ТВОРЦИ НА ИДЕИ – АННА ЦОНКОВА

 

Представете се?

Казвам се Анна Цонкова и създавам бижута, вдъхновени от четирите стихии.

Майсторите……

Всяка жена съчетава по уникален начин в себе си и четирите стихии. Като всяка от тях отговаря на определено качество в нас. Камъните, материалите и формите, които избирам, са в съзвучие с определен елемент. Ще разкажа малко за тази магия в нас:) Въздух: Диханието- творческото мислене, раждането на идеите. Креативността и баланса в нас. Вода: Емоцията на Духа- дълбочината, мистичността, мекотата. Стихията, която ни помага да сбъднем това, което душата и сърцето ни желаят. Огън: Символ на живота на Душата- пламък, светлина, искра. Свързва се с волята и личната сила да реализираме идеите си. Земя: Плътта на Света- стихия на формата. Качеството в нас, което ни помага да стабилизираме постигнатото.

Разкажете ни как протича един Ваш ден.

Всеки ден е различен от предишния, изпълнен с нови творчески предизвикателства. Когато ми предстои важно изложение, приятелите ми се шегуват с мен, че изпадам в „творческа кома“ – следвам единствено вдъхновението и затова често забравям да прибера прането, например:))

А как започна всичко?

С лутане, крах на всичко познато като начин на живот, търсене и една изключителна среща и вдъхновяващо приятелство, което ме промени и променя да се вглеждам повече в себе си, да следвам мечтите си, това което обичам и искам да правя! Бижутата се случиха много естествено, първата ми колекция беше с 3D бижута, тогава прекарвах повече време в Барселона и често скицирах идеи по време на полетите:) но любовта към по-естествените материали надделя!

С какъв проект сте се захванали сега? Разкажете ни?

Дипломирам се интериорен дизайн към Accademia di Belle Arti, работя по новите колекции и изучавам по – подробно минералите и камъните.

Събуждате се и…

Благодаря!

Заспивате с…

Мечти 🙂

Какво е вашето вдъхновение / мотивация?

Във всичко намирам вдъхновение, най-вече красотата на природата много силно ми въздейства!

Споделете снимка от вашия дрешник.

Анна Цонкова Анна Цонкова

Eco Friendly – подкрепяте ли тази кауза?

Колкото повече осъзнати хора има в тази посока, толкова по-добре в глобален мащаб.

Какво мислите за инициативата ни „Empty Your Wardrobe”?

Бих казала – ново начало, ново мислене, нов начин на живот. Време е интелигентно да правим своите избори, а не просто да си “ тъпчем“ гардероба. Поздравления за каузата да възпитате повече вкус и новаторско мислене, както и да ни накарате да общуваме и споделяме повече:)

Анна Цонкова

Contacts:

FB : Anna Tsonkova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *