ПРИВИЛЕГИИТЕ ДА ИМАШ БРАДА – MoBro`s

Привилегиите да имаш брада, ти дават повод да се гордееш с нея. Тя не само те прави да изглеждаш по-мъжествен, но и в същото време, брадата е знак за добро здраве! Ако някой, някога ти каже, че да имаш брада е нехигиенично и непривлекателно, може да посочиш някои от тези факти и да му докажеш, че греши:

1. Предпазва от слънцето и предотвратява от рак на кожата 

Според проучването на University of Southern Queensland, брадата не само предпазва кожата на лицето от слънчеви изгарания, но и намалява риска от рак на кожата, като блокира 95% от вредните UV лъчи. Също така е познато, че слънцето има и негативен ефект към кожата, като я изсушава и застарява по-бързо. Та ето го и парадоксът – брадата може да те направи по-млад, отколкото по-стар!

e3-300x282

2. Пази ти топло през зимата

През зимните месеци, брадата не позволява на лицето ти да измръзне. Вероятно си изпитвал чувството от смразяващи, минусови температури и леден вятър, който се разбива в лицето ти, нали?. Е ако имаш брада, няма да бъде нужно да се притесняваш повече по този въпрос. Ето защо, мъжете с брада не страдат от измръзване през зимата. Колкото по-дълга брада, толкова по-добре!

2-225x300

3. Помага на Астматиците! 

Вероятно този факт не е никак познат и би предизвикал много дискусии, но ето един аргумент:
Брадата може да направи живота на астматиците по-лесен. Представете си как работи – брадата играе ролята на филтър, който не позволява на прахта да влезе в дихателната система, както и по същият начин, би предпазила от други инфекции или болести.

4321-300x300

 

4. Естествено овлажняване 

Може би не знаеш това, че лицето ти има собствен самоовлажняващ режим, който се нарича „мастни жлези“. Той поддържа кожата овлажнена с „натурално масло“. Ползата да имаш брада в този случай, е че тя не ти позволява да го изтриеш от лицето си и да не споменаваме, че държи студеният вятър настрана и предпазва лицето ти от изсушаване.

43-300x224

 

5. Може да намали риска от бактериални инфекции

Брадата предпазва от инфекции. Един от проблемите при бръсненето, е че порите се отварят. Бактериите могат лесно да минат през разширените пори на лицето и да доведат до инфекция или обърнат косъм. Също така може да доведе до сериозно акне, което никой не би искал!

st5-300x300

 

6. Кара мъжа да се чувства по-атрактивен и подобрява сексуалния му живот 

Последно, но в никакъв случай маловажно! Много от вас, най-вероятно ще се съгласят, че причината да имаш брада, е защото Ви кара да се чувствате по-мъжествени и самоуверени, нали? Проучване на Braun, доказва тази гледна точка. То показва, че от 1000 нюйоркчани и техните резултати, повече от половината се чувстват по-привлекателни с брада!

Така, вече знаеш, че брадата може да повиши самочувствието ти, но какво ще кажат жените по този въпрос? Ще намерят ли брадата ти така атрактивна и привлекателна? Не се притеснявай за това. Според проучването, публикувано в Evolution and Human Behavior, и мъже и жени възприемат мъжа с брада за по-мъжествен и атрактивен. Браво! Още една чудесна причина да спреш да се бръснеш!

mobros6-300x300

Последни думи:

Да имаш брада има много предимства, пред това да нямаш брада. Здравословно е, мъжествено е, така че ако все още нямаш брада, какво чакаш? Ела на „брадатата страна“! Не се притеснявай MoBro’s, ще ти помогне да се грижиш добре с най-добро качество на продуктите!

mobrosbg1-200x300

АвторMoBro’s

No Comments Yet.

Leave a comment