдъхновяват ме много неща, вдъхновя ме това да Създаваш нещо сам, с ръце пред себе си; вдъхновява ме това то да отиде при някоого, който ще го ползва и оценени,

Споделете снимка от вашия дрешник.

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза?

Eco frendly каузата е нещо, което всеки трябва да подкрепя според мен, все пак природата е доста дефицитна, като частите ни.

 

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe”?

Инициативата е повече от прекрасна и добре измислена. Нещо, което е полезно за всички.

Contacts:

FB: Stefan Arabadzhiev ; DeCore

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *