ТВОРЦИ НА ИДЕИ – ДРЪВкулки

Представете се.

Казвам се Стефана Радуилова и съм автор на ДРЪВкулки.

Майсторите…

Проектирам и изработвам аксесоари от шперплат.  До този момент има няколко вида аксесоари – пръстени, брошки, колие и обици. Като обиците скоро ще видят бял свят.

При пръстените характерното е, че всеки от тях е изграден от три части. Сложени заедно, правят един цялостен образ. Всеки един има индивидуална кутийката, която отговаря на формата и размера му.

 

Брошките са с магнитно закопчаване. Поставят се в края на яка, деколте, шал. Задната част (в случая опашката) е в ролята на закопчалка. Създава впечатление, че минава през плата. Също имат кутийка. За мен е от изключителна важност цялостният облик на един проект, както и да създава настроение.

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Всеки ден е различен. Имам две хлапета и те диктуват как ще започне денят. Опитвам се да планирам всичко, но не винаги се получава. Научих се да пиша всичко, което ми хрумне, и най-приятната част е моментът на зачертаването – Готово!

А как започна всичко ?

Проектът ДРЪВкулки заживя своя живот преди 3 години (пролетта на 2013 г.). Без амбиции, без очаквания. Всичко се случи с лекота. Идеята, името, всички детайли.

С какъв проект сте се захванали сега ? Разкажете ни ?

В момента имам няколко неща, които проектирам и прецизирам, но не искам за сега да разкривам какво точно.  Докато не направя последна  проба (прототип), не съм сигурна, че това е моята нова рожба.

Събуждате се и… хващам тефтера със задачките.

Заспивате с… равносметка на деня. Щастлива съм, когато съм доволно изморена.

Какво е вашето вдъхновение / мотивация ?

Вдъхновението ми може да дойде отвсякъде. От любим човек, колега или приятел. Нямам точна формула. Вдъхновяват ме простички и понякога доста странни неща. Нищо общо с това, което правя в момента.

Споделете снимка от вашия дрешник.

Там само аз мога да поглеждам. Признавам, не е много голям.

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза ?

Разбира се. Надявам се да няма млади хора, който да не мислят по този начин. Свръхпроизводството и пренасищането на пазара ни задушава. Има ли някой, на който това не бърка дълбоко в очите?

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe” ?

ЗА подобни инициативи съм. Имам нужда от цялостна подмяна на гардероба. Жалко само, че повечето дрехи в дрешника ми са много носени (любими) и голяма част са втора употреба. Приятно ми е да откривам находки в някой малки магазини. Искам да участвам някой път.

Contacts:

FB: ДРЪВкулки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *