ВЪРТИДРЕШКА В ДАНИЯ

Ето , че Empty Your Wardrobe успя да стигне чак до ветровита Дания!

На 17 Март се проведе поредното събитие за размяна на дрешки Clothing Swap Party, само че този път ръководен от интернационален екип. Миксът се състоеше от българка ( естествено) , двама италианци, 3 немци, един от който датски говорящ ( беше от изключително значение, за да се разберем с местните жители), англичанка със страхотното име Mairiclaire MacDonald. Събитието успя да придобие популярност благодарение на публикация в местния вестник, който го отрази в началните си страници.

Зала за размяна на дрехи и аксесоари. /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Дрехите за размяна са разпределени по категории. /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Културата на second-hand дрехите и магазините в Дания е в своя апогей! Тук има магазини, в които на място може да поправите дрехите си – работят хора в неравностойно положение, които с удоволствие ще коригират малките дефетки по дрехите ви. Ще откриете в същите магазини и дизайнери, които тотално могат да трансформират дрехата и да й намерят друго приложение, отново just in time, с помощта на вашето въображение и идеи.

Може да влезете и в така наречените charity stores , в които да донесете вещите си за продаване, които вече не са ви потребни. В последствие те биват маркирани със специален баркод, който следи идторията на всеки артикул. За вас остава задачката да ги аранжирате, като при продажба получавате обявената сума по сметката си. Много удобно, нали!

След нашето събитие Clothing Swap Party – Old Fashion is the New fashion се проведе инициативата на момичетата от Hello Vintage, които организираха мега голям базар, на който пазаруваш винтидж дрешки на килограм. Предстои подобно на Въртидрешка събитие, организирано от местни момичета – Byttefestival // forår 2018. Принципът му е малко по различен от нашия – реализира се в рамките на 3 дни, като в петък оставяте вашите дрешки и получавате талонче, което може да използвате в събота и неделя. Може да вземете дрехи за проба у дома и да ги върнете на следващия ден, ако не са ви паснали.

Ние смятаме, че се справихме страхотно, тъй като успяхме да пресъздадем една магическа атмосфера. Отново спазихме традицията и имахме моден консултант, които грижливо подбираше и предлагаше интересни сетове.

Пробна. /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

 

Етикет в пробната: с Усмивка. /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Погрижихме се за доброто настроение с приятна музика и DJ. Благодарение на чудесните домакини от Bygning 5, разполагахме с две красиви зали, помещаващи се на 3 етаж в културно-историческия комплекс Nicolai. Самата сграда преди е била училище, заедно с останалите постройки, които са се превърнали в историческа забeлежителност след направената реконструкция и модерен дизайнерски прочит. Едната от стаите ползвахме за размяна на дрешки, а в другата бяхме аранжирали място за срещи, запознаства, и сладки хапки. Там беше и аранжиран кетърингът, по най-добрия и професионален начин, виновеници, за който бяха Аделина и Александър Новакови и Калин Кръстев. За поръчки и индивидулни менюта, се обръщайте към нас:)

Кетъринг в залата за релакс. /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

 

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Building 5, at Nicolai Complex /// Photo credits: Empty Your Wardrobe

Събитето се посети от над 50 души, като имахме различен възрастов микс, както и хора от различни народности.

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Запознахме се с много интерсно момиче, блогър, за което ще ви разказваме и занапред. Mie Schmidt е поставила в началото на година предизвикателство пред себе си, определяйки, че в предстоящата година няма да пазарува дрехи и ще следи много внимателно какво облича от гардероба си. Това ще успее да направи, защото в началото е преброила добре с колко точно топове, панталони, якета, чанти и обувки разполага, като ще следи кое облича, поставяйки го на най-горния ред в гардероба си. Ще наблюдаваме внимателно прогреса на Mie Schmidt тези месеци и ще ви информираме в следващата ни статия, специално посветена на нейния устойчив избор 🙂 Тя беше решила предварително какво иска да открие при нас, като донесе 3 прекрасни дрешки и си тръгна с весели розови обувки на бели точки, както и 2 блузки с точно предназначение.

Mie с приятелката й Laura. /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Shoes from Lola Ramona // Jeans from Noisy May // Knit Jersey from Mango // Photo credits: Mie Schmidt

Запознахме с и с Rosine Thorsen, очарователно момиче, което искаше да си поговорим повече за Circular Economy, както и за нея ценно беше да осъществи нови запознаства в Колдинг, който е напуснала за известно време, заради образованието си в Холандия.

Rosine Thorsen /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Сега ще ви представим и момичетата, без които нямаше как се се случи събитието, както и каква беше ролята на всяка от тях. Пишете ни коя искате да опознаете по-добре и ние ще се опитаме да вземем интервю с нея:

Laura Bohnet – изучава предприемачество в Дания, но иначе е родена в Германия, много чаровна и мила, винаги с усмивка на лицето. Запознахме се с нея по време на Entrepreneurial Weekend   в Pakhuset – уикенд състезание за предприемачи, което се проведе през м. Ноември, 2017. Към нас се присъедини още един дизайнер и спечелихме наградата за предложената идея за Умен Гардероб, вдъхновена от Empty Your Wardrobe. Но повече за това, може тя самата да Ви разкаже 🙂

Laura Bohnet /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Gioia Arieti – винаги много енергична и експресивна, усмихната и бликаща от радост и щастие – това е JOYa 🙂 Тя изучава IT Продуктов Дизайн в Колдинг. По време на събитието беше отговорна за подредбата на дрехите, както и наблюдаваше и се грижеше за цялостната обстановка.

Gioia Arieti /// Merchandiser /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Gioia and our fabulous Djgreen Screen /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Mascha Beuthel – е един истински приключенец и изследовател. Тя е завършила бакалавър по моден дизайн, бизнес и технологии, както и магистратура по IT Продуктов Дизайн – впечатляващо, нали? По време на събитието тя отговаряше и следеше за качеството на дрехите за размяна.

Mascha /// Quality Check /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Empty Your Wardrobe and Friends /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Randi Jessen – опознахме я повече, когато обединихме сили и креативизъм по време на един училищен проект, чиято цел беше да интегрира бежанците сред местните жители и студенти.  Така се роди  VI ER Kolding ! По време на събитието, Ранди се редуваше с Маша и двете следяха качеството на дрехите да отговаря на нашите изисквания. Също така, тя приветстваше посетителите и говореше с повечето от тях на местния език.

Randi & Mascha are checking the quality of the clothes /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

 

Mairiclaire MacDonald – тя беше нашия Моден Съветник. Приятел на Gioia, Мари е много експресивна, комуникативна, със собствен стил и почерк. Тя е студент в университета по Моден Дизайн в Колдинг, излъчваща типична британска аристократичност, миксирана с кубинска приказност.

Mairiclaire MacDonald /// Fashion Advisor /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

lka Juliette Schneider – се интересува силно от природата и водните спортове. Тя обича да открива нови места и култури, визионер, страстта й е да да намира решения, свързани с глобални проблеми, търсеща нови възможности – един истински предприемач! Тя е “виновна” за снмките в статията 🙂 А на снимката са нейните открития по време на събитието ни. Страхотни са, нали?

Ilka Schneider /// Photographer /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

Ilka`s treasure hunting /// Photo credits: Empty Your Wardrobe & Ilka Juliette

No Comments Yet.

Leave a comment